RUDERY - wyburzenia, rozbiórki
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
hey pisze:halny pisze:Na ul. Zagnańskiej pomiędzy warsztatem samochodowym a Jasną wyburzono rudery aż do ogrodzenia szkoły. Niestety jeszcze na rogu wspomnianych ulic sąsiednia posesja wraz z drewnianym płotem od strony Jasnej strasznie szpeci. Może spodziewany inwestor bedzie w stanie połączyć obie posesje pod jakąś sensowną inwestycje![]()
Wisi już tablica budowy, stoi kontener i toi-toi więc pewnie wkrótce ruszy budowa. Działki na rogu inwestycja nie obejmuje.
Budowa jeszcze nie rozpoczęta ale wyburzają dom na sąsiedniej działce o której wspomniał 'halny'...
Właśnie płonie rudera na roguhey pisze:halny pisze:Na ul. Zagnańskiej pomiędzy warsztatem samochodowym a Jasną wyburzono rudery aż do ogrodzenia szkoły. Niestety jeszcze na rogu wspomnianych ulic sąsiednia posesja wraz z drewnianym płotem od strony Jasnej strasznie szpeci. Może spodziewany inwestor bedzie w stanie połączyć obie posesje pod jakąś sensowną inwestycje![]()
Wisi już tablica budowy, stoi kontener i toi-toi więc pewnie wkrótce ruszy budowa. Działki na rogu inwestycja nie obejmuje.
Ciekawe czy to przypadek czy poprostu inwestor stwierdził, że to będzie tańsze rozwiązanie niż wyburzenie?
I pomyśleć, że akurat dzisiaj po południu byłem obejrzeć to miejsce! Ciekawie to wyglądało - ponieważ od strony szkoły budowa się zaczęła i już pojawiły się jakieś mury, miałem wrażenie, że odsłonięta rudera wzdłuż Jasnej to odrębna działka (no bo po co w ramach porządkowania działki zostawiać część ruder i to wzdłuż równej linii?)
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
-
michau
- Adasiek CK
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Rozbierają dom na Leszczyńskiej. Nie wiem co tam będzie ale obstawiałbym, że Rita go kupiła, żeby poszerzyć swój teren.

Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- Jezpir
Początkowo sądziłem, że to będzie tylko remont z wymianą dachu. Może z nadbudową piętra. Patrząc teraz na rozmiar destrukcji, to już nie wiem czy nie rozbierają jednak tej chałupki. Choć rozbiórki teraz przeprowadza się zdecydowanie bardziej inwazyjnie (z niestandardowym użyciem koparki).
[edit] Na tablicy informacyjnej budowy wiele informacji nie ma. Nawet nie jest umieszczona od frontu na ogrodzeniu, tylko z boku budynku (choć nie bardzo można robić zarzut, że nie jest w miejscu widocznym).
Nazwa budowy: "Leszczyńska 31"
Inwestor "Jerzy Krawczyk"
[edit] Na tablicy informacyjnej budowy wiele informacji nie ma. Nawet nie jest umieszczona od frontu na ogrodzeniu, tylko z boku budynku (choć nie bardzo można robić zarzut, że nie jest w miejscu widocznym).
Jeżpir
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Tablicy odczytać nie mogłem. Zrobiłem zdjęcia komórką ale nic nie widać 
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
- Jezpir
sueno pisze:Tablicy odczytać nie mogłem. Zrobiłem zdjęcia komórką ale nic nie widać
Jezpir pisze:Na tablicy informacyjnej budowy wiele informacji nie ma. Nawet nie jest umieszczona od frontu na ogrodzeniu, tylko z boku budynku (choć nie bardzo można robić zarzut, że nie jest w miejscu widocznym).
Jeżpir