Rynek:

ul. Mała:

W pełni popieram.Pamiętacie ile kabin było w poprzednim szalecie?Każdy mógł bez problemu skorzystać z toalety,a teraz?Podejrzewam,że będzie tworzyła się kolejka,co w niektórych sytuacjach może być niebezpieczne.A poza tym jak to się prezentuje?Czy naprawdę nie było możliwości pozostawienia świeżo odremontowanego szaletu?fazeusz pisze:Mnie to już krew zalewa. Wszystko co pod ziemia zasypać, postawić na powierzchni. Jakos komuna mogla schować szalet pod ziemia, obecne władze muszą ta wspaniałą budowle wyeksponować tak jak parking w centrum, niedługo może kanalizacje ściekową będą stawiać na zewnątrz.
Dwa tygodnie temu rozmawiałem telefonicznie z panią Grażyną Świderską (współwłaścicielką Zakładu Instalacji Sanitarnych remontującego Rynek) i zapytałem jaka jest możliwości odkupu latarni. Pani Świderska poinformowała mnie, że musi porozumieć się w tej sprawie z podwykonawcą w zakresie robót elektrycznych, po czym dwa dni póżniej uzyskałem informację, że mają już na rzeczone latarnie przeznaczenie (lub nabywcę). Pani Świderska nie chciała przy tym zdradzić jakie to przeznaczenie lub nabywca.RZ pisze:Co dalej w sprawie starych latarenek? Nikt nie porozmawia z kierownikiem budowy?