Telegraf - wieża obserwacyjna

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Krz
Kontakt:

Post autor: Krz » 2 czerwca 2006, o 23:01

Deo pisze:Dlaczego tak sądzisz? Przecież taki pomnik przyciągnął by wielu turystów z Polski i z zagranicy...
A ja się zgadzam z Naos.
1. Wątpię żeby przyciągnął, są u nas inne, o wiele ciekawsze rzeczy i przyciągają tylu ilu przyciagają.
2. Psucie naturalnego krajobrazu pomnikami (czegokolwiek i kogokolwiek by nie przedstawiały) to głupota najwyższego rzędu.
3.Stawianie podróbek czegoś ( sam napisałeś "a'la Rio" ) to taka sama głupota, żeby przyciągnąć turystów trzeba stworzyć coś oryginalnego.
4. I tak nazywają nas Klerykowem, jeszcze nam pomnik do tego potrzeby.
5. Kilku drzew na Telegrafie nie mozna wyciąć dla bezpieczeństwa narciarzy, szkoda , żeby pod pomnik je powycinali.

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: tom » 2 czerwca 2006, o 23:11

Całkowicie sie z Tobą zgodzę, tymbardziej, że pieniądze na budowę pomnika możnaby przeznaczyć na inny cel, np. jaskinie na Kadzielni.

Dokopałem sie do wątku na ten temat :) : http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... .php?t=377
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Matt
Kontakt:

Post autor: Matt » 3 czerwca 2006, o 09:39

skonczmy z tymi pomnikami bo wogole to jest nei potrzebne, najpierw trzeba zrobic drogi tak jak nalezy i obwodnice, a pozniej myslec o turystyce, bo co z tego ze bedzie wiele pomnikow i turystow jak juz przez Kielce czasami sie nei da przejechac bo wszystko zablokowane :|

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 28 czerwca 2006, o 11:41

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 7 lipca 2006, o 11:02

Widok przed siebie:
Obrazek

Widok na Barwinek:
Obrazek

Widok na skocznię:
Obrazek

Widok na telegraf:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 7 lipca 2006, o 18:15

Szkoda ze nie zrobiles calej panoramy 360 :(

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 7 lipca 2006, o 19:38

ice pisze:Szkoda ze nie zrobiles calej panoramy 360 :(
Nic staraconego, a może ktoś chce się przyłączyć do wyprawy?
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 7 lipca 2006, o 19:51

Ja bym sie z checia przylaczyl, ale trzeba mnie chyba drabina w zamknietym pomieszczeniu dowiezc na gore albo sznurkami przywiązać :) inaczej tragedia :):):)

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 7 lipca 2006, o 19:55

U mnie podobnie choc mam ochote sie przelamac, ewentualnie kiedy?

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 7 lipca 2006, o 20:29

Kiedy tylko uda zebrac się największa grupę, poza jutrem kiedy to żegnać będe ostatniego Ikarusa 280 w MZK Piotrków Trybunalski.
Obrazek

adam.ck - ckbiker

Post autor: adam.ck - ckbiker » 19 lipca 2006, o 00:12

wszystko spoko, ale gdy nadleśnictwo zauważyło że jest zniszczone ogrodzenie tej wieży zauważyło naszą trasę rowerową i całkowicie zniszczyli to, nad czym bikerzy męczyli sie bardzo długo. czy oskarżyli nas bezpodstawnie o to zniszczenie czy zrobili to o tak, bo byli wkurzeni? tego się chyba nie dowiemy. miasto nie do końca rozumie to, że jazda na rowerze to bardzo szerokie pojęcie i niestety ziemia pod dirtpark i tor do 4x, który miał być już kończony a nawet na dobre nie zaczęto prac nie wystarczy! kielecki skatepark nie jest przewidziany dla rowerów. jakiestam przeszkody na stadionie dobre są dla ludzi którzy jeżdżą rekreacyjnie z dziećmi. tyle razy trasy na telegrafie były już niszczone choc nikomu nie przeszkadzały, w całej polsce stoją podobne i nie ma kłopotu z leśniczymi, czemu akurat w naszych kielcach musi być tak jak jest teraz? czy na prawdę musimy w jakiś sposób pokazywac ilu nas jest, ludzi którzy jeżdżą hm... ekstremalnie na rowerach? czy musimy dostawac mandaty o wysokosci 150zł za to, że wieczorem, kiedy na całej Sienkiewicza jest 50 osób ktoś jedzie na rowerze z prędkością idącego człowieka i nikomu nie szkodzi? czy naprawdę robienie wielkich objazdów wokół naszego deptaka jest tak bardzo konieczne?

adam.ck - ckbiker

Post autor: adam.ck - ckbiker » 19 lipca 2006, o 09:46

nie mówie tego jako przedstawiciel bikerów, tylko po prostu jako ja

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 19 lipca 2006, o 09:53

Odbiegajac od tematu troche...bo temat o wiezy obserwacyjnej w sumie, to dzisiejsza wyborcza w Poznaniu w artykule "Drogówka wszczyna walkę z rowerami na chodnikach".

http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3492259.html

Dla mnie jak dla mnie...z jednej strony cieszy mnie to, ze jest tylu rowerzystów, ktorzy zajmuja sie tym sportem nie tylko amatorsko, ale z drugiej strony, wiem, ze taka jazda po deptaku moze doprowadzic do wypadku i to bardzo powaznego.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 19 lipca 2006, o 12:20

autor pisze:...wiem, ze taka jazda po deptaku moze doprowadzic do wypadku i to bardzo powaznego.
Niestety nasza straż miejska egzekwuje zakaz jazdy po deptaku tylko od cyklistów poruszających sie na nim w tempie spacerowym. Do tego udają strasznych cfaniaków.
Obrazek

pedziwiatr#

loj

Post autor: pedziwiatr# » 28 września 2006, o 14:12

no luus widoki ....wlasnei tego kielcom trza............

ODPOWIEDZ