Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 10 lutego 2010, o 18:28

Kielce: MZT zmienia trasy nowych linii autobusów MPK

Od przyszłego tygodnia zmienią się trasy sześciu, z siedmiu nowych linii autobusowych w Kielcach. Zmiany zostały spowodowane sugestiami pasażerów, którzy w specjalnej ankiecie oceniali przydatność nowych linii. Najwcześniej- w poniedziałek wystartuje zmodyfikowana linia 108, która będzie dojeżdżać do niedawno otwartego Szpitala Psychiatrycznego przy ulicy Kusocińskiego.
Linia 102, jako jedyna będzie kursowała tak jak dotychczas ulicą Świętokrzyską, chociaż wielu ankietowanych domagało się by autobusy jeździły przez ulicę biskupa Jaworskiego.

Barbara Damian z Zarządu Transportu Miejskiego w Kielcach apeluje do pasażerów o zapoznanie się z trasami nowych linii w celu uniknięcia niespodzianek, kiedy autobusy zaczną jeździć po nowych liniach.

Ankieta wypełniana przez pasażerów pokazała także, w których rejonach Kielc przydałyby się nowe linie autobusowe. Chodzi głównie o obsługę ulic Klonowej, Orkana i osiedla Białogon.

W przyszłym tygodniu ogłoszone zostaną ankiety, w których pasażerowie będą mogli się wypowiedzieć na temat 6 nowych tras. Zostaną one uruchomione 1 czerwca. Wtedy do Kielc przybędzie ostatnia partia nowych autobusów kupionych przez miasto przy pomocy unijnego dofinansowania.

Nowe trasy autobusów można zobaczyć poniżej.

PRZEBIEG LINII KOMUNIKACYJNYCH 102, 103, 104, 105, 106, 107 i 108
Po przeanalizowaniu ankiety dotyczącej nowych tras autobusów MZT informuje, że linia 102 nie zostanie zmieniona i kursować będzie na aktualnie obowiązującej trasie:
102: Malików - Szajnowicza Iwanowa - Massalskiego - Os. Ślichowice - Massalskiego - Szajnowicza Iwanowa - Grunwaldzka - Żytnia - Paderewskiego - IX W. Kielc - Warszawska -Świętokrzyska - Al. Solidarności - J.N Jeziorańskiego - Os.Świętokrzyskie.

Trasy pozostałych linii będą następujące:
103: Al. Na Stadion - Szczepaniaka - Husarska - Ściegiennego - Ogrodowa - Paderewskiego - IX W. Kielc - Warszawska - Witosa - Wincentego z Kielc - Os. Dąbrowa - Wincentego z Kielc - Witosa - Os. Sieje TBS

104: Bukówka - Wojska Polskiego - Wrzosowa - Al.J. Popiełuszki - Tarnowska - Boh. Warszawy- Szczecińska - Sandomierska - Al. Solidarności - Ks.Bp.Jaworskiego - Orląt Lwowskich- Sikorskiego - Warszawska - Witosa - Os.Dąbrowa - Os. Sieje TBS

105: Os. Na Stoku - Sikorskiego - Orląt Lwowskich -Warszawska - IX W. Kielc - Czarnowska - Żelazna - Grunwaldzka - Szajnowicza Iwanowa - Massalskiego - Os. Ślichowice

106: Częstochowska - 1 Maja - Pawia - Skrzetlewska - Łódzka - Zagnańska - Okrzei - IX W. Kielc - Sandomierska - Cmentarz Komunalny w Cedzynie - Cedzyna

107: Os. Świętokrzyskie - J. N. Jeziorańskiego - Al. Solidarności - Źródłowa - Tarnowska - Seminaryjska - Ogrodowa - Paderewskiego - IX W. Kielc - (Warszawska -Rynek - Piotrkowska ) - IX W. Kielc - Warszawska - Sikorskiego - Os. Na Stoku

108: Bukówka - Wojska Polskiego - Wrzosowa - Al.J. Popiełuszki -Tarnowska - Seminaryjska - Jana Pawła II - Ściegiennego - Husarska - Szczepaniaka - Kusocińskiego (szpital) - Pakosz- Krakowska - Podklasztorna - Ołowiana - Fosforytowa - Podklasztorna - Kołłątaja - Jagiellońska - Grunwaldzka - Szajnowicza Iwanowa - Massalskiego - Os. Ślichowice
:arrow: http://www.radio.kielce.pl/page,,Kielce ... 18c99.html
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 10 lutego 2010, o 18:33

Hmmm... Od kiedy istnieje instytucja MZT, która kontroluje linie itp. w Kielcach. Ja słyszałem tylko o ZTM. :?

Ziarek

Post autor: Ziarek » 10 lutego 2010, o 19:17

Może skrót napisany w złej kolejności, ale nadal oznacza tą samą instytucję.
MZT - Miejski Zarząd Transportu
ZTM - Zarząd Transportu Miejskiego

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 12 lutego 2010, o 11:11

Sa nowe rozklady linii 44 i 108. Zmiany od poniedzialku.

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tester19 » 13 lutego 2010, o 20:56

A od 13.02.2010 zmina rozkładu linii 21. Wszystkie kursy oznaczone jako niskopodłogowe a także kurs zjazdowy w niedziele do przystanka : Grunwaldzka Mielczarskiego. Widać pomału popularne sie staja kursy zjazdowe ostatnio w Kielcach :wink:

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 13 lutego 2010, o 21:08

No to widzę, że wreszcie zaczęli dodawać N-ki na rozkładach. W internecie rozkład jeszcze się nie pojawił.
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 14 lutego 2010, o 16:36

Nie będę pisał brzydko (!) ale kto wymyślił kursy linii #105 kończące się na przystanku Grunwaldzka/Mielczarskiego?!
To są kursy oznaczone litera "Y" na rozkładzie.
Wczoraj jechałem takim kursem.
Przecież do końca trasy jest jest tylko 5 przystanków - ok. 3 km.
Czyli chodzi o to, że za dużo km wykonałby autobus?
Z ww. przystanku do zajezdni autobus wiezie powietrze przez ok. 2 km.
Przecież ze Ślichowić mozna zrobić kurs zjazdowy, zawsze ktoś by się załapał.
Chociaż na wyświetlaczu było wyświetlone "Grunwaldzka wiadukt" i spodziewałem się zakończenia tam kursu (niestety), to na Dworcu PKP powsiadali ludzie z bagażami i skończyli jazdę na następnym przystanku.
Trudno im się dziwić bo kielecka komunikacja przyzwyczaiła ludzi, że nie wszystko co napisane musi być zgodne z prawdą.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2010, o 19:33 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 lutego 2010, o 16:43

Byl komunikat glosowy o koncu trasy?

Wymysl jest dobry, ale zle zrealizowany, czyli standard. Trzeba porownac jeszcze zmiany na linii 21, bo moze w zwiazku z placzem MPK, ktore narzeka na brak pieniedzy, srajacy sie prezydent zdecydowal dofinansowac firme w ten wlasnie sposob. Na to wskazuja np. kursy w kierunku Stoku konczace sie na przystanku Grunwaldzka Szpital.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 14 lutego 2010, o 19:33

Nie było komunikatu.
Ludzie byli zdezorientowani chociaż nie było napisane "Ślichowice".
Nie było również komunikatu na wyświetlaczu wewnetrznym "Koniec trasy".
Może wypadałoby wgrać taki napis.
Kierowca się pokłócił z jakimś kolesiem.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 15 lutego 2010, o 08:54

Ziarek pisze:Na stronie ZTMu pojawiła się ankieta z propozycją przebiegu linii które mają być uruchomione w czerwcu.
Czym różni się linia 52 od 112?

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tester19 » 15 lutego 2010, o 09:54

Autor pisze:Byl komunikat glosowy o koncu trasy?

Wymysl jest dobry, ale zle zrealizowany, czyli standard. Trzeba porownac jeszcze zmiany na linii 21, bo moze w zwiazku z placzem MPK, ktore narzeka na brak pieniedzy, srajacy sie prezydent zdecydowal dofinansowac firme w ten wlasnie sposob. Na to wskazuja np. kursy w kierunku Stoku konczace sie na przystanku Grunwaldzka Szpital.
Zmiany na 21 są takie ze kurs w Niedziele ostatni co kończył na Zagórskiej i potem do bazy juz z tej pętli jechał to teraz jedzie do przystanku Grunwaldzka/Mielczarskiego czyli dodali połkurs. Linia 18 tez prosto z bazy jechała na Czarnowską a po zmianie ostatniej brygady pierwsze kursy zaczynają na Grunwaldzkiej Jagiellońska i Os.Czarnów.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 15 lutego 2010, o 11:06

Na pierwszy rzut oka podoba mi się tylko linia 111.

113 wg mnie powinna jeździć do Dymin, przez Paderewskiego. W zamian za to można byłoby 102 puścić koło dworca.

Trasa 114 wydaje mi się bardzo skomplikowana i pokrywa się w częsci ze 112. Czy nie lepiej byłoby puścić tej linii krótszą trasą między tymi samymi pętlami? Np. przez Świętokrzyską.

112 wg mnie to nieporozumienie, bo pokrywa się z 52. Jak jest z napełnieniem na tej linii? Czy rzeczywiście jest potrzeby jej klon?

109 i 110, tak samo jak 107 wg mnie są dziwne. Czy przez rynek muszą jeździć tylko takie linie okrężne? Nie lepiej, gdyby przejeżdżały one przez centrum w różnych punktach i byłyby to linie tranzytowe z punktu A do punktu B?

Znając życie, to lud jak zwykle poprze wszystkie propozycje :( Ogólnie nie podobają mi się te propozycje. Lepiej byłoby, gdyby wzmocnili obecne 102, 103 i 105 nowymi brygadami, z czego 102 i 103 oraz do tego 106 puścili przez centrum, a do tego dołożyli 111 i 113 (ta druga po zmianie trasy).

Póki co jeszcze nie głosuję, muszę przyjrzeć się bardziej tym propozycjom, ale wg mnie nie są one zbyt dobre.
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 15 lutego 2010, o 12:05

Wg mnie oprócz Rynku do obsłużenia powinny zostac dodane takie ulice jak: JPII, Wesoła, Św. Leonarda, Pl. Wolności, Kościuszki.

aaa

Post autor: aaa » 15 lutego 2010, o 16:07

Ja zagłosowalem za 111 i 113, na 110 i 112 nie odalem glosu, a na 109 i 114 zaproponowalem inny przebieg:

109
Os.Ślichowice - Massalskiego - Szajnowicza Iwanowa - Grunwaldzka - Żytnia - Ogrodowa - Seminaryjska - Tarnowska - Źródłowa - Sandomierska - Poleska – Żniwna

114
Zagórze – Zagórska – Szczecińska – Sandomierska - IX. W. Kielc - Paderewskiego - Żytnia - Grunwaldzka - Jagiellońska - Hoża - Kolberga - Hoża - Jagiellońska - 1 Maja - Pawia - Łódzka - Jesionowa - Klonowa - Orkana – Warszawska - Sikorskiego

Co do 114 to zastanawiam się jeszcze czy nie lepiej by było gdyby jechało 1 Maja - Batalionów Chłopskich - Transportówców - Makro - Targi Kielce.
Co sądzicie o tych propozycjach?

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 15 lutego 2010, o 18:01

Pamiętajmy, że niektóre stare linie mają zostać zlikwidowane, przede wszystkim te, które się pokrywają! Dlatego argumentacja, że linia X pokrywa się z linią Y jest nierzeczowa.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

ODPOWIEDZ