Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Z którym to do IREXu już pojechał... [ jezeli dobrze pamietam to chyba ten mial bliskie spotkanie z sarna... a jak nie to jakies inne zdazenie w zeszlym roku... ]B@rteK pisze:Na uwagę zasługuje pęknięcie z przodu na desce koło drzwi.
Takich miejsc nie trzeba szukac daleko.... ba!... nie trzeba nawet opuszczac Kielc... wystarczy udac sie chocby na... Pakosz...B@rteK pisze:Zderzaki również pozdzierane, wg mnie jednak bardziej niż w #361. Ale jak może być inaczej, gdy 2 autobusy mają spory problem z minięciem się na wąskiej jezdni.
hmmm... "bardzo zjechany silnik" ... ciekawe, ciekawe... [ albo raczej zajechany bo w stosunku do silnikow w pojazdach uzywa sie raczej takiego sformulowania ].krzysiu1493 pisze:#362 ma bardzo zjechany silnik, przy przyspieszaniu wyje podobnie do MAZ-a.
Od kiedy to wycie silnika ( lub innego podzespolu ) jest oznaka tzw "zajechanego silnika" to nie wiem, ale jak wg Ciebie to jest "bardzo zajechany silnik" to albo koloryzujesz tu jakas bajke albo nie wiesz co piszesz...
"Mam w dupie, mam w dupie, wiele lat już o tym mówię
Nie sprzedasz i nie kupisz tego co kocham i lubię"
Farben Lehre
->> JUDASZ <<-
Nie sprzedasz i nie kupisz tego co kocham i lubię"
Farben Lehre
->> JUDASZ <<-
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Nie wiem czy myślimy o tym samym. Chodzi mi o małe pęknięcie na desce wewnątrz pojazdu.abaddon pisze:Z którym to do IREXu już pojechał... [ jezeli dobrze pamietam to chyba ten mial bliskie spotkanie z sarna... a jak nie to jakies inne zdazenie w zeszlym roku... ]B@rteK pisze:Na uwagę zasługuje pęknięcie z przodu na desce koło drzwi.

Oj wydaje mi się, że tam było jeszcze bardziej wąsko, aczkolwiek mogę się mylić, bo minięcie się dwóch kielczan wyraźnie utrudniły zaspy i wysokie krawężniki. Oba autobusy musiały najechać na spory kawał chodnika i w sporym odchyleniu od poziomu przejechać po kilka metrów.abaddon pisze:Takich miejsc nie trzeba szukac daleko.... ba!... nie trzeba nawet opuszczac Kielc... wystarczy udac sie chocby na... Pakosz...B@rteK pisze:Zderzaki również pozdzierane, wg mnie jednak bardziej niż w #361. Ale jak może być inaczej, gdy 2 autobusy mają spory problem z minięciem się na wąskiej jezdni.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
O tym samym uszkodzeniu mówicie, a powstało ono po kolizi na bazie( miał zdrowo rozbity przód.B@rteK pisze:Nie wiem czy myślimy o tym samym. Chodzi mi o małe pęknięcie na desce wewnątrz pojazdu.abaddon pisze:Z którym to do IREXu już pojechał... [ jezeli dobrze pamietam to chyba ten mial bliskie spotkanie z sarna... a jak nie to jakies inne zdazenie w zeszlym roku... ]B@rteK pisze:Na uwagę zasługuje pęknięcie z przodu na desce koło drzwi.
Sarne upolował 362, który raczej nie ma problemów z silnikiem tylko zostały zminone ustawienia co do zminy biegów i teraz zmienia przy wyższych obrotach niż u innych i przez to może być odczucie głośniejszej pracy silnika
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Mam pytanko do speców od autobusów 
Dziś jechałem kawałek za #351 i czułem zapach spalonego gazu. Czy on jest napędzany gazem? W pobliżu nie było innych aut.
Dziś jechałem kawałek za #351 i czułem zapach spalonego gazu. Czy on jest napędzany gazem? W pobliżu nie było innych aut.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Mycie autobusów za karę
Rodzina 16-letniego chłopca, który usiłował w minioną sobotę przyklejać naklejki w miejskim autobusie w Kielcach, zapłaciła za wyrządzone szkody. Dodatkową karą dla nastolatka jest umycie kilkunastu autobusów - powiedziała Radiu Kielce Elżbieta Śreniawska prezes Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach.
"Rodzina chłopca przeprosiła, zapłaciła za szkody, które na szczęście nie były duże. Uznaliśmy jednak, że dodatkową karą uczącą szanowania cudzego mienia będzie umycie przez tego młodego chłopca kilkunastu autobusów" - dodała prezes Elżbieta Śreniawska.
Sprawą pozostałych dwóch młodych mężczyzn 18-to i 21-latka zajmuje się policją. Nie wykluczone, że z powodu szkód nieprzekraczających kilkudziesięciu złotych sprawa skończy się na mandacie.
Przypomnijmy, w minioną sobotę trzech młodych mężczyzn próbowało przykleić we wnętrzu nowego miejskiego autobusu naklejki propagujące jeden z klubów sportowych. Zauważył to na wewnętrznym monitoringu kierowca, który usiłował zatrzymać wandali. Ci wyłamali drzwi i próbowali uciekać. 16-latka zatrzymał kierowca. Pozostali dwaj chwilę później wpadli w ręce policji.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Mycie- ... 6cc6a.html
Rodzina 16-letniego chłopca, który usiłował w minioną sobotę przyklejać naklejki w miejskim autobusie w Kielcach, zapłaciła za wyrządzone szkody. Dodatkową karą dla nastolatka jest umycie kilkunastu autobusów - powiedziała Radiu Kielce Elżbieta Śreniawska prezes Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach.
"Rodzina chłopca przeprosiła, zapłaciła za szkody, które na szczęście nie były duże. Uznaliśmy jednak, że dodatkową karą uczącą szanowania cudzego mienia będzie umycie przez tego młodego chłopca kilkunastu autobusów" - dodała prezes Elżbieta Śreniawska.
Sprawą pozostałych dwóch młodych mężczyzn 18-to i 21-latka zajmuje się policją. Nie wykluczone, że z powodu szkód nieprzekraczających kilkudziesięciu złotych sprawa skończy się na mandacie.
Przypomnijmy, w minioną sobotę trzech młodych mężczyzn próbowało przykleić we wnętrzu nowego miejskiego autobusu naklejki propagujące jeden z klubów sportowych. Zauważył to na wewnętrznym monitoringu kierowca, który usiłował zatrzymać wandali. Ci wyłamali drzwi i próbowali uciekać. 16-latka zatrzymał kierowca. Pozostali dwaj chwilę później wpadli w ręce policji.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

Autobus Vive Targi przez ulice mego miasta mknie
W pierwszych dniach marca na ulicach Kielc pojawią się dwa autobusy miejskie w barwach Vive Targi Kielce.
-Dzięki dobrej współpracy z Miejskim Przedsiębiorstwem Komunikacji, będziemy mieli do dyspozycji dwa autobusy, mamy przygotowane dwie wersje graficzne – mówi Paweł Papaj z działu marketingu i promocji klubu mistrza Polski w piłce ręcznej. - Choć nie jesteśmy pierwsi (po Kielcach jeżdżą już autobusy w barwach Korony – przyp. red.), to uważamy, że jest to skuteczny sposób promocji klubu, jego partnerów, meczów oraz innych wydarzeń. Mamy nadzieję, że autobusy, które wyklei dla nas firma D.W.A., spodobają się kielczanom, a wszyscy w mieście jeszcze bardziej dostrzegać będą popularność piłki ręcznej – dodaje Papaj.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /684686282
W pierwszych dniach marca na ulicach Kielc pojawią się dwa autobusy miejskie w barwach Vive Targi Kielce.
-Dzięki dobrej współpracy z Miejskim Przedsiębiorstwem Komunikacji, będziemy mieli do dyspozycji dwa autobusy, mamy przygotowane dwie wersje graficzne – mówi Paweł Papaj z działu marketingu i promocji klubu mistrza Polski w piłce ręcznej. - Choć nie jesteśmy pierwsi (po Kielcach jeżdżą już autobusy w barwach Korony – przyp. red.), to uważamy, że jest to skuteczny sposób promocji klubu, jego partnerów, meczów oraz innych wydarzeń. Mamy nadzieję, że autobusy, które wyklei dla nas firma D.W.A., spodobają się kielczanom, a wszyscy w mieście jeszcze bardziej dostrzegać będą popularność piłki ręcznej – dodaje Papaj.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /684686282