Unimax - Promenada Solna

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Wilhelm

Post autor: Wilhelm » 1 lutego 2010, o 21:36

Charon pisze:Łoł, ależ się wątek uaktywnił. poglądów) Jednak jak by tam między nami nie było, to w tym konkretnym przypadku ('afera' parkingowa) nijak nie widzę powodu aby mieć do Ciebie jakiekolwiek uwagi (no może bez sensu próbujesz wiązać sprawę parkingu z przegranym przetargiem na skatepark, jednocześnie imputując mi w tym względzie jakąś siłę sprawczą oraz sterowane poglądy - ale cóż - nie spodziewałem się po Tobie niczego innego).
To pierwszy atak medialny na Volumetric i już odrazu widać odbijanie piłeczki do konkurencji- ile Grzyb wybuduje, ile Becher zrobił miejsc na Leonarda??? Itp. To chyba rzeczywiście nowy standard bo takich ataków na konkurencyjne firmy jeszcze nie słyszłem

Tomike z jednej strony sie śmieje z potencjału kieleckiego zaścianku że developerzy musieli zrobić zrzutkę na działkę skateparku a z drugiej strony nie przebił ich oferty:lol: Można się zastanawiać czyj potencjał jest śmieszniejszy

Ja trzymam kciuki za powodzenie Promenady bo projekt jest rzeczywiście super ale politykę internetową na miejsce Tomike raczej bym zmienił

Awatar użytkownika
T0MIKE
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 1 lutego 2010, o 21:48

Szkoda, że głupota jest miarą potencjału. Nie przebiłem oferty, bo nie było to w naszym interesie. Sądzę, że wartość zakupionych przez nas gruntów już dawno przekroczyła wartość wszystkiego, co posiadają wszyscy nasi konkurenci w Kielcach. A że znam większość ich stanu posiadania, jestem tego pewien.
Secundo, czytaj od początku, a najlepiej od 3 lat. Nie było żadnego negatywnego komentarza z mojej strony pod adresem jakiejkolwiek innej firmy, wręcz przeciwnie (co mi już wytknięto stronę wcześniej). Niemniej po tekście, że zakup skateparku miał być pokazem, kto tu rządzi taryfa ulgowa się skończyła. Gdyby nie to, potraktowałbym to jak każdy inny przegrany przetarg (np. Osiedle Radosne przy Okrzei), ot, biznesowa klęska. Ale tego typu zagrywki nie będą tolerowane, bo nikt mi nie będzie pokazywał miejsca w kącie, jeśli sam musi się posiłkować 6 wspólnikami do zakupu 2.000m2
Wracając do tematu PUK, jeśli pod koniec lutego będzie gotowy plan inwestycji na Solnej, to znaczy, że prezes Solecki zrobi go w miesiąc, jak imputują niektórzy. Mam wrażenie, że to wymagało jednak kilku miesięcy... Czyli od października.

Awatar użytkownika
MadMike

Post autor: MadMike » 2 lutego 2010, o 01:17

No cóż paranoja goni paranoję... Stała się rzecz najgorsza z możliwych... Działka po skate-parku została przejęta najprawdopodobniej w celach wyłącznie destruktywnych, zamiast konstruktywnych... Bardzo możliwe że będzie ona z założenia stała odłogiem latami w imię zaspokojenia ambicji kilku psów ogrodnika...

Cóż... Miejmy nadzieję, że TOMIKE nie da się przepędzić z ogródka...

Trzeba tylko życzyć lepszego dialogu z Magistratem, bo z konkurencją dobry być nie musi...

maciej
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: maciej » 2 lutego 2010, o 09:15

Wielkiej trójcy nie opłaca się żeby ta działka stała odłogiem. Komu mieliby zaszkodzić? Chyba tylko sobie. Tym bardziej jeśli w końcu wprowadzą podatek katastralny.

Wilhelm

Post autor: Wilhelm » 2 lutego 2010, o 09:47

T0MIKE pisze:Szkoda, że głupota jest miarą potencjału. Nie przebiłem oferty, bo nie było to w naszym interesie. Sądzę, że wartość zakupionych przez nas gruntów już dawno przekroczyła wartość wszystkiego, co posiadają wszyscy nasi konkurenci w Kielcach. A że znam większość ich stanu posiadania, jestem tego pewien...

Niemniej po tekście, że zakup skateparku miał być pokazem, kto tu rządzi taryfa ulgowa się skończyła. Gdyby nie to, potraktowałbym to jak każdy inny przegrany przetarg (np. Osiedle Radosne przy Okrzei), ot, biznesowa klęska. Ale tego typu zagrywki nie będą tolerowane, bo nikt mi nie będzie pokazywał miejsca w kącie, jeśli sam musi się posiłkować 6 wspólnikami do zakupu 2.000m2
Z tego co ja słyszałem w plotkach to działka skate parku została kupiona ze względu na to że Tomike od początku swej działalności internetowej popisywał się że jest graczem numer jeden na kieleckim rynku a reszta to półgłówki i zaściankowi partacze (co zresztą dalej robi) a nie pokazanie miejsca w kącie czy pokazanie kto rządzi- ale to tylko plotki

Niemniej jednak z jednej strony podziwiam odwagę Tomike bo kolejne publiczne szyderstwa pod adresem stanu posiadania itp. konkurencji na pewno nie ułatwią mu życia

Tak osobiście to uważam że ten artykuł o Dżentelmeńskiej umowie był raczej efektem działania przeciwników politycznych P.Lubawskiego i dobrze bo też nie należę do jego fanów

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 2 lutego 2010, o 10:07

Mam ponad 1300 postów, więc pewnie nikomu nie będzie się chciało ich czytać, ale miałem wrażenie, że wszyscy czytający ze zrozumieniem widzieli, że słowem nie odzywam się nt konkurencji. Ba, na otwarciu biura byli ważniejsi konkurenci, pojedli za darmo, a skwitowali całą prezentację jako szoł (bo nie show). Mimo, że te same plotki głoszą, że Becher informował odwiedzających ich klientów, że w Jagiellońska Point Miasto kupiło lokale komunalne. Że na tym forum pisano, że mamy kłopoty finansowe, że to i tamto. Taryfa ulgowa skończyła się wraz z próbą postawienia mnie do kąta.

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 2 lutego 2010, o 10:19

MadMike pisze:No cóż paranoja goni paranoję... Stała się rzecz najgorsza z możliwych... Działka po skate-parku została przejęta najprawdopodobniej w celach wyłącznie destruktywnych, zamiast konstruktywnych... Bardzo możliwe że będzie ona z założenia stała odłogiem latami w imię zaspokojenia ambicji kilku psów ogrodnika...

Trzeba tylko życzyć lepszego dialogu z Magistratem, bo z konkurencją dobry być nie musi...
TOMIKE wytykał Charonowi jako domniemanemu przedstawicielowi konkurencji, że mają teraz korzystny PUM, mimo ze sami o niego nie zabiegali. Jeśli faktycznie Charon ma jakiś wpływ na działania konkurencji, to przecież bez sensu byłoby wzajemne blokowanie (przynajmniej z punktu widzenia architekta). Raczej konkurencja mogłaby pójść w kierunku postawienia na działce po skate parku czegoś co przyćmi Promenadę Solną.
Ostatnio zmieniony 2 lutego 2010, o 10:22 przez RZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 2 lutego 2010, o 10:21

Zobaczymy, co zrobi konkurencja po wydaniu nam pozwolenia na budowę. Wtedy dopiero będzie jasny cel działania.

Nowy

Post autor: Nowy » 2 lutego 2010, o 10:31

bez względu na animozje to nienormalni by byli gdyby nie planowali budowy tylko "umoczyli" kasę dla pokazania czegoś (zakupu w konsorcjum może tylko sugerowac, że spodziewaja sie trudności ze strony wkurzonego sąsiada i stąd rozkład zaangazowania finansowego), tak to wyglada

skate park to perełka lokalizacyjna i jak opadna emocje to przyjdzie czas na konkurowanie obiektów a nie ludzi

na co czekam

Wilhelm

Post autor: Wilhelm » 2 lutego 2010, o 10:55

RZ pisze:
MadMike pisze:No cóż paranoja goni paranoję... Stała się rzecz najgorsza z możliwych... Działka po skate-parku została przejęta najprawdopodobniej w celach wyłącznie destruktywnych, zamiast konstruktywnych... Bardzo możliwe że będzie ona z założenia stała odłogiem latami w imię zaspokojenia ambicji kilku psów ogrodnika...

TOMIKE wytykał Charonowi jako domniemanemu przedstawicielowi konkurencji, że mają teraz korzystny PUM, mimo ze sami o niego nie zabiegali. Jeśli faktycznie Charon ma jakiś wpływ na działania konkurencji, to przecież bez sensu byłoby wzajemne blokowanie (przynajmniej z punktu widzenia architekta). Raczej konkurencja mogłaby pójść w kierunku postawienia na działce po skate parku czegoś co przyćmi Promenadę Solną.
Ponoć bo to tylko plotki byli u Prezesa Kubickiego z propozycją dogadania się finansowego lub wspólnej budowy podobno gotowego projektu całości promenady. Ponoć rozważali nawet odsprzedaż Volumetricovi działki za niewielkie odstępne ale podobno Prezes Kubicki zagrał na zasadzie oddzwonimy do pana - ale ja nie mam telefonu -to i tak oddzwonimy :lol: i odprawił ich z kwitkiem

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 2 lutego 2010, o 10:59

Bzdura, dzisiaj mogę odkupić za niewielkie odstępne. Tyle tylko, że Kamiński & Bojarowicz już walczą z projektem.
Whatever, ponieważ skończyliśmy prace nad stroną - zapraszamy:

www.promenadasolna.pl

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 2 lutego 2010, o 11:03

Mam nadzieję, że zwycięży wolnorynkowy rozsądek i efektem ścierania się konkurencji będą po prostu kolejne projekty na poziomie, również po drugiej stronie Silnicy a także wzdłuż Silnicy między Sienkiewicza a IX Wieków.
Jesli tak się stanie, to niezależnie od intencji, będzie to w istotnej mierze zasługą TOMIKE, jako jednego z głównych odpowiedzialnych za szybsze "ruszenie" tego potencjalnie niezwykle atrakcyjnego a dotąd bardzo zaniedbanego kawałka miasta. A że wyszło nieco inaczej niż TOMIKE planował...

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 2 lutego 2010, o 11:06

Mam jednak nadzieję, że budując jako pierwsi narzucimy pewien poziom.

www.promenadasolna.pl

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 2 lutego 2010, o 11:18

I to by były pozytywne efekty konkurencji.
Prezentacja mi się podoba - jak ktos z forumowiczów kupi tam mieszkanie, to chętnie się wproszę na balkon - przyjrzeć się z bliska elewacji i porobić zdjęcia Wzgórza. :wink:

Nowy

Post autor: Nowy » 2 lutego 2010, o 11:29

Prezentacja pierwsza klasa, gratulacje :!:

i mała uwaga uzytkownika: rzuty mieszkań powinny być lżejsze, czeka sie zdecydowanie za długo na otwarcie

ODPOWIEDZ