Restauracje - Kielce
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
rzeczownik
-
Kot
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Gościłem dziś ze znajomymi w Wileńskiej na Rynku (w miejscu dawnej Maxi Pizzy i ostatnio Prowansji). Bardzo pozytywne wrażenie. Wystrój stonowany, jak dla mnie niekoniecznie nawiązujący do klimatów kresowych ale do przyjęcia. Mile zaskoczył nas poczęstunek na wejście - łosoś, smalec, sałatki, wszystko gustownie podane. Restauracja specjalizuje się w rybach, co mnie bardzo cieszy nie tylko dlatego, że je lubię ale również dlatego, że jesteśmy krajem morskim (który niestety zdaje się tego nie wiedzieć). Menu bardzo rozbudowane. Wzięliśmy zestawy rybne - pstrąga, dorsza i halibuta. Dania podano szybko, po ok 10 minutach czekania i w porcjach ogromnych. Ceny przystępne, za zestaw ok 25 zł. Można zamówić też dania mniejsze, ceny w granicach 7-10 zł. Obsługiwało nas dwóch kelnerów, miło, kompetentnie, bez zarzutów. Można zamówić alkohol choć brakowało mi w karcie win. No i fajnie wyjść z lokalu nie będąc zaczadzonym fajkami (mała i zamykana sala dla palących jest przy wejściu). Nazwa i menu z Wilnem może się kojarzyć, natomiast wystrój czy muzyka w tle (portugalskie fado i hiszpańskie gitary) już niekoniecznie. I to byłoby do dopracowania. Lokal wart polecenia.
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Oni to wiedzą Kocie (sorki nie mogłem się oprzeć cytatowi z 13 posterunku) 
Byliśmy tam na OC w styczniu jak w Odjeździe pękła rura od mrozu
Wtedy ta knajpka była otwierana (nie mieli jeszcze koncesji na alkohol).
Byliśmy tam na OC w styczniu jak w Odjeździe pękła rura od mrozu
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Dziś urządzaliśmy chrzciny w Tarze+ (plus?) na rogu Kościuszki i Jarońskich. Obsługa miła i fachowa, Jedzenie dobre i niedrogie. Wystrój i atmosfera fajne. Polecam
Jedynie co mi niesmakowało to śledzie a ich jestem ogromnym fanem i mógłbym je jeść tonami
Reszta bez zarzutów. Gdyby ktoś chciał sobie urządzić taką rodzinną imprezę to polecam. Jedzenie ich a nasze owoce, ciasta, tort, napoje i alkohol.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl