Plaza Centers - ul. Zagnańska/Jesionowa
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- cm
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Może to dlatego, że dla zamarzania wody istotna jest temperatura rzeczywista, a nie odczuwalna?albatros3 pisze:Na zewnątrz temp. odczuwalna -15 stopni C, a woda w dołach na terenie Plaza nie zamarzła![]()
ale wlasnie taki projekt widzialbym u nas nad zalewem! na przeciwko rowniez nowoczensy kolporter. Nie rozumiem jednego czy miasto nie moze korygowac,zmieniac projektow nie pasujacych do wygladu miasta??? albo projekty do opinni publicznej ?? bo to jest chore jak powstaja roznego rodzaju koszmary architektury!!!
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Nie może. Może "tylko" negocjować, lobbować, próbować przekonywać do zmiany decyzji.tk3008 pisze:Nie rozumiem jednego czy miasto nie moze korygowac,zmieniac projektow nie pasujacych do wygladu miasta??? albo projekty do opinni publicznej ??
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
- Gandalf
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Cóż... przy okazji Galerii Korona przyszło nam zobaczyć 4 różne projekty, wybrano najlepszy - miasto i inwestor potrafili się dogadać. I o to także w przypadku Plazy chodzi. Nawet kosztem tych 6-12 miesięcy poślizgu...MeehoweCK pisze:Nie może. Może "tylko" negocjować, lobbować, próbować przekonywać do zmiany decyzji.tk3008 pisze:Nie rozumiem jednego czy miasto nie moze korygowac,zmieniac projektow nie pasujacych do wygladu miasta??? albo projekty do opinni publicznej ??
-
maciej
Byłem ostatnio w krakowskiej Plazie - tandetny paszkwil odstrasza zarówno klientów jak i najemców. W środku pustki, a większość sklepów z 2 albo niższej ligi. Wykończenie obiektu w środku równie fatalne jak na zewnątrz, a jedynym plusem jest Imax.
Jednak miejmy nadzieję, że polityka firmy zmieni się (czego oznaką może być łódzki projekt). W końcu w najlepszym interesie Plazy jest żeby ich obiekty miały coraz wyższy standard, inaczej po prostu nie będą przynosiły zysków w dłuższym okresie.
Jednak miejmy nadzieję, że polityka firmy zmieni się (czego oznaką może być łódzki projekt). W końcu w najlepszym interesie Plazy jest żeby ich obiekty miały coraz wyższy standard, inaczej po prostu nie będą przynosiły zysków w dłuższym okresie.
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Myślę, że spokojnie jest jeszcze czas, aby spróbować przekonać inwestora do zmiany projektu. Tym bardziej, że raczej na pewno nie dostaną zgody na planowaną przez siebie organizację ruchu więc i tak będą musieli zmieniać koncepcję... Tylko czy komukolwiek oprócz nas na tym zależy? Czasem widzę, że ludziom podoba się wszystko co nowe... 
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
-
maciej
To chyba się już zmienia... I będzie się dalej zmieniało (w końcu liczba userów KI ciągle rośnie
).
Pamiętam jak sam, będąc dzieckiem, cieszyłem się na każde plastikowe okno, które zauważyłem. Wiem - głupie, ale w latach 90. gdy wychodziliśmy z szarzyzny PRLu każdy estetyczny detal przykuwał wzrok, ludzie rzeczywiście pochłaniali wszystko co nowe. To będzie się zmieniać w miarę bogacenia się społeczeństwa.
Pamiętam jak sam, będąc dzieckiem, cieszyłem się na każde plastikowe okno, które zauważyłem. Wiem - głupie, ale w latach 90. gdy wychodziliśmy z szarzyzny PRLu każdy estetyczny detal przykuwał wzrok, ludzie rzeczywiście pochłaniali wszystko co nowe. To będzie się zmieniać w miarę bogacenia się społeczeństwa.
- Sebastian
Nie chcę siać tu plotek,ale słyszałem,że Plaza Kielce może nie powstać,a przyczynia się do tego znany inwestor Pan S.,który skutecznie blokuje tą inwestycję i włodarz naszego miasta Pan L.I nawet zwróćcie uwagę.Czemu GE tak szybko się rozwija, a Galeria Korona czy właśnie Plaza mają ciągle rzucane kłody pod nogi?A to nie ma dojazdu,a to przeszkadza mieszkańcom...Wiecznie coś
Jakoś GE też leży przy ruchliwych trasach i tu problemu z dojazdami nie ma