Nowe autobusy - ZTM
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
No i tapicerki z wzorem "ZTM" nie udalo się jednak zamontować ale nie ubolewam.
Ta jest bardziej uniwersalna.
Nie podoba mi się, że kamerka z tyłu jest nieobudowana i przewód wisi narażony na np. szczotki myjni.
Na jednym ze zdjec Daniela widac tabliczkę stanowiskową z numerem taborowym zamontowaną na siatce ogrodzeniowej.
Ta jest bardziej uniwersalna.
Nie podoba mi się, że kamerka z tyłu jest nieobudowana i przewód wisi narażony na np. szczotki myjni.
Na jednym ze zdjec Daniela widac tabliczkę stanowiskową z numerem taborowym zamontowaną na siatce ogrodzeniowej.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Zastanawia mnie jaki cel ma to, że szykana jest umieszczona za przednimi drzwiami, a nie w połówce jak do tej pory. Wg mnie to nieporozumienie, bo będzie to dawać powód kierowcy do darcia się na pasażera czemu chce wysiąść z przodu (mówię tu o przypadkach takich jak kierowca bodajże #328, co darł koparę aby się odsuwać mimo że nie było gdzie, a stało się w dozwolonym miejscu). A argument o tym, że do środkowych drzwi się nie da dojść, może mu wisieć. Zresztą przecież kierowcy mają obowiązek otwierać wszystkie drzwi, a że nie zawsze to robią, to już wina również ZTM, bo nie zwraca na to większej uwagi.
Tak samo zastanawiam się czemu boczny świetlik jest dłuższy (tak jak w MAZie) niż w Solarisach z poprzednich dostaw. Do tej pory Solaris stosował taki świetlik głównie w Niemczech, gdzie całe pole było jednak zapełnione przez wyświetlacz. W naszych ten fragment i tak nie będzie używany, bo wyświetlacz jest takiej samej długości co w dotychczasowych autobusach.
Tak samo zastanawiam się czemu boczny świetlik jest dłuższy (tak jak w MAZie) niż w Solarisach z poprzednich dostaw. Do tej pory Solaris stosował taki świetlik głównie w Niemczech, gdzie całe pole było jednak zapełnione przez wyświetlacz. W naszych ten fragment i tak nie będzie używany, bo wyświetlacz jest takiej samej długości co w dotychczasowych autobusach.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
A o co chodzi z tymi nowymi kasownikami?
Zdjęcie
Dzięki za odpowiedź, pierwszy raz na oczy widzę taki kasownik, dlatego się spytałem
Tyle to wiem, bo sam do niedawna mieszkałem w Krakowie ;PGandalf pisze:A w Krakowie działa to na zasadzie możliwości sprawdzenia czy bilet okresowy "wgrany" na Krakowską Kartę Miejską lub legitymację studencką jest jeszcze ważny.
-
redoxygene
- Ranga: Kierownik budowy ;)
I bardzo dobrze uwazasz, bo nie ma zadnego uzasadnienia dla utrzymywania dwoch ulg.pk5 pisze:A propo biletów uważam ze powinna być jedna ulga, to tak na marginesie.
Owszem, powinna tak dzialac.pk5 pisze: A własnie, czy ta cała karta nie powinna działać, ze pobiera opłate stosowną do właściciela? Bez koniecznosci wciskania przycisku?
A w ogole to rozroznienie (w nazewnictwie) ulgowych na "uczniowski" i "studencki" to kpina jawna