A nie napisałeś ile miesięcznie pobierają Ci za obsługę karty
Konto studenckie lub >26
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
nic nie pobierają.baux pisze:No właśnie, o Alior Banku wiele się obecnie mówi i mają lokatę nocną 5%![]()
A nie napisałeś ile miesięcznie pobierają Ci za obsługę karty
w Alior nie jest tak wesoło z tą lokatą nocną. Bo to jest że połowa środków na koncie jest oprocentowana i wychodzi 2,5% tu jest haczyk
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

-
baux
Nic nie biorą? Jesteś pewien?
Mnie teraz biorą 5 zł a przy czterech operacjach kartą w miesiącu schodzi to do 3 czy 2 zł... A oprocentowanie mam praktycznie żadne... Trzeba uciekać.
Z Aliorem i lokatą nocną masz rację, tutaj jest więcej
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Burzymy ... 74446.html
Z Aliorem i lokatą nocną masz rację, tutaj jest więcej
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Burzymy ... 74446.html
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Biorą 3 zł za kartę/ miesiąc, a pow. 10 przelewu internetowego jest opłata bodajże 50 groszy. Ja dzięki lokacie nocnej "zarabiam" miesięcznie 2-3 zł, czyli mniej więcej wychodzi mi prowadzenie konta i korzystanie z karty za darmo. Ale jestem zadowolony.Wszystkie bankomaty na świecie za free. Jedynie czasem długo księgują pieniądze na koncie.
-
baux
Dwa Michały mają konta w Alior Banku, może będzie i trzeci?
Oświećcie mnie jeszcze w sprawie oprocentowania na lokacie nocnej, jeżeli mam powiedzmy 5000 zł to odsetki w jakiej wysokości (z Waszego doświadczenia) powinienem z tej kwoty uzyskać w skali miesiąca, bo podobno odsetki na tej lokacie naliczane są codziennie i działa tam mechanizm procentu składanego
Oświećcie mnie jeszcze w sprawie oprocentowania na lokacie nocnej, jeżeli mam powiedzmy 5000 zł to odsetki w jakiej wysokości (z Waszego doświadczenia) powinienem z tej kwoty uzyskać w skali miesiąca, bo podobno odsetki na tej lokacie naliczane są codziennie i działa tam mechanizm procentu składanego
No tak, odsetki naliczane są codziennie, więc codziennie są od nieco wyższej kwoty. Tutaj jest dokładnie wyliczone:
http://www.aliorbank.pl/pl/klienci_indy ... centowanie
dla 5000 zł będzie rocznie 129,22 zł - 2,58% (odpowiednik 3,18% na standardowej lokacie obarczonej podatkiem belki)
nie jest to dużo, ale trzeba wziąć pod uwagę, że to zwykłe konto typu ROR, więc pieniądze są dostępne w każdej chwili
http://www.aliorbank.pl/pl/klienci_indy ... centowanie
dla 5000 zł będzie rocznie 129,22 zł - 2,58% (odpowiednik 3,18% na standardowej lokacie obarczonej podatkiem belki)
nie jest to dużo, ale trzeba wziąć pod uwagę, że to zwykłe konto typu ROR, więc pieniądze są dostępne w każdej chwili
Ja polecam bank Spółdzielczy Kielce
konto studenckie, około 3zl całkowitych opłat miesięcznie.
Rok temu zmieniłem konto na BS Kielce i jestem jak najbardziej zadowolony, a najważniejsze dla mnie jest to, że praktycznie nigdy nie czekam w kolejce, tak jak w innych bankach.
Rok temu zmieniłem konto na BS Kielce i jestem jak najbardziej zadowolony, a najważniejsze dla mnie jest to, że praktycznie nigdy nie czekam w kolejce, tak jak w innych bankach.
Kupując Świętokrzyskie produkty tworzysz miejsca pracy dla siebie i swojej rodziny.
Witam:D Jestem trzeci Michał i też mam konto w Alior Banku i jak najbardziej polecam ten bank. Miałem juz konto w bph, wbk, mbank (w 2 ostatnich nadal mam ale nie korzystam już) i żaden z tych banków nie ma tak dobrej oferty jak alior, a wypłata we wszystkich bankomatach to mega wygoda. Czasami jak są bankomaty wewnątrz placówek innych banków to nie da rady wypłacić (Allianz na Paderewskiego, Polbank na Warszawskiej), ale to raczej sporadyczne przypadkibaux pisze:Dwa Michały mają konta w Alior Banku, może będzie i trzeci?
Dlaczego nie da się wypłacić?Czasami jak są bankomaty wewnątrz placówek innych banków to nie da rady wypłacić (Allianz na Paderewskiego, Polbank na Warszawskiej), ale to raczej sporadyczne przypadki
Wypłacałem w placówce CitiBanku i Multibanku i wszystko było normalnie, drzwi otwierają się też dowolną kartą...