100 post na kieleckim forum
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Marcin_3558
- Kontakt:
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Nasze Solarisy (#361, #362(?), #363) już dotarły do MeteoroIrexa. Co ciekawe będą w nich zainstalowane sterowniki do zapowiadania przystanków. Może już w nich zostaną, miło by było 

Testowe Mercedesy, to jeden zielony z Ireksu:

i jeden biały, prawdopodobnie ten który stał bezczynnie w Wolicy w Evobusie.
Podejrzewam, że Irisbus również będzie ten, który testował/testuje Irex:

Teraz z innej beczki:
Dziś wracając z centrum o 16.00 do domu napotkałem 6 Ikarusów stojących przed dworcem, przeznaczonych do przewozu kibiców Wisły. Zastanawiam się, skąd w godzinach szczytu znaleziono aż tyle sztuk przegubów, skoro MPK ma zakontraktowane 44 w umowie do przewozu ludzi. Ciekawe czy na jakiejś brygadzie przez to nie musiał jeździć 12-metrowiec. Ale widzę, że firmie taki wynajem się musi opłacać, skoro ryzykują karami za złą długość taboru. Dziwi mnie również fakt, że zamiast wystawić 6 najgorszych trupów, które w styczniu przestaną jeździć, napotkałem tam wozy z 1997 roku. A wątpię w to, żeby kibice Wisły byli na tyle kulturalni, żeby nie zrobili żadnej demolki we wrogim mieście

Testowe Mercedesy, to jeden zielony z Ireksu:

i jeden biały, prawdopodobnie ten który stał bezczynnie w Wolicy w Evobusie.
Podejrzewam, że Irisbus również będzie ten, który testował/testuje Irex:

Teraz z innej beczki:
Dziś wracając z centrum o 16.00 do domu napotkałem 6 Ikarusów stojących przed dworcem, przeznaczonych do przewozu kibiców Wisły. Zastanawiam się, skąd w godzinach szczytu znaleziono aż tyle sztuk przegubów, skoro MPK ma zakontraktowane 44 w umowie do przewozu ludzi. Ciekawe czy na jakiejś brygadzie przez to nie musiał jeździć 12-metrowiec. Ale widzę, że firmie taki wynajem się musi opłacać, skoro ryzykują karami za złą długość taboru. Dziwi mnie również fakt, że zamiast wystawić 6 najgorszych trupów, które w styczniu przestaną jeździć, napotkałem tam wozy z 1997 roku. A wątpię w to, żeby kibice Wisły byli na tyle kulturalni, żeby nie zrobili żadnej demolki we wrogim mieście
Ostatnio zmieniony 30 października 2009, o 17:12 przez CKfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Pewnie jechał na C lub F. W poniedziałek, gdy jeszcze będą jeździć, postaram się któregoś objechać prawdopodobnie "po raz ostatniLewCK pisze:Dzisiaj widziałem wycofanego Neoplana #235, ale nie widziałem jaka linia, jechał na IX Wieków. Czyżby go przywrócili?
A na testowce chyba poluję od jutra. Podejrzewam, że minimum tydzień będą lub dłużej, zamiast Solarisów.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
http://www.phototrans.eu/2415,585,1427,0,f.html
Tylko który to, jeden jeździ dla Veolii, a drugi ma podłużny wyświetlacz. Ten co jest u nas ma krotki.
Tylko który to, jeden jeździ dla Veolii, a drugi ma podłużny wyświetlacz. Ten co jest u nas ma krotki.