Plaza Centers - ul. Zagnańska/Jesionowa
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Ja ich rozumiem. Też pewnie bym protestował na ich miejscu... Szczerze pisząc nie chciałbym tam mieszkać. Jedyny atut to dolina Silnicy. I teraz nagle im się ten atut zabiera sprawiając, że będą mieszkali na "wyspie" wśród samochodów. Owszem - gdy kupowali mieszkania mogli się spodziewać przebudowy Zagnańskiej i ekspresówki na Jesionowej. Ale nikomu nie przyszłoby do głowy, że powstanie ulica między ich blokami a Silnicą - tego nie było w żadnych planach.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

A ja tez na ich miejscu bym protestowal. Tu chodzi tylko o budynek przy Okrzei 66, a dokladniej ten zaznaczony na zolto. To byly najlepsze mieszkania w tym bloku. Cicho, widok moze nie za specjalny ale wlasnie chowaja rury z elektrocieplowni, garaze tez mieli likwidowac. Teraz pod samymi oknami chca robic droge. Z reszta osiedle Radosne tez sporo na tym straci.
- Jezpir
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
To faktycznie kiepskie dla mieszkańców Os.Radosnego rozwiązanie. Hałas można wyeliminować ekranami, ale... nawet dla osób spacerujących nad Silnicą (w końcu ma to być teren spacerowy i rekreacyjny) nie jest to dobre rozwiązanie. Droga tam oczywiście była zawsze, ale ulicą nazwać raczej ją nie można.
Plaza wybrała najtańszą, możliwą opcję. Prawdę mówiąc sądziłem, że zdecydują się na wariant z wiaduktem do ul. Wojewódzkiej.
Plaza wybrała najtańszą, możliwą opcję. Prawdę mówiąc sądziłem, że zdecydują się na wariant z wiaduktem do ul. Wojewódzkiej.
Jeżpir
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Coraz bardziej przekonuję się, że lepiej będzie dla naszego miasta jeśli ta inwestycja nie dojdzie do skutku. Dlaczego?
- fatalna architektura
- kontrowersyjne skomunikowanie
- z dala od ścisłego centrum - ludzie będą do Plazy przyjeżdżać, a nie przychodzić
- tak duży obiekt może na długi czas zaspokoić popyt na powierzchnię handlowo-usługowo-rozrywkową w Kielcach, przez co budowa czegokolwiek fajnego pomiędzy ulicami Żelazną i Mielczarskiego nie będzie się opłacać. Tam aż się prosi postawić dużą galerię handlową, która byłaby zwieńczeniem ulicy Sienkiewicza i jednocześnie pasażem dla podróżujących pociągiem.
Obawiam się, że sprawy poszły za daleko i Plaza powstanie.
- fatalna architektura
- kontrowersyjne skomunikowanie
- z dala od ścisłego centrum - ludzie będą do Plazy przyjeżdżać, a nie przychodzić
- tak duży obiekt może na długi czas zaspokoić popyt na powierzchnię handlowo-usługowo-rozrywkową w Kielcach, przez co budowa czegokolwiek fajnego pomiędzy ulicami Żelazną i Mielczarskiego nie będzie się opłacać. Tam aż się prosi postawić dużą galerię handlową, która byłaby zwieńczeniem ulicy Sienkiewicza i jednocześnie pasażem dla podróżujących pociągiem.
Obawiam się, że sprawy poszły za daleko i Plaza powstanie.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji