Jaka będzie średnia cena m2 mieszkania w K-cach w IV kw '09
Ale to chyba tak zawsze jest ze albo sa jeki z jednej strony ze za drogo (klienci) albo ze chcemy doplat bo sprzedajemy ponizej kosztow (deweloperzy). Wazne chyba zeby w tym zwiazku bylo jakies zdrowe relacje ale mysle ze to sie wypracuje w ciagu kilku lat bo nie oszukujmy sie jestesmy mlodym rynkiem i chyba dopiero wielu rzeczy sie uczymy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
wydaje mi się , że niebawem może być nawet więcej :T0MIKE pisze:Najwyraźniej balans w Kielcach jest na średnio poziomie 4.500 zł +/- 200zł
http://biznes.onet.pl/wraca-kredyt-wiek ... news-detal
Pozdrawiam
Lukasz
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Dla przypomnienia:

Wilhelm pisze: średnia cena nowego mieszkania 3790zł brutto
pawel_ŚLV pisze:ja obstawiam 3950 zł brutto za m/2 w Kielcach w nowym budownictwie
jasiek pisze:4300zl brutto
Mikołaj pisze:4.500,00 brutto
issac pisze:6000 brutto
Sz.J. pisze:4500 brutto.
Autor pisze:Celuje w 4250 brutto.
Wizard pisze:3800 zł brutto m2 ^_^
koubah pisze:4300 PLN
tract pisze:4650 PLN
MadMike pisze:Co do kolejnych proponowanych zasad:
-Ceny ustalamy tylko w jednym dniu najlepiej w listopadzie.
-Jeżeli inwestor ma kilka lokalizacji, wybieramy tą, gdzie jest jeszcze najwięcej mieszkań do kupienia, żeby wszystkim wyszło to samo.
-Niech ceny zbierają 2-3 osoby, najlepiej siedzące w nieruchomościach. Jeżeli średnie ceny będą zbliżone, to można ogłośić sukces, wyliczyć średnią z tych 2-3 liczb i mamy wynik końcowy:)
Mój szczęśliwy numerek to 4400![]()
Nie traktujcie zabawy ambicjonalnie, trafienie 6 w totka jest trudniejsze, ale zasada jest ta sama
Jezpir pisze:Skoro ma to być blue a nie black.![]()
4350zł/m2 brutto
michal_ck pisze:Jaka będzie średnia cena m2 mieszkania w K-cach w IV kw '09
3.600 zł
hey pisze:4750zł...
MeehoweCK pisze:4550 zł brutto
mlodass pisze:4230 zł (autor wcześniej już dał 4250zł także zjeżdżam 20zł w dół żeby nie było, że tyle samo;>)
siatka00 pisze: Ale według mojej opinii cena z metra w tym roku będzie oscyowała w granicach 4500-5000. Teraz jeszcze może trochę spaść ale pod koniec roku możliwe powolne wzrosty.
gery_pery pisze:Ofertowe ceny są bez żadnego znaczenia , istotne ile trzeba zapłacic lub jaką faktycznie sie otrzyma zapłatę czyż nie? A wiec tylko transakcyjne sa istotne i tu przewiduje 3.500 pod koniec 2009 i 3100 w połowie 2010 potem stabilizacja.
T0MIKE pisze:Po ostatnich targach można skonstatować, że ceny nie spadną poniżej 4.500 zł. Co najwyżej będą wyższe, może, średnio 4.700 - 4.800 zł brutto za m2. A i tak większość nowych projektów wchodzi z cenami powyżej 5.000 zł. Szkoda, że na koniec III kwartału nie wracają wieszczyć wieszcze
Wchodząc na dowolny znany portal z nieruchomosciami można swierdzić, ze ceny mieszkań /spadki/ zatrzymaly sie juz w lipcu, a obecnie z nowych dopisywanych ofert wynika ze ceny rosna. Nawet jesli przyjac ze ceny transakcyjne sa nizsze - to i tak proporcje sa zachowane. W przypadku nowych mieszkan - reklamamy - metr kosztuje tanio, po telefonie do dewelopera okazuje sie ze kupienie "od razu" wymaga duzo wiekszej kwoty niz podana w ofercie, lub ze w tej chwili mieszkan TYCH brak.
Wniosek z tego taki, że wieszczacy spadki poniżej 4000 tysięcy za metr w Kielcach byli / będą/ w błędzie.
pozdrawiam
Lukasz
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
mnie nie ma w rankingu a dawałem 4.300 za metr 
źródło: http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... 2297#72297
źródło: http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... 2297#72297
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- T0MIKE
- Kontakt:
Zedytuj posta i podaj cenę, a nie marudźLukasz20 pisze:Mnie tyż ni ma
Pozdrawiam
Lukasz
Właśnie wracam z konferencji nt rynku mieszkaniowego, organizowanej przez redNet Consulting. Są z siebie dumni, że w styczniu przewidzieli, iż I kw. 2009r. będzie najlepszym czasem na atrakcyjne zakupy mieszkań, a potem już będzie mniej elastycznie, a ceny zaczną powolutku się odbijać. Dzisiaj podali, że średni wzrost cen XII 2008 - VIII 2009r. w W-wie to 2,4%. W Pulsie Biznesu nazwali Roberta Chojnackiego zaklinaczem rynku. Tu na forum ja zostałem okrzyknięty zaklinaczem przez kilku, już jakoś mniej obecnych forumowiczów. Z bólem przyznaję, że nie doceniłem rynku, bo moja prognoza była zbyt niska. Jestem pewien, że przez 2 miesiące średnia cena nie zbliży się znacząco do moich 4.500 zł. Szkoda... Sam bym sobie ufundował nagrodę
T0MIKE pisze:Zedytuj posta i podaj cenę, a nie marudź ...........Lukasz20 pisze:Mnie tyż ni ma
Pozdrawiam
Lukasz
Coś Pan przeoczył "Panie Volumetric" , już podawałem swój TYP na 11 podstronie tego wątku , za dużo masz Pan pracy , trzeba zwolnić trochę tempo bo wykończysz sie Pan przed postawieniem nam BLOCZKA na Solnej
życzę dużo zdrowia ,mniej pracy i więcej ruchu , polecam spacer np na bierzni jak już nie po lesie .
pozdrawiam
Lukasz
- T0MIKE
- Kontakt:
Re: ile ? a tyle :-)
Nie chcesz edytować, to przypomnę, przy okazji także ostatnie ceny.
Lukasz20 pisze:
Wg. mnie średnia dla wszystkich projektów będzie wynosiła : 5.211 zł za m2.
Nawet, gdyby wywalić Trigone to i tak będzie powyżej 5.100 zł .
1. Condite Development - Panorama III, od 4.700 do 5.300 zł średnia 5.000 zł
2. Wadiak & Grzyb - Via Botanica, od 5.000 do 5.350 zł, średnia 5.175 zł
3. Dariusz Mróz – Osiedle Radosne, od 4.800 do 5.200 zł, średnia 5.000 zł
4. Becher – Wojewódzka (33 i 34), od 4.920 do 5.560 zł, średnia 5.240 zł
5. Nieruchomości Grzyb – Klonowa, 5.230 zł
6. Molser Investment – Klonowe Zacisze, 5.243 zł
7. HSD Cahłupka – Osiedle na Wrzosach, od 5.000 do 5.400 zł, średnia 5.200 zł
8. Poniewierski – Kamienica Trigone, 6.000 zł
9. Domena (?) – Apartamenty Miła, od 4.700 do 5.150 zł, średnia 4.925 zł
10. KGI – Dolina Silnicy II, od 4.920 do 5.280 zł, średnia 5.100 zł
11. Volumetric, od 3.999 do 5.100 zł, średnia 4.550 zł
pozdrawiam Lukasz