Unimax - Promenada Solna

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Mikołaj

Post autor: Mikołaj » 14 września 2009, o 12:26

Miałem ciężki weekend, trochę mnie bierze jakieś grypisko, więc samopoczucie podłe. Ale jak sobie poczytałem Twoje wypowiedzi, to jakoś cieplej mi się zrobiło, ten świat bardziej kolorowy, i nawet już nie martwię się, że złoty dziś leci w dół i będzie trzeba się znów gimnastykować.

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 14 września 2009, o 16:29

Mikołaj pisze:Oby Jagielońską dobudowali chociaż do stanu surowego!
A dalej co będzie ? , uciekną do Kongo z Naszymi pieniędzmi ?
Zlikwidują budowe 500 mieszkań w Polsce ?
Człowieku gdzie Ty zyjesz w ruskim kołchozie na Kamczatce ?
Z tego co slyszałem z dobrych żródeł to wybudują jeszcze w kielcach 400-500 mieszkań ? Oj będzie się działo , konkurencja dostanie zawału .

Pozdrawiam
Lukasz

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 14 września 2009, o 17:08

T0MIKE pisze:Podejścia są dwa, bo de facto są dwa produkty: lokale handlowe i dwie ostatnie kondygnacje i cała reszta. Zainteresowanie jest największe właśnie najbardziej atrakcyjnymi lokalami i mieszkaniami, więc tam z pewnością nie obędzie się bez selekcji za pomocą ceny.............................
Licytacja ? uuuu to chyba pierwszy raz na Naszym Rynku Lokalnym , jak ceny wyjdą wysoko to Cooleczka /znaczy Pan Ryszard Grzyb / chyba zweryfikuje kwoty bazowe za które rezerwował lokale i apartamenty i będzie ... ciekawie :-) he he he no będzie się działo na tej Solnej/Staszica

pozdrawiam
Lukasz

Awatar użytkownika
Charon

Post autor: Charon » 14 września 2009, o 17:46

Lukasz20 pisze:... konkurencja dostanie zawału
no ... ze śmiechu :wink:

a zaangażowanie Volumetrica pokaże licytacja skateparku

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 14 września 2009, o 21:53

Dorośli i poważni ludzie a zachowują się jak dzieci neostrady... Kłóćcie i wyzywajcie się na privie...
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
T0MIKE
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 14 września 2009, o 21:59

Charon pisze:
Lukasz20 pisze:... konkurencja dostanie zawału
no ... ze śmiechu :wink:

a zaangażowanie Volumetrica pokaże licytacja skateparku
W końcu wiem, kto tak rozpytywał w Wydziale Dyr. Pietrzyka o ten teren, wprawdzie mowa była o pewnym kieleckim deweloperze, ale juz teraz wiem, kto jest kim... :lol: Do zobaczenia na licytacji...

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 15 września 2009, o 07:20

sueno pisze:Dorośli i poważni ludzie a zachowują się jak dzieci neostrady... Kłóćcie i wyzywajcie się na privie...
Poprostu konkurencji puszczają nerwy . W sumie im się nie dziwię. W ciągu 1,5 roku pojawia się firma , która konsekwetnie i profesjonalnie przejmie rynek kielecki i dobrze , dla ukojenia nerwowości proponuje częste spacery.

pozdrawiam
Lukasz

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 15 września 2009, o 09:55

Tym razem sueno nie było przecież żadnych kłótni ani wyzwisk... Życzyłbym sobie, żeby zapowiadana realizacja na Solnej doszła do skutku, ale nie widzę powodu, żeby nie dopuszczać żadnych postów, które nie są po myśli inwestora.
Nieco złośliwe ostatnie "prztyczki" Mikołaja i Charona są przeciwwgagą dla propagandowego słodzenia w stylu Lukasza20 i przekłuwają ten hurra optymistyczny balonik - moim zdaniem nie przekraczają żadnych granic.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Charon

Post autor: Charon » 15 września 2009, o 10:55

do moderatora

Zawsze mi się wydawało, że jeśli edytuje się czyjś post to w jego treści powinna się pojawić o tym wyraźna adnotacja (np. treść postu zmieniona przez moderatora) lub przynajmniej jaj autor powinien o takim fakcie i jego powodach zostać poinformowany ... cóż od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie, że na forum są 'równi' i 'równiejsi'.

michau

Post autor: michau » 15 września 2009, o 12:00

Odkrycia wielkiego nie dokonałeś, a cenzura jak za komuny...

Mikołaj

Post autor: Mikołaj » 15 września 2009, o 15:56

W moim usuniętym poście nie było nic niezgodnego z zasadami tego forum. Jeżeli nie zostanie on przywrócony zrezygnuję z dalszego udziału. Być może nie będzie to wielką stratą dla pozostałych, ale pewnych norm trzeba się trzymać. Albo zaznzczcie, że jest to forum stworzone dla jedynej słusznej myśli: Tomike ma zawsze racje, to co robi jest jedynie słuszną drogą, a wszyscy pozostali to nieuki, nieudaczniki z ograniczoną wyobraźnią, niewiedzący że jedynym szczęściem, które może ich w życiu spotkać jest mieszkanie w Jagielońska Point albo przystąpienie do licytacji lokali na Solnej. Sprawdzę forum dziś wieczorem prawdopodobnie ostatni raz.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 15 września 2009, o 16:05

RZ pisze:Tym razem sueno nie było przecież żadnych kłótni ani wyzwisk... Życzyłbym sobie, żeby zapowiadana realizacja na Solnej doszła do skutku, ale nie widzę powodu, żeby nie dopuszczać żadnych postów, które nie są po myśli inwestora.
Nieco złośliwe ostatnie "prztyczki" Mikołaja i Charona są przeciwwgagą dla propagandowego słodzenia w stylu Lukasza20 i przekłuwają ten hurra optymistyczny balonik - moim zdaniem nie przekraczają żadnych granic.
To może czytaliśmy coś innego. Ja widziałem znów ten sam zarzut o posiadaniu 2 kont i zaczątek osobistych wycieczek. Tylko to skasowałem. Nie było tam ani jednego merytorycznego zdania dotyczącego tej inwestycji.
michau pisze:Odkrycia wielkiego nie dokonałeś, a cenzura jak za komuny...
Jest zasadnicza różnica pomiędzy cenzurą a moderowaniem. Cenzura polegała na zakazie wolnego wypowiadania się a moderowanie polega na pilnowaniu porządku dyskusji i nie dopuszczaniu do kłótni i tzw. trollowania.
Charon pisze:do moderatora

Zawsze mi się wydawało, że jeśli edytuje się czyjś post to w jego treści powinna się pojawić o tym wyraźna adnotacja (np. treść postu zmieniona przez moderatora) lub przynajmniej jaj autor powinien o takim fakcie i jego powodach zostać poinformowany ... cóż od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie, że na forum są 'równi' i 'równiejsi'.
Chyba jesteś na tyle "duży" i "poważny" żeby wiedzieć co źle zrobiłeś. Nie zmieniłem sensu Twojej wypowiedzi tylko skasowałem Twoje bezpodstawne insynuacje odnośnie użytkownika (nie inwestycji) i kolejne posty które się do tego odnosiły. Wyzywajcie się na privie i nie mieszajcie do tego innych.
Ze swojej strony dodam że nie miałeś racji a jeśli uważasz inaczej to napisz do Autora o ponowne sprawdzenie twoich sensacji...
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 15 września 2009, o 17:07

Wygląda na to, że jednak nie tylko da się sprawdzić, czy ja to ja, ale nawet, że ktoś to zrobił. Problem tkwi w tym, że dość łatwo przychodzi wszystkim stawianie zarzutów, w dużej mierze śmiesznych, ale nikogo nie stać na stanięcie twarzą w twarz. Ponieważ znam twarze wielu forumowiczów to wiem, że nie mogę się z ich strony spodziewać absurdalnych ataków, bo mnie osobiście znają, znają moje poglądy na branżę deweloperską, ale przede wszytkim wiedzą, że ani nie jestem mitomanem, ani obiecującym gruszki na wierzbie, vide: konkurs na nazwę projektu na Jagiellońskiej. Z przykrością konstatuję więc, że wszyscy, którzy mają jakieś wyimaginowane zarzuty, typu: "bo ty piszesz pod dzisięcioma aliasami" nie rozumieją bardzo podstawowej rzeczy: projekty w Kielcach są dla mnie zabawą, podobnie jak to forum, formą powrotu na stare śmieci. Mylą się jednak Ci wszyscy, którym się wydaje, że gość zarządzający projektami za 400 milionów złotych siedzi na forum i płacze, że ktoś go podejrzewa o dziesięć aliasów. Mało poważne myślenie... Szkoda, że nikt z tzw. "adwersarzy" nie zdaje sobie z tego sprawy, względnie nie chce sobie zdawać...
Dziękuję jednak moderatorom, że idą tropem adresów IP, bo w końcu przynajmniej oni wiedzą, jaka jest prawda. Zapraszam też do biura w Kielcach, można zobaczyć, czy wszyscy ekscytujemy się każdym wpisem w naszych wątkach. Mamy co robić, ale każdego przyjmiemy chętnie i poczęstujemy kawą i ciasteczkiem. :wink: Do tego możemy porozmawiać o Promenadzie Solnej, bo to jej dotyczy ten wątek.

baux

Post autor: baux » 15 września 2009, o 17:09

Kiedy ruszają jakieś prace nad przygotowaniem terenu?

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 15 września 2009, o 17:12

Kluczowa sprawa to plan. Jeśli się pojawi, pojawią się także wszystkie daty prac, zarówno nad projektem jak i przybliżony harmonogram realizacji. Do czwartku już tylko półtora dnia :D Zobaczmy, co się stanie na Radzie Miasta, potem będziemy działać dalej.

ODPOWIEDZ