Volumetric dal przyklad
Dorbud - ul. Toporowskiego 82
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
-
shogun2111
- Kontakt:
W Kielcach budują kolejny apartamentowiec
Właśnie rozpoczęto grodzenie placu na rogu ulic Turystycznej i Toporowskiego w Kielcach pod budowę apartamentowca. Przy okazji zabrano dość duży kawałek terenu zielonego, co nie zadowala okolicznych mieszkańców.
Szkoda że pod budowę bloku zabrano nam fragment zieleni - mówi Teresa Tokarz.
Jak mówi Jolanta Cygan z firmy Dorbud, nowo wybudowany blok będzie miał trzy piętra oraz zostanie wyposażony w windę.
- Znajdzie się w nim 18 mieszkań o powierzchniach: 34, 37, 51 i 52 metrów kwadratowych - informuje. - Przyszli mieszkańcy będą do dyspozycji mieli także garaż - dodaje.
Chętni do zamieszkania w tym budynku będą musieli wnieść trzy wpłaty. - Pierwszą z nich po podpisaniu umowy cywilnej, drugą w trakcie realizacji projektu, zaś ostatnią przed podpisaniem aktu notarialnego - mówi Cygan. A jakie będą ostateczne ceny mieszkań?
- 5140 złotych za metr kwadratowy plus VAT - odpowiada. Czyli razem 5,5 tysiąca złotych. - Dodatkowo za użytkowanie garażu trzeba będzie wpłacić 25 tysięcy złotych netto - uzupełnia. Czyli 26 750 złotych z podatkiem VAT.
Okolicznych mieszkańców zaniepokoił fakt, iż blok powstanie w miejscu zieleni i placu zabaw dla dzieci. - Szkoda, że akurat tutaj, ponieważ to ładna okolica, jedyne miejsce dla dwóch osiedli, gdzie można przyjść i odetchnąć - uważa Teresa Tokarz. Wtórują jej pozostali mieszkańcy dodając, że najbardziej będzie przeszkadzać nie sam budynek, a jego budowa. - Zacznie się huk, hałas, nie będzie jak odpocząć z dziećmi na placu - kończą.
Mieszkańcy mogą jedynie pocieszać się, że budowa potrwa krótko, bowiem we wrześniu przyszłego roku blok zostanie oddany do użytku. Nic jednak nie odda kawałka terenu zieleni.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 04/6156314
Właśnie rozpoczęto grodzenie placu na rogu ulic Turystycznej i Toporowskiego w Kielcach pod budowę apartamentowca. Przy okazji zabrano dość duży kawałek terenu zielonego, co nie zadowala okolicznych mieszkańców.
Szkoda że pod budowę bloku zabrano nam fragment zieleni - mówi Teresa Tokarz.
Jak mówi Jolanta Cygan z firmy Dorbud, nowo wybudowany blok będzie miał trzy piętra oraz zostanie wyposażony w windę.
- Znajdzie się w nim 18 mieszkań o powierzchniach: 34, 37, 51 i 52 metrów kwadratowych - informuje. - Przyszli mieszkańcy będą do dyspozycji mieli także garaż - dodaje.
Chętni do zamieszkania w tym budynku będą musieli wnieść trzy wpłaty. - Pierwszą z nich po podpisaniu umowy cywilnej, drugą w trakcie realizacji projektu, zaś ostatnią przed podpisaniem aktu notarialnego - mówi Cygan. A jakie będą ostateczne ceny mieszkań?
- 5140 złotych za metr kwadratowy plus VAT - odpowiada. Czyli razem 5,5 tysiąca złotych. - Dodatkowo za użytkowanie garażu trzeba będzie wpłacić 25 tysięcy złotych netto - uzupełnia. Czyli 26 750 złotych z podatkiem VAT.
Okolicznych mieszkańców zaniepokoił fakt, iż blok powstanie w miejscu zieleni i placu zabaw dla dzieci. - Szkoda, że akurat tutaj, ponieważ to ładna okolica, jedyne miejsce dla dwóch osiedli, gdzie można przyjść i odetchnąć - uważa Teresa Tokarz. Wtórują jej pozostali mieszkańcy dodając, że najbardziej będzie przeszkadzać nie sam budynek, a jego budowa. - Zacznie się huk, hałas, nie będzie jak odpocząć z dziećmi na placu - kończą.
Mieszkańcy mogą jedynie pocieszać się, że budowa potrwa krótko, bowiem we wrześniu przyszłego roku blok zostanie oddany do użytku. Nic jednak nie odda kawałka terenu zieleni.
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Panowie, ceny są takie, jakie zapłaci klient. Ja chciałbym mieć bentley'a, ale kosztuje 1.200.000 zł, uważam, że skandalicznie drogo, bo wto końcu podzespoły VW Phaetona W12 6.0l ubrane w angielską suknię. Ale czy obniżą cenę? Pewnie nie, bo sprzedaje się tyle, ile potrzeba. Podobnie będzie i tu, chyba że nie będzie się sprzedawać. Niemniej, wracam z wakacji z bardzo pozytywną konstatacją, że kryzysu światowego nie ma, bo na parkingu Puerto Banus w Marbelli widziałem jednego dnia 4 Rolls Royce'y Drophead po 500.000 Euro sztuka. Skoro tak, to znaczy, że nie ma kryzysu, a ludzie kupią nawet po 5.500 zł. Poza tym zawsze powatrzają, że produkt ma taką cenę, jaką kupujący zapłaci. Dorbud to firma z marką, więc dlaczego mieliby nie sprzedać?
TOMIKE ja mysle ze tutaj chodzi (przynajmniej wedlug mnie) o metraz. Jak u was byly te lokale na ostatnim pietrze tak tutaj 300 tys za 52 m2 wydaje sie troche przesadzone
Co do kryzysu oczywiscie ze go nie ma w dziedzinach wybranych. Czyli idzesz do sklepu chcesz kupic telewizor kupujesz, chcesz jechac na Bali jedziesz tu kryzysu nie ma...natomiast na drugim biegunie mamy prace, podwyzki, pensje tutaj jak najbardziej krzysy pelna geba
Ale sa wakacje nie ma co sie zamartwiac
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Wizard
- Kontakt:
http://www.domdevelopment.com.pl/regaty ... cja-1.html
Wybrane mieszkania od 5130 zł m2 - w Warszawie...
Nie wiem dla kogo ten Dorbud będzie budował, ale już gratuluję inwestycji życia przyszłym mieszkańcom...
Wybrane mieszkania od 5130 zł m2 - w Warszawie...
Nie wiem dla kogo ten Dorbud będzie budował, ale już gratuluję inwestycji życia przyszłym mieszkańcom...
Every dream has a price
NOWA INWESTYCJA - „ZYGZAK”

przy ul. Toporowskiego w Kielcach
Właśnie rozpoczęliśmy realizację kolejnej naszej inwestycji developerskiej. Będzie to budynek mieszkalny, wielorodzinny, z lokalami usługowo- handlowymi na parterze.
Został zaprojektowany w całkowicie nowoczesnym stylu. Z racji kształtu działki, jego rzut przypomina zygzak- stąd nazwa inwestycji.
Pięć lokali usługowych o zróżnicowanym metrażu zlokalizowano na parterze.
Osiemnaście lokali mieszkalnych na piętrach : pierwszym, drugim i trzecim.
Dla każdego mieszkania i lokalu usługowo- handlowego jest przygotowane stanowisko parkingowe w garażu podziemnym wielostanowiskowym.
W celu zapewnienia przyszłym mieszkańcom komfortu budynek został wyposażony w windę.
Ze względu na oczekiwania naszych klientów wszystkie lokale mają zaprojektowane indywidualne ogrzewanie gazowe.
Cena mieszkania 5 140 zł netto / m2
cena stanowiska parkingowego w garażu 25 000 zł netto
Cena lokalu usługowego 7 000 zł netto / m2
http://dorbud.pl/pl/strona.php?pokaz=mi ... westycja=6
P.S.
Po zapoznaniu się z rozkładem mieszkań w tym "Apartamentowcu"
nie wyobrazam sobie żadnego mieszkania dla jakiejkolwiek rodziny z dziećmi, po prostu dla mnie to mieszkania dla "singli", proponuję inwestorowi zmienić nazwe z Zygzak na Singiel 

przy ul. Toporowskiego w Kielcach
Właśnie rozpoczęliśmy realizację kolejnej naszej inwestycji developerskiej. Będzie to budynek mieszkalny, wielorodzinny, z lokalami usługowo- handlowymi na parterze.
Został zaprojektowany w całkowicie nowoczesnym stylu. Z racji kształtu działki, jego rzut przypomina zygzak- stąd nazwa inwestycji.
Pięć lokali usługowych o zróżnicowanym metrażu zlokalizowano na parterze.
Osiemnaście lokali mieszkalnych na piętrach : pierwszym, drugim i trzecim.
Dla każdego mieszkania i lokalu usługowo- handlowego jest przygotowane stanowisko parkingowe w garażu podziemnym wielostanowiskowym.
W celu zapewnienia przyszłym mieszkańcom komfortu budynek został wyposażony w windę.
Ze względu na oczekiwania naszych klientów wszystkie lokale mają zaprojektowane indywidualne ogrzewanie gazowe.
Cena mieszkania 5 140 zł netto / m2
cena stanowiska parkingowego w garażu 25 000 zł netto
Cena lokalu usługowego 7 000 zł netto / m2
P.S.
Po zapoznaniu się z rozkładem mieszkań w tym "Apartamentowcu"
- Jezpir
Ja tylko w temacie przymiotnika "apartamentowiec" się wypowiedziałem. Sam budynek z zewnątrz mi się podoba, choć w tak bezpośredniej okolicy kościoła św. Józefa nie osiedliłbym się. Nie ze względu na antyklerykalizm czy inne awersje. Po prostu nie lubię słuchać 5 mszy w każdą niedzielę, którą postanowię spędzić w domu.
Nawiasem mówiąc Czarnów to też nie moja okolica i raczej nie kupiłbym tam mieszkania po to by się tam osiedlić.
Ocena i budynku, i lokalizacji jest różna w zależności od potrzeb: czy to inwestycja, czy to zaspokojenie własnych potrzeb mieszkaniowych.
Nawiasem mówiąc Czarnów to też nie moja okolica i raczej nie kupiłbym tam mieszkania po to by się tam osiedlić.
Ocena i budynku, i lokalizacji jest różna w zależności od potrzeb: czy to inwestycja, czy to zaspokojenie własnych potrzeb mieszkaniowych.
Jeżpir