GDDKiA Kielce - [S7/DK 73] Węzeł Kielce - Północ

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 13 lipca 2009, o 10:46

Nie wysyłajcie zdjęć na Fotosika, bo widzicie co się potem dzieje....

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 15 lipca 2009, o 16:55

mam takie pytanie co do budowanej drogi a dokładniej chodzi mi o odcinek za WD3 a starym odcinkiem 7

http://img375.imageshack.us/img375/3573/dsc013306ko.jpg

pod tym linkiem jest planowany przebieg drogi i chodzi mi o taki zjazd który jest zaznaczony na tej fotce jak się jedzie w stronę skarżyska jest tam taki zjazd w stronę kielc a z tego co widac na budowie w ogole nie ma tam takiego wykonanego.

chyba że ten projekt jest nie aktualny, ma ktoś może dostep do dokładniejszego przebiegu tej drogi????

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 15 lipca 2009, o 17:01

Wszystko jest tak jak na tym rysunku. W Wiśniówce (obok miejsca gdzie teraz jest ostry zakręt - LINK) jest budowany węzeł na którym będzie można zjechać z S-7 na DK-73 w stronę Tarnowa przez Kielce.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 15 lipca 2009, o 20:15

MeehoweCK nie wiem czy dokladnie zrozumialeś o to co mi chodzi więc na wyżej wymienionym zdjęciu zaznaczylem kółeczkiem

Obrazek

przejeżdzam tamtedy codziennie i w ogole nie widać by mialo coś takiego powstać chyba ze zapomnieli ;]

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 15 lipca 2009, o 21:01

No faktycznie nie zrozumiałem... Wiesz, myślę, że być może coś w tym miejscu powstanie. Z tego co kojarzę to póki co jest tam masa ziemi i nic poza tym więc być może będzie zjazd. Nie wydaje mi się by zajmował on dużo miejsca i dlatego na razie go po prostu nie widać.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 15 lipca 2009, o 21:04

tak jest tam duża gora ziemi tylko od wczoraj wyrównują tam teren i nie zapowiada sie by coś tam mialo jeszcze powstac

Awatar użytkownika
Jezpir
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jezpir » 16 lipca 2009, o 08:07

Jadąc drogą zbiorczą (obecnie objazdem) jest przerwa w murze oporowym. Czy nie tam będzie zjazd o który Ci chodzi?
Jeżpir

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 16 lipca 2009, o 17:21

nie tam jest nie możlwie żeby był zjazd widoczne plan musał zostac zmieniony bo nie ma mozliwoścy by gdzieś go zrobili poniewaz w tym miejscu co widac go na tej fotce droga juz jest gotowa.

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 22 lipca 2009, o 19:39

dzis na odcinku od wiaduktu nad torami do kopalni do ech lesnych na starej drodze kladni ostatnia warstwe masy bitumicznej. :D

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 22 lipca 2009, o 20:47

Węzeł Północ. Wiadukt otwarty, kładą asfalt
Wiadukt w Lekominie otwarty. Drogowcy rozpoczęli układanie ostatniej warstwy nawierzchni. Największa inwestycja drogowa w regionie - węzeł Kielce Północ - jest już na finiszu.
- Wczoraj drogowcy rozpoczęli układanie ostatniej warstwy nawierzchni drogi na węźle Kielce Północ, na wschodniej jezdni drogi nr 7 od Barczy do Występy - informuje Małgorzata Pawelec, rzeczniczka kieleckiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad.

Tym samym ruszył ostatni etap inwestycji, której koniec planowany jest na wrzesień. Czynny jest już pierwszy nowy wiadukt na węźle Północ. Można nim przejechać od istniejącej drogi nr 7 w kierunku Gruszki i Lekomina nad nowym odcinkiem "siódemki". To drugi, po odcinku drogi 73, ukończony fragment inwestycji oddany do użytku kierowcom.

Nawierzchnia układana będzie równocześnie na kilku fragmentach węzła, co spowoduje zmiany organizacji ruchu.

Węzeł Kielce Północ to inwestycja u zbiegu drogi ekspresowej nr 7 Warszawa - Kraków z drogą krajową nr 73 Wiśniówka - Kielce - Tarnów. Realizowana jest od połowy 2007 roku. Inwestycja obejmuje budowę sześciu wiaduktów, a także kładki dla pieszych. Koszt - 220 mln zł, wykonawcą jest firma Strabag.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
:arrow: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... sfalt.html
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 23 lipca 2009, o 18:57

dzis kończyli ukladanie ostatniej warstwy masy bitumicznej na odcinku nad torami 8.
oraz przygotowywali się do ukladnaia ostatniej warstwy na fragmencie pod wiaduktem w gruszcze dziś frezowali tam asfalt w miejscach gdzie był nierówny.

Onio

Post autor: Onio » 29 lipca 2009, o 08:55

Za ok. 10 dni ruch ma być puszczony nową nitką.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 lipca 2009, o 09:39

Ostatnio troche zwatpilem w jakosc realizacji tej inwestycji, bo jadac droga lokalna tuz obok nowowybudowanej trasy nr 7 widac bylo na łuku wode stojaca po deszczu. Pewnie w takiej formie zostanie to odebrane.

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 1 sierpnia 2009, o 10:10

wczoraj zostały zamontowane dwa słupy z tablicami inforacyjnymi, sa one tu jak kończy się dwupasmowa wlotówka do kielc. powiem tak tablice sa zbyt małe jak dla mnie z dalszej odległości są w ogole nie czytelne ;]

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 2 sierpnia 2009, o 19:12

Na niektórych odcinkach jest już warstwa ścieralna + oznakowanie poziome - poniżej widok w kierunku WD-6 od północy:
Obrazek

Ten odcinek czeka na włączenie do obwodnicy (pod WD-6):
Obrazek

Są też odcinki w stanie zalążkowym, jak ten na północ od WD-6 (nie mówiąc o latarniach czekających na wyprostowanie):
Obrazek

Drogowskaz:
Obrazek

ODPOWIEDZ