Prosimy.Autor pisze:... Zdjecia postaram sie wrzucic jutro.
Wypadki z udziałem autobusów (tylko)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)

Autobus komunikacji miejskiej potrącił 71-latka. Mężczyzna zginął na miejscu
/ALP/
Druga w tym tygodniu osoba zginęła w piątek w Kielcach na skutek wtargnięcia przed autobus komunikacji miejskiej.
Piątkowa tragedia miała miejsce około godziny 11 na ul. Żytniej. 71-letni mężczyzna wszedł na przejście dla pieszych wprost przed autobus linii 20 zjeżdżający ze skrzyżowania w kierunku ulicy Żelaznej. Świadkowie potwierdzają wersję kierowcy, że dla pieszego w momencie wypadku paliło się czerwone światło. Autobus popchnął mężczyznę, który w chwili upadku śmiertelnie rozbił sobie głowę o asfalt.
W czwartek, także w wypadku z miejskim autobusem w obrębie skrzyżowania ulic Warszawskiej i Jesionowej ranna została 79-letnia kobieta. Jej życia nie udało się uratować. Zmarła w szpitalu.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /253556156
Sorry, takiego mamy prezydenta...
Kobieta zmarła. (Wiem, ze jest to napisane rowniez wyzej, ale nie kazdy szukajac informacji czyta wszystko jak leci, a tu mamy od razu dopelnienie informacji.)dovers_ck pisze:Autobus komunikacji miejskiej potrącił 79-letnią kobietę
W obrębie skrzyżowania Warszawskiej z Jesionową autobus komunikacji miejskiej potrącił 79 -letnią kobietę. Ranna została przewieziona do szpitala.
Autobus komunikacji miejskiej w obrębie skrzyżowania Warszawskiej z Jesionową potrącił 79-latkę. Kobieta najprawdopodobniej zastawiła się parasolem i szybko weszła na jezdnię. Możliwe, że nie widziała nadjeżdżającego autobusu.
Nieprzytomną 79-latkę przewieziono do szpitala.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 04/9877227
- dovers_ck
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
krzysiu1493 pisze:Wczoraj Citelis na 35, parę dni temu ciemne Conecto na 35.
NA IX w. Kielc jakiś wypadek. Najprawdopodobniej Jelcz (chyba #674) z osobówką, chyba ze coś innego.
2x jednostka straży pożarnej, 1x policja, 1x Karetka (R).
Z ostatniej chwili: Autobus potrącił młodą kobietę w Kielcach
Aleksander PIEKARSKI
Autobus komunikacji miejskiej potrącił na przejściu dla pieszych na ulicy IX Kielc młodą kobietę. W ciągu dwóch tygodni to już trzeci przypadek potrącenia pieszego przez autobus w Kielcach.
Tym razem jelcz uderzył zderzakiem młodą kobieta, którą z poważnymi obrażeniami zabrała do szpitala "erka”.
Wypadek miał miejsce tuż przed godziną 16 na przejściu dla pieszych w pobliżu przystanku autobusowego na ul. IX Wieków Kielc w pobliżu Urzędu Wojewódzkiego. Wprost przed poruszającego się pasem dla autobusów jelcza od lewej strony, z chodnika pomiędzy jezdniami wbiegła młoda kobieta. Uderzona przednim zderzakiem upadła na asfalt tuż przed kołami hamującego autobusu. – Gdy wysiedliśmy z autobusu nieprzytomna kobieta leżała na jezdni - opowiadał nam później rzecznik prasowy świętokrzyskich strażaków, Arkadiusz Wesołowski, który jechał feralnym autobusem i potwierdza, że kobieta wbiegła pod samochód, gdy ten miał zielone światło i zbliżał się do przystanku. – Ja zająłem się kierowaniem ruchem i wzywałem karetkę, a jeden z młodych pasażerów ruszył z pomocą dziewczynie.
Okazał się nim 20-letni członek Ochotniczej Straży Pożarnej w Woli Murowanej. – Jestem po kursie ratownika medycznego, teraz widzę jak to jest potrzebne- mówił nam roztrzęsiony Jarosław Madej, gdy piesza była już w karetce.
Za chwilę na miejscu byli policjanci, którzy sprawdzili trzeźwość kierowcy autobusu linii nr 3 w kierunku Malikowa, który potrącił kobietę. Był w porządku. Policjanci spisali też świadków wypadku, którzy również twierdzili, że dziewczyna wbiegła na jezdnię.
Przed dwoma tygodniami, 21 października autobus miejski skręcający z Warszawskiej w Jesionową potrącił 79-letnią kobietę, która weszła na jezdnię za pasami dla pieszych. Jej życia nie udało się uratować. Dwa dni później na ul. Żytniej autobus zjeżdżający ze skrzyżowania z ul. Żelazną potrącił 71-letniego mężczyznę, który wszedł na przejście przy czerwonym świetle. Starszy pan przewrócił się tracąc życie na miejscu.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /672544727
"Lepiej jest jechać słabym samochodem na 100% niż dobrym na 20%"James Hunt
- Sebastian
Dzisiaj na przystanku Tarnowska/Bazary solaris (#313) na "50" uderzył w Kia Carnival na koneckich "blachach".Nie udało mi się zrobić fotki,bo zapomniałem telefonu
.W każdym razie wyglądało to tak jakby niskopodłogowiec chciał się włączyć do ruchu wyjeżdżając z zatoczki,a "koperek" z Końskich nie ustąpił mu pierwszeństwa,przez co autobus zahaczył lewym lusterkiem o prawą boczną szybę vana i ją wybił.Może dziś piątek "13" i dlatego trafiło na #313 
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Ranni pasażerowie autobusów
Do dwóch wypadków, w których ucierpieli pasażerowie autobusów doszło w naszym regionie w piątek. Pierwszy rozegrał się na ulicy Sandomierskiej w Kielcach.
Prawdopodobnie kierowca autobusu gwałtownie zahamował za ciężarówką, w efekcie czego 22-letnia pasażerka stojąca na pomoście „poleciała” do przodu i uderzyła głową w szybę. Dziewczynę odwieziono do szpitala wojewódzkiego w Kielcach, po opatrzeniu wyszła do domu.
Kolejne zdarzenie miało miejsce po południu na osiedlu Nowiny – prawdopodobnie gdy autobus przejeżdżał przez próg zwalniający, 62-letnia pasażerka podrzucona do góry z takim impetem upadła na siedzenia, że ma uraz kręgosłupa. Trafiła do szpitala.
Zrodlo: Echo Dnia, 13.11.2009 /saba/
Do tego jeszcze niegrozna kolizja u zbiegu ul. Warszawska/Przecznica, ale nie wiem, ktory woz.
Do dwóch wypadków, w których ucierpieli pasażerowie autobusów doszło w naszym regionie w piątek. Pierwszy rozegrał się na ulicy Sandomierskiej w Kielcach.
Prawdopodobnie kierowca autobusu gwałtownie zahamował za ciężarówką, w efekcie czego 22-letnia pasażerka stojąca na pomoście „poleciała” do przodu i uderzyła głową w szybę. Dziewczynę odwieziono do szpitala wojewódzkiego w Kielcach, po opatrzeniu wyszła do domu.
Kolejne zdarzenie miało miejsce po południu na osiedlu Nowiny – prawdopodobnie gdy autobus przejeżdżał przez próg zwalniający, 62-letnia pasażerka podrzucona do góry z takim impetem upadła na siedzenia, że ma uraz kręgosłupa. Trafiła do szpitala.
Zrodlo: Echo Dnia, 13.11.2009 /saba/
Do tego jeszcze niegrozna kolizja u zbiegu ul. Warszawska/Przecznica, ale nie wiem, ktory woz.
-
redoxygene