Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
To niech zdolni ludzie w MPK zrobią prawdziwy monitoring w autobusach, wiem że to tanie nie jest ale na miejscu pani prezes czy dyrektora ds. taboru, przy takiej młodzieży która niszczy autobusy i jest czasami niegrzeczna i zagrażająca bezpieczeństwu pasażerom i tak że kierowcą zrobił bym ten monitoring.
- krzysiu1493
-
michau
Dopiero wróciłem z cudownej przejazczki Ikarusem 221 na linii 38, na prawie każdym przystanku kierowca wysiadał i dłubał coś w silniku, powiedział że silnik łapie temperaturę i musi recznie coś tam regulować, wynikiem czego na kazdym przystanku autobus stal 3-5 min. Kierowca mówił ze mechanicy już to naprawiali, ale znowu sie psuje. Mówił że od rana sie tak dzieje. Ostatecznie w Woli Kopcowej autobus zdechł, znaczy kierowca zgasił silnik i dalej nie jechał, a co dalej to już nie wiem bo poszedłem do domu. Rzadko jeżdze autobusami, a jak juz jade to musi sie coś spier... Zamiast jechac do domu 25 minut to jechałem 50.
Skoro dzieje sie tak od rana to dlaczego jeszcze nie podmienili tego autobusu? Nie rozumiem. Przecież on się nie nadaje do jazdy.
Skoro dzieje sie tak od rana to dlaczego jeszcze nie podmienili tego autobusu? Nie rozumiem. Przecież on się nie nadaje do jazdy.
- MAŁY
MPK wycofuje neoplany
Szefostwo Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach do czasu usunięcia wad technicznych wycofa z tras dla pojazdów niskopodłogowych Neoplany. Okazuje się, że są one dostosowane dla osób na wózkach inwalidzkich tylko teoretycznie- w praktyce bardzo często kierowcy nie mogą otworzyć platform, które umożliwiają niepełnosprawnym wjechanie do autobusu.
O problemie informowaliśmy wczoraj, po sygnale od Anny Sowy - pełnomocnik prezydenta Kielc do spraw osób niepełnosprawnych.
Neoplanów jest 10. Elżbieta Śreniawska- prezes MPK obiecała, że do czasu rozwiązania problemu zostaną one wycofane z tras oznaczonych literą N.
Prezes Śreniawska zamierza też zorganizować spotkanie dla różnych środowisk osób niepełnosprawnych, by mogły one wypowiedzieć się o utrudnieniach, na które napotykają korzystając z autobusów komunikacji miejskiej.
http://www.radio.kielce.pl/page,,MPK-wy ... 02532.html
Dla mnie pewnie nie było by sprawy gdyby nie Pani Sowa. Takie spotkania powinny odbyć sie wcześniej ale lepiej później niż w cale . Dla mnie zwykłe lizusostwo by sie przypodobać i w ogóle a i tak są do du**. A Pani Sowa jest osobą wpływową więc trzeba być miłym. Dziękuje!
Szefostwo Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach do czasu usunięcia wad technicznych wycofa z tras dla pojazdów niskopodłogowych Neoplany. Okazuje się, że są one dostosowane dla osób na wózkach inwalidzkich tylko teoretycznie- w praktyce bardzo często kierowcy nie mogą otworzyć platform, które umożliwiają niepełnosprawnym wjechanie do autobusu.
O problemie informowaliśmy wczoraj, po sygnale od Anny Sowy - pełnomocnik prezydenta Kielc do spraw osób niepełnosprawnych.
Neoplanów jest 10. Elżbieta Śreniawska- prezes MPK obiecała, że do czasu rozwiązania problemu zostaną one wycofane z tras oznaczonych literą N.
Prezes Śreniawska zamierza też zorganizować spotkanie dla różnych środowisk osób niepełnosprawnych, by mogły one wypowiedzieć się o utrudnieniach, na które napotykają korzystając z autobusów komunikacji miejskiej.
Dla mnie pewnie nie było by sprawy gdyby nie Pani Sowa. Takie spotkania powinny odbyć sie wcześniej ale lepiej później niż w cale . Dla mnie zwykłe lizusostwo by sie przypodobać i w ogóle a i tak są do du**. A Pani Sowa jest osobą wpływową więc trzeba być miłym. Dziękuje!
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

- krzysiu1493
-
czorny