Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Została podpisana umowa na realizację inwestycji z firmą PHU Łucz-bud Sp. z o.o. z siedzibą w Radomiu. Zgodnie z deklaracją wykonawcy prace rozpoczną się od najbliższego poniedziałku. Zapraszamy więc do obserwacji na stronie jagiellonskapoint.pl w lewym górnym rogu strony głównej.
Okres realizacji 16 m-cy.
Okres realizacji 16 m-cy.
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Łucz-bud wykona Jagiellońska Point
Firma PHU Łucz-bud została generalnym wykonawcą inwestycji mieszkaniowej Jagiellońska Point w Kielcach.
Inwestorem obiektu, w którym znajdą się 92 mieszkania o powierzchni od 40 do 130 mkw. jest spółka Volumetric MK Polska. Ceny mieszkań rozpoczynać się będą od 3,99 tys. zł, a kończyć na 5 tys. zł za mkw.
Prace budowlane rozpoczną się jeszcze w tym miesiącu, a zakończą po 18 miesiącach.
Źródło:
http://www.eurobuildcee.com/pl/index.html
Firma PHU Łucz-bud została generalnym wykonawcą inwestycji mieszkaniowej Jagiellońska Point w Kielcach.
Inwestorem obiektu, w którym znajdą się 92 mieszkania o powierzchni od 40 do 130 mkw. jest spółka Volumetric MK Polska. Ceny mieszkań rozpoczynać się będą od 3,99 tys. zł, a kończyć na 5 tys. zł za mkw.
Prace budowlane rozpoczną się jeszcze w tym miesiącu, a zakończą po 18 miesiącach.
Źródło:
http://www.eurobuildcee.com/pl/index.html
Ostatnio zmieniony 6 czerwca 2009, o 13:06 przez msz1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
shogun2111
- Kontakt:
- T0MIKE
- Kontakt:
No, atomowy zegar to to nie jest...
Po edycji...
Zrobiliśmy widoki z każdego mieszkania (panoramy). Jeszcze być może w tym tygodniu wstawimy je do tabeli z zestawieniem wszystkich dostępnych mieszkań (zakładka Mieszkania na jagiellonskapoint.pl).
Będzie można więc przekonać się, jaki będzie widok z danego mieszkania. Mimo, że w Kielcach są inne zdania, zamierzam iść pod prąd i udowodnić, że najdroższe mieszkania będą najwyżej położone. Połowiczny sukces już jest, bo ostatnia kondygnacja poszła pierwsza po 5.100zł w pierwszym miesiącu. Sądzę, że jeśli kiedykolwiek w nabliższych dwóch latach trafi na rynek, to znacznie powyżej tej ceny, nawet 6.000zł.
Po edycji...
Zrobiliśmy widoki z każdego mieszkania (panoramy). Jeszcze być może w tym tygodniu wstawimy je do tabeli z zestawieniem wszystkich dostępnych mieszkań (zakładka Mieszkania na jagiellonskapoint.pl).
Będzie można więc przekonać się, jaki będzie widok z danego mieszkania. Mimo, że w Kielcach są inne zdania, zamierzam iść pod prąd i udowodnić, że najdroższe mieszkania będą najwyżej położone. Połowiczny sukces już jest, bo ostatnia kondygnacja poszła pierwsza po 5.100zł w pierwszym miesiącu. Sądzę, że jeśli kiedykolwiek w nabliższych dwóch latach trafi na rynek, to znacznie powyżej tej ceny, nawet 6.000zł.
6 za metr ostatnia kondygnacja powiadasz , akurat w tym przypadku pewnie będzie znacznie więcej ( patrz wycofana oferta Koreańca po tym jak wyskoczyło 4 klientów za 1 600 000 czyli 11 koła z metra) , deficytowy towar , a propos Developerze kiedy rusza handel ostatniej kondygnacji na Solnej ? i pytanie drugie Kto przyjmuje zapisy bo u Wasz w biurze mówią , że to jeszcze odległy temat ? Coś mi się wydaje , że macie listę chętnych - znajomychT0MIKE pisze:No, atomowy zegar to to nie jest...
Po edycji...
pozdrawiam
Lukasz
- T0MIKE
- Kontakt:
Nieeee, jakaś tam lista oczekujących jest... Ale poważne rozmowy dopiero na początku września, akurat będzie już głosowany plan i można będzie zaczynać. A co do ceny ostatniej kondygnacji na JP to z pewnością nie będzie taniej niż te 6.000zł. Poza tym dlaczego miałoby być taniej, skoro do tej pory sprzedaliśmy 17% ze średnią znacznie powyżej 4.500zł.
- T0MIKE
- Kontakt:
Od dzisiaj Łuczbud już się instaluje. Wycięto resztki krzaków. Do końca tygodnia powinno pojawić się zaplecze budowy. Od poniedziałku wykopy. Wszystko na kamerce na www.jagiellonskapoint.pl
-
Boss
wiem ze w poblizu są takowe dobrodziejstwa ale czy wokół samego budynku jest planowana jakaś mała architektura, zieleń? lub może jakiś plac zabaw, ławeczki, itp? czy coś takiego jest przewidziane w projekcie?
ps. mało kto wie że pod pojęciem mała architektura kryja sie takze np śmietniki, trzepaki itp
T0MIKE mam nadzieje że Ci nie "zachwaszcze" tematu jeśli zapytam czy wiesz cos na temat rozbudowy sezamu mieszczącego sie po sąsiedzku? - pytam gdyż było to wspominane na tym forum, chyba także przez Ciebie
ps. mało kto wie że pod pojęciem mała architektura kryja sie takze np śmietniki, trzepaki itp
T0MIKE mam nadzieje że Ci nie "zachwaszcze" tematu jeśli zapytam czy wiesz cos na temat rozbudowy sezamu mieszczącego sie po sąsiedzku? - pytam gdyż było to wspominane na tym forum, chyba także przez Ciebie
CK|PL|EU
- T0MIKE
- Kontakt:
Boss, plac zabaw MZB jest oddalony o 25m od naszego budynku, więc nie planujemy niczego nowego u siebie. Natomiast chcemy porozumieć się z MZB w zakresie prze- lub rozbudowy ich placu, jako że mają znacznie większe możliwości terenowe, niż my. My mamy miejsce jedynie przy Jagiellońskiej, więc dość niekomfortowe, lepiej więc byłoby móc uczestniczyć w przebudowie istniejącego placu i zrobienie z niego czegoś z prawdziwego zdarzenia dla wszystkich sąsiadów. To też wpisuje się w naszą filozofię nie odgradzania się od pozostałych budynków i płynne wtopienie w otoczenie.
Co do małej architektury, to miesiąc temu, dzięku baaardzo dobrej cenie realizacji uznaliśmy, że, poza podrasowaniem strefy wejścia do budynku, strefy recepcji i holu windowego będziemy zmieniać elementy małej architektury. Już kazałem przekonstruować śmietnik ze standardowego blaszaka na murowany, z płaskim dachem, z wysypanym na nim żwirkiem. Co do reszty, to dopiero się tym zajmiemy pod koniec realizacji, kiedy będziemy dobierać pozostałem elementy małej architektury. Nie potrafię przywołać z pamięci, co tam jeszcze jest, ale chciałbym, żeby pojawiły się elementy architektonicznego oświetlenia, w tym na fasadzie i jakieś latarenki z ławeczkami. Mamy dość duży zapas w budżecie, o ile nie zdarzy się (odpukałem) żadna katastrofa. Jednak gros zmian będzie właśnie wewnątrz, bo to najbardziej docenią mieszkańcy. Tak więc sporo forniru i kamienia oraz jakieś fajne downlilghty i parę jeszcze innych smaczków, ktorych nikt do tej pory nie robił w Kielcach.
A Społem nie wiem, co planuje, nic nie wynika z dokumentów.
Co do małej architektury, to miesiąc temu, dzięku baaardzo dobrej cenie realizacji uznaliśmy, że, poza podrasowaniem strefy wejścia do budynku, strefy recepcji i holu windowego będziemy zmieniać elementy małej architektury. Już kazałem przekonstruować śmietnik ze standardowego blaszaka na murowany, z płaskim dachem, z wysypanym na nim żwirkiem. Co do reszty, to dopiero się tym zajmiemy pod koniec realizacji, kiedy będziemy dobierać pozostałem elementy małej architektury. Nie potrafię przywołać z pamięci, co tam jeszcze jest, ale chciałbym, żeby pojawiły się elementy architektonicznego oświetlenia, w tym na fasadzie i jakieś latarenki z ławeczkami. Mamy dość duży zapas w budżecie, o ile nie zdarzy się (odpukałem) żadna katastrofa. Jednak gros zmian będzie właśnie wewnątrz, bo to najbardziej docenią mieszkańcy. Tak więc sporo forniru i kamienia oraz jakieś fajne downlilghty i parę jeszcze innych smaczków, ktorych nikt do tej pory nie robił w Kielcach.
A Społem nie wiem, co planuje, nic nie wynika z dokumentów.
Byliśmy dzisiaj z żoną zobaczyć lokalizację tego apartamentowca. Wrażenia - gdzie ta przestrzeń z wizualizacji?! Budynek wciśnięty między socjalny slams i sklep spożywczy z warczącymi klimatyzatorami. O jakim placu zabaw tu mówić, jak tu strach będzie dzieci wypuścic na zewnątrz samych, bo tylu żuli tam się kręci. Budynek ma 90 mieszkań. Niby ponad 20% powierzchni sprzedanej, a promocja dla pierwszych 10 klientów wciaż obowiazuje. To sprzedają sie te mieszkania czy nie. Tak, czy inaczej to nie dla nas.
-
Boss
CzW pisze:Byliśmy dzisiaj z żoną zobaczyć lokalizację tego apartamentowca.Wrażenia - gdzie ta przestrzeń z wizualizacji?! Budynek wciśnięty między socjalny slams i sklep spożywczy z warczącymi klimatyzatorami. O jakim placu zabaw tu mówić, jak tu strach będzie dzieci wypuścic na zewnątrz samych, bo tylu żuli tam się kręci. .
to mieszkasz na czarnowie i byłeś zobaczyc w którym to miejscu? i w dodatku opisujesz swoje wrażenia i odczucia które Cie spotkały po przybyciu na ów miejsce - mieszkasz na czarnowie a pierwszy raz tam byłeś?
nowy użytkownik, automatycznie 2 posty - w jednym psioczysz na volumetric a w drugi zachwalasz grzyba...
a budynek obok to nie "socjalny slams" jak napisałeś tylko budynek komunalny - nauczcie sie wreszcie rozróżniac.
CK|PL|EU