MZD Kielce - Modernizacja płyty Rynku
O rany, tego bym się nie spodziewał... Będziemy mieli tytanowy kibel - atrakcję
Kielecka ikona architektury. Małe Bilbao
Jejku... Chyba bym wolał, żeby toaleta nie była symbolem kieleckiej starówki. Delikatnie to ujmując.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
-
shogun2111
- Kontakt:
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Zgadzam się ze Skierkim1, że publiczna toaleta powinna powstać w budynku parkingu wielopoziomowego na Pl K3M. Ale na Pl. św. Tekli też jest potrzebny, zważywszy na to, że już tam istnieje i jest w dobrym stanie technicznym. Moim zdaniem powinien pozostać w obecnej formie, a zmianie powinien ulec jedynie dach szaletu, najlepiej, gdyby obrastały go kwiaty, a tuż obok niego znajdowałyby się pawilony z kwiatami kwiaciarek.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
No to mamy nowego kandydata na przedenta! Brawo! Mam nadzieje, że jako znawca rynku nieruchomości, lekarz psychiatra (czasem także geriatra) oraz wizjoner - jasnowidz, z niezaprzeczalnym urokiem użytkownik naszego forum, który każdego uspokoi i umiejętnie wyciszy atmosferę na forum uratujesz nasze miasto od upadku oraz nie pozwolisz aby niedpowiedzialna oraz populistyczna polityka obecnie urzędującego prezydenta do końca ośmieszyła nasze maisto. Tylko niewielki krok dzieli nas od upadku, od załamania rynku nieruchomości, gdzie najdalej za 2 lata metr kwadratowy mieszkania będzie kosztował nie więcej jak 2 miski ryżu.gery_pery pisze:Boże świety Lubawski chyba naprawde zwariował na stare lata, kibel bedzie na rynku budował! Ludzi jak tu być spokojnym jak niszczy sie i ośmiesza nasze miasto i to za nasze podatki. Załamac sie mozna....
KONIEC OT
Sam pomysł toalety publiczej na placu św. Tekli to pomysł wg. mnie nienajlepszy. Ale tak naprawdę to żadnego projektu nie widać na przedstawionym obrazku.Nie wiemy dokładnie gdzie on się znajdzie na tym placu nawet. Bo nawet do końca nie wiadomo, jak będzie wysoki. Jeżeli już mają te toalety montować, to widziałbym je raczej w formie kiosku, jako elegancki mebel miejski, zaprojektowany razem z kioskami kwiaciarek, przystankami, ławkami oraz koszami. Może nawet artykułu nie zrozumiałem, a tak ma to wyglądać. Jest jeszcze czas na interwencję, opinię, delegacje do UM. Zresztą, nie wierzę, żeby p. Hajdarowicz, dopuścił do jakiejś kaszany. Jakoś jestem spokojny, jeśli chodzi o to miejsce. Echo Dnia nie raz dawało przykłady nierzetelności dziennikarskiej.
Blacha rąbkowa to jakaś nowość prawdopodobnie. Słyszałem o blasze montowanej "na rąbek (stojący)", ale rąbkowej blachy na oczy nie widziałem. Co prawda jest kilka starych kamienic w Kielcach, które wydają się być kryte blachą właśnie montowaną na rąbek stojący, ale jak redaktor prowadzący zauważył to bardzo nowoczesne rozwiązanie jest, więc nie może być to.
-
redoxygene
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Raczej nie bawilbym sie w analizowanie artykulow, zwlaszcza z Echa. Wiemy wszyscy jakie jest Echo, poza tym tam moze byc tylko to, co zrozumial dziennikarz. A gwarancji, ze zrozumial cokolwiek i nic nie skopal-nie ma nikt. Raczej poczekalbym na oficjalny projekt i wtedy zajmowal stanowisko.koubah pisze:Jeszcze raz przeanalizowałem tekst Echa i wycofuję się z tezy, że niewiele wiemy o toalecie. Prawdopodobnie będzie szpetna. bo inaczej nie byłoby potrzeby chować jej za krzakami.
- Petras
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Stwierdzenie "pójść w krzaki za potrzebą" nabiera nowego znaczeniakoubah pisze:Jeszcze raz przeanalizowałem tekst Echa i wycofuję się z tezy, że niewiele wiemy o toalecie. Prawdopodobnie będzie szpetna. bo inaczej nie byłoby potrzeby chować jej za krzakami.
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."
- Jezpir
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
1 kwietnia już minął, więc pewnie to nie żart.
Blacha rąbkowa... hmm... to pewnie jakiś skrót myślowy. Istnieje prawdopodobieństwo, że to blacha na rąbek ułożona. Tylko jaki? (stojący czy leżący czy podwójny)
Ale sam pomysł można określić jednym słowem: PRZEDNI (jak fartuch). Tylko, że Plac Tekli to nie fartuch....
Blacha rąbkowa... hmm... to pewnie jakiś skrót myślowy. Istnieje prawdopodobieństwo, że to blacha na rąbek ułożona. Tylko jaki? (stojący czy leżący czy podwójny)
Ale sam pomysł można określić jednym słowem: PRZEDNI (jak fartuch). Tylko, że Plac Tekli to nie fartuch....
Jeżpir