gery_pery pisze:Co do Conditte to chyba zatrudniają wrózkę która zawsze wie jaka jest najtańsza oferta we wszystkich miejskich przetargach i ją przebija o parę procent.
A ja jako wyborca podatnik i mieszkaniec tego miasta mam prawo oceniać i głosić swoje oceny prezydenta, to nie komuna.
Ha ha ha ha ha, uśmiałem się jak norka...
Co sugerujesz? Że Prezydent, czy ktoś inny z UM "donosi" komuś o cenach ofert konkurencji? Jeżeli tak, to głupoty piszesz (z całym szacunkiem dla pozostałej Twojej wiedzy i inteligencji) i nie masz pojęcia o procesie składania i otwierania ofert w zamówieniach publicznych. Otóż oferty składa się i otwiera tego samego dnia, a czas złożenia i otwarcia ofert różni się od siebie o 15-30minut. Ciekawe jak w tym czasie ktoś miałby w sposób dykretny otworzyć oferty, znaleźć tę najtańszą, dać cynk komu trzeba i zakleić je w taki sposób by nie było widać i przybić pieczątkę (nieraz) firmową danego oferenta (no i jeszcze ją zdobyć lub zrobić). Kolejnym ciekawą operacją byłoby poprawienie i wydrukowanie przez Condite nowej oferty, dostosowanie kosztorysu i dostarczenie tejże oferty do UM tak by nikt tego nie zauważył. Otóż
gery_pery wyobraź sobie, że podejrzliwość ludzka nie zna granic i są takowi oferenci, którzy siedzą pod sekretariatem (czy pokojem składania ofert) od momentu złożenia oferty do momentu wyniesienia wszystkich ofert przez komisję, sprawdzając jednocześnie czy któraś oferta nie została złożona 15 sekund po czasie (jakby mieli zegarek atgomowy z legalizacją), a później oglądają sobie koperty przed otwarciem, a po otwarciu i odczytaniu cen fotografują nieraz wszystkie strony ofert tańszej od siebie konkurencji, nie zważając na fakt, że liczy ona sobie nieraz kilkaset stron.
Daleki jestem od rozgrzeszania czy pzyklaskiwania Prezydentowi w jego pomysłach niejednokrotnie szalonych. Ale też uważam, że prezentowana tu teoria spiskowa jest... hmm... zbyt dalece posunięta. Równie dobrze można wierzyć panu J. Giertychowi (
nota bene dziadkowi Romana), że króla Batorego czy Władysława IV otruto.