Inwestor prywatny - ul. Zagórska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Niestety nie wiem jak to zrobic ale byc może istnieje taka możliwosc.
Jakiś plan zagospodarowania uwzględniający konkretne rozwiązania architektoniczne - nie znam się na tym.
Zapewne nikt nic nie zrobił w tej sprawie.
Nie podoba mi się również odsunięcie od ulicy i te żenujące podjazdo-parkingi przed budynkami.
Jakiś plan zagospodarowania uwzględniający konkretne rozwiązania architektoniczne - nie znam się na tym.
Zapewne nikt nic nie zrobił w tej sprawie.
Nie podoba mi się również odsunięcie od ulicy i te żenujące podjazdo-parkingi przed budynkami.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- MeehoweCK
- Kontakt:
Zapewniam Cię, że jeśli budynek dostał pozwolenie na budowę to jest zgodny z PZP. Nawet architekt miejski nie może zablokować inwestycji z powodu złej estetyki. To znaczy może, ale wtedy inwestor poda miasto do sądu twierdząc, że estetyka to kwestia gustu. I na pewno wygra, bo ma rację (za to gustu nie). W takiej sytuacji budynek powstanie (być może nieco później), a w dodatku inwestor będzie mógł liczyć na odszkodowanie. Jakby więc nie patrzeć - nie opłaca się.
Jedyna możliwość to przygotowywanie i uchwalanie bardzo konkretnie sprecyzowanych planów. Ale to również ma swoje wady - może zniechęcać inwestorów "z wizją". A jak ktoś chce postawić potwora to i tak to zrobi.
Jedyna możliwość to przygotowywanie i uchwalanie bardzo konkretnie sprecyzowanych planów. Ale to również ma swoje wady - może zniechęcać inwestorów "z wizją". A jak ktoś chce postawić potwora to i tak to zrobi.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
- michal_ck
Bez przesady. Nie jest źle, jest lepiej niż było. Może te Anonse takie jakieś teges, ale pozostałe wcale nie są złe, choć wiadomo- mogły by być lepsze- grunt, że mamy nową pierzeję, która zasłoniła koszmarny gastronomik.AR pisze:Wydają pozwolenia na budowę takiego syfu a pozniej się dziwic, że opinia o Kielcach jest taka a nie inna...
Mnie również.AR pisze:Nie podoba mi się również odsunięcie od ulicy i te żenujące podjazdo-parkingi przed budynkami.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
- Petras
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Foto z 2.05. Z przodu będzie wyglądało jak jakiś blok mieszkalny, balkony zupełnie tu nie pasują (mogli je dać z drugiej strony.

Brak ładu i składu, jak Nowy Świat czy Seminaryjska przed bazarami. Te dwie kamienice po środku ładne, ale pozostałe psują efekt.
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."
-
Kot
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Mimo wszystko postrzegam tą tworzącą się pierzeję na Zagórskiej jako bardziej klarowną i poukładaną niż podane przez Ciebie przykłady Nowego Światu czy tym bardziej Seminaryjskiej.
Nie jest to z pewnością architektura najwyższych lotów, niemniej jednak jestem w stanie sobie wyobrazić te kamienice bez nachalnych reklam i całego, narzuconego im marketingowego bezguścia. Wówczas mi lepiej. Trenuję więc wyobrażnie ;-)
Co do nowej kamienicy, to też się obawiam tych zamurowanych na amen balkonów. Myślałem, że zostawią je z jakimiś balustradami, które nadadzą kamienicy lekkości, a tu klops, znaczy się bunkier. Ale poczekajmy do końca, szybko idzie.
Nie jest to z pewnością architektura najwyższych lotów, niemniej jednak jestem w stanie sobie wyobrazić te kamienice bez nachalnych reklam i całego, narzuconego im marketingowego bezguścia. Wówczas mi lepiej. Trenuję więc wyobrażnie ;-)
Co do nowej kamienicy, to też się obawiam tych zamurowanych na amen balkonów. Myślałem, że zostawią je z jakimiś balustradami, które nadadzą kamienicy lekkości, a tu klops, znaczy się bunkier. Ale poczekajmy do końca, szybko idzie.
-
bobski the builder