Inwestycje PSS "Społem" - Kielce

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 10 grudnia 2008, o 23:26

Byłem tam raz chyba dwa lata temu. Czuło się klimat PRLu i to było fajne. Teraz... jest nijak.

Awatar użytkownika
MadMike
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MadMike » 6 stycznia 2009, o 18:45

Wilhelm pisze:Moim zdaniem na taki pasaż trzeba miec pomysł
w proponowanej przez jego zwolenników wersji czyli wąskiego tunelu będzie tylko solą w oku dla społem i nocnym śmierdzącym miejscem spożywania alkoholu i narkotyków przez lokalnych lumpów bo w praktyce będzie tam tak jak w każdej nie zamkniętej bramie w centrum poprostu smród a to nie najlepsze otoczenie dla eleganckiej restauracji i chociażby z tego powodu bardziej niż z metrów nie zgadzałbym się na takie coś będąc właścicielem.
Po pierwsze brama powinna być otwarta, szeroka i jak najbardziej widoczna.
Do tego odpowiednie oświetlenie i jedna kamera. Nie jest to kosmiczny wydatek, a mucha nie siada.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 6 stycznia 2009, o 21:10

Klimat już nie ten sam, gres w hallu na zimę w sam raz. Przy mnie starsza pani spadła ze schodów. Zachowali jedynie płaskorzeźby drewniane między lożami, ale to już nie to samo.
Jedyny plus, w porównaniu z ostatnim moim pobytem jakieś kilka lat temu to to, że żarkoje jest dalej dobre i ma znów więcej mięsa, nie frytek. Byłem więc w ostatnim tygodniu 2 razy. A, i najważniejsze, obsługa też się nie zmieniła, czekałem 10 minut, aż ktoś się zdecydował podejść z kartą.

hey

Post autor: hey » 18 kwietnia 2009, o 22:09

Teren przy Zagnańska/Głęboczka wystawiony na sprzedaż. Pani prezes chce by nowy nabywca zachował budynki. Chętnych jak na razie brak...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 19 kwietnia 2009, o 10:23

A gdzie promuje ten teren? Mysle, ze gdyby sie postarala, to nie mialaby problemow, a tymczasem informacja znikoma.

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 19 kwietnia 2009, o 22:29

Ten sklep tam nie ma miejsca bytu. Ale budynek powinien pozostać- koniecznie wyremontować, oczywiście.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

maark

Post autor: maark » 9 czerwca 2009, o 22:05

Wyburzają garaże na terenie Społem, te od strony ul. Grunwaldzkiej na których znajdowało się grafiti. Wie ktoś może w jakim celu, czy może mają zamiar budować coś w ich miejscu ?

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 9 czerwca 2009, o 23:00

To inna Społem :) W Kielcach jest PSS Społem (sklepy, piekarnie) i WSP Społem (majonez itd.) - to dwie różne firmy
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 9 czerwca 2009, o 23:38

Kiedyś słyszałem plotkę o TESCO w tym miejscu.

Awatar użytkownika
Petras
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Petras » 10 czerwca 2009, o 08:18

Burzą stary, ale już odlewają fundamenty pod nowy murek (albo płot, osobiście wolałbym murek i przyciągające uwagę, niebylejakie graffiti).
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."

boogie

Post autor: boogie » 10 czerwca 2009, o 11:54

Petras pisze:Burzą stary, ale już odlewają fundamenty pod nowy murek (albo płot, osobiście wolałbym murek i przyciągające uwagę, niebylejakie graffiti).
kwestia gustu, bo jak ktos sie na tym nie zna to mu sie nie bedzie podobac, ale jak dla mnie napewno nie jest byle jakie. poza tym malo jest legalnych scian w Kielcach wiec jak postawia nowy mur, to pewnie bedzie wygladal tak samo jak tamtem, tylko ze nielegalnie :)

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 10 czerwca 2009, o 14:28

Nie wiem czy ktoś pisał ale znika z terenu Społem strzeżony parking od strony Grunwaldzkiej.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 10 czerwca 2009, o 14:35

To już jest chyba działka PKP
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus » 17 czerwca 2009, o 22:42

Przed restauracją Winnica powstanie ogród zimowy

Lid

- Chcieliśmy to zrobić znacznie wcześniej - mówi dyrektor ds. technicznych PSS Społem w Kielcach Wiesław Berka. - Ale okazało się, że nie możemy, bo teren przed, na którym znajduje się nasz betonowy taras należy do miasta.

- I dopiero decyzja Rady Miejskiej o wydzierżawieniu nam tego miejsca pozwala nam działać - tłumaczy.

Zgodnie z planami przed Winnicą ma powstać ogród zimowy o powierzchni pond 80 m kw. - Ściany będą rozsuwane z możliwością wyjścia na zewnątrz - wyjaśnia dyrektor, tak by korzystać z niego i zimą i latem. Liczymy, że zdążymy wybudować go w tym roku.
PSS Społem przygotowuje się także do postawienia pawilonu handlowego przy ul. Kazimierza Wielkiego. - W zamian za ziemię przekazujemy gminie swoje działki, ale formalności się przeciągają i w tym raku najprawdopodobniej nie uda się zacząć tej inwestycji - mówi dyrektor.
Ma ktoś może jakieś bliższe inf na ten temat?

Awatar użytkownika
Petras
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Petras » 18 czerwca 2009, o 18:02

Gdzie jaki pawilon przy Kazimierza Wielkiego??? Pierwsze słyszę. Chyba że między Piekoszowską a Szajnowicza, bo innej lokalizacji nie widzę.
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."

ODPOWIEDZ