Warszawska 20B, 20C - Kamienice między jezdniami

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 13 kwietnia 2009, o 10:43

Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni... Ale taki to kraj, gdzie nie ma szacunku dla cudzych poglądów.
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Adasiek CK
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Adasiek CK » 13 kwietnia 2009, o 10:55

A zabronisz mi się z tego śmiac? no bo jeżeli chodzi o święte rzeczy to albo milczeć ( gdy ma się inne zdanie ) albo przytakiwać.

Pisząc "ale to taki kraj" to przypominam o szacunku dla "tego takiego kraju" i nazywanie Polski, Polską.
<klawy tekścik w tym miejscu>

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 13 kwietnia 2009, o 11:07

To jest chamski śmiech. Jeśli masz argumenty, to ich użyj, a nie obrażaj. Forum służy do wymieniania poglądów, a nie do poniżania innych. Fragment tematu do usunięcia. Ja już w tej sprawie się nie odezwę, bo nie chcę już wzbudzać skrajnych emocji. Proszę innych o uszanowanie mojej decyzji i nie zbaczanie już z głównego tematu. A moderatra proszę o zrobienie tu porządku.
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
gaki majster
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: gaki majster » 13 kwietnia 2009, o 23:02

jeżeli temat do przeniesienia to pozwolę sobie

to znaczy, że to czego nie widzę to tego nie ma?
Człowiek jest rzeczywistością wykraczającą poza świat materii.
Sprowadzanie człowieka tylko do materii, to jest błąd pars pro toto.

A co do tak zwanych duchów.
To nie mowa tu o jakiś klimatach z horroru,
którymi straszy się niegrzeczne dzieci,
ale o rzeczywistości duchowej, która istnieje.
Rzeczywistości duchów osobowych i rozumnych,
zarówno dobrych jak i złych.

http://www.youtube.com/watch?v=BlhFK2Gc1Nw

Taka sobie Wielkanocna dykteryjka 8)
Kielce Kielce Kielce to jest to...

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 14 kwietnia 2009, o 08:46

Pozwolę sobie zatem jeszcze zaproponować - w celu edukacyjnym - przeczytanie poniższego tekstu (w dalszej jego części /mniej więcej w 1/3 tekstu/ jest dużo o doświadczeniach mediumicznych):
http://apologetyka.katolik.net.pl/content/view/799/69/
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

baux

Post autor: baux » 14 kwietnia 2009, o 18:23

Tylko że owy egzorcysta musiałby być wyznania mojżeszowego.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 14 kwietnia 2009, o 19:32

bzdura, skąd Ci coś takiego przyszło do głowy?
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 14 kwietnia 2009, o 20:30

Nie to żebym sie czepiał ale co te posty mają wspólnego z wyburzeniem tej kamienicy?
pletwa

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 kwietnia 2009, o 20:38

To, ze tez niedlugo ich nie bedzie :wink:

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 9 lipca 2009, o 16:00

Odrapane kamienice przy ulicy Warszawskiej zostaną wyburzone najwcześniej w przyszłym roku

Przebudowa ulicy Warszawskiej w Kielcach pozwoli na pozbycie się dwóch kamienic stojących między jezdniami.

Odrapane kamienice przy ulicy Warszawskiej 20 C i B nie zostaną wyburzone w tym roku jak planowano. Najwcześniej znikną w przyszłym roku, jeśli uda się wywłaszczyć właściciela jednej z nieruchomości przy okazji przebudowy ulicy Warszawskiej.

Nieruchomość przy ulicy Warszawskiej 20 B należy do miasta, ale sąsiednia jest własnością prywatną. Prezydent Kielc chce odkupić budynek i wyburzyć obie kamienice, ponieważ zasłaniają widoczność na ruchliwym skrzyżowaniu. Mówi się także o innych powodach: budynki psują widok z okien hotelu Ibis oraz zasłaniają planowaną galerie handlową, która powstanie przy alei IX Wieków Kielc i ulicy Warszawskiej.

Chce za dużo
- Suma, jakiej żąda właściciel kamienicy jest nie do przyjęcia, na pewno nie kupimy za tyle - informuje Filip Pietrzyk, dyrektor Wydziału Gospodarki Nieruchomościami Urzędu Miasta w Kielcach. Nie chce jednak zdradzić, o jakie kwoty chodzi.
Budynki jednak znikną, tylko nie tak szybko jak planowano. Z pomocą przyszli drogowcy.

- Ulica Warszawska ma być przebudowana. Powstanie między innymi zawrotka przed tymi budynkami jadąc w stronę centrum miasta. Prace będą kolidowały z kamienicami. Właściciel zostanie wywłaszczony na mocy specustawy. Otrzyma odszkodowanie wynikające z wyceny nieruchomości. Szykujemy projekt, a w przyszłym roku przymierzamy się do inwestycji i wyburzenia budynków - informuje Piotr Wójcik, dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach.

LOKATORZY MUSZĄ SIĘ WYPROWADZIĆ

Z miejskiego budynku trzeba wyprowadzić 11 rodzin. Dla nich miasto kupiło nowe mieszkania przy ulicy Opielińskiej i Częstochowskiej, dla kilku rodzin ma zarezerwowane w starym budownictwie.

- W ciągu miesiąca, najwyżej półtora, wszyscy lokatorzy otrzymają propozycje mieszkań i mam nadzieję, że opuszczą kamienice. Mnie nie interesuje, kiedy budynki zostaną wyburzone. Otrzymałem polecenie, aby jak najszybciej opróżnić mieszkania i spełniam je - informuje Marek Klikowicz, dyrektor Wydziału Mieszkalnictwa Urzędu Miasta w Kielcach.

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /614240027

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 10 lipca 2009, o 22:52

Łezka się w oku kręci! Świetne wiadomości! Wiedziałem, że będą opóźnienia, ale najważniejsze, że wyburzenie tych budynków jest coraz bardziej realne i nie zanosi się na to, że powstanie w ich miejscu coś innego niż zawrotka dla samochodów! Super! :D Nareszcie! :)
- W ciągu miesiąca, najwyżej półtora, wszyscy lokatorzy otrzymają propozycje mieszkań i mam nadzieję, że opuszczą kamienice. Mnie nie interesuje, kiedy budynki zostaną wyburzone. Otrzymałem polecenie, aby jak najszybciej opróżnić mieszkania i spełniam je - informuje Marek Klikowicz, dyrektor Wydziału Mieszkalnictwa Urzędu Miasta w Kielcach.
Takie podejście to ja rozumiem! Mam tylko nadzieję, że nie będzie większych problemów z przeprowadzką tych rodzin.

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 12 lipca 2009, o 10:15

Nie sądzę, by władze miasta łatwo sobie poradziły z wywłaszczeniem prywatnej kamienicy. Zawrotka jest słabym argumentem za wywłaszczeniem - można ją przecież zrobić dalej, za kamienicami - jest miejsce. Właściciel pewnie będzie skarżył decyzję i sprawa się mocno przeciągnie.
I przypominam, że zrobienie tej zawrotki będzie kosztowało - w momencie gdy inne inwestycje są obcinane i na wiele ważnych rzeczy nie ma pieniędzy - lekko licząc 5-6 mln złotych, jeśli nie więcej (zakup mieszkań u developera, odkupienie kamienicy, koszt wyburzenia, koszt zrobienia zawrotki).

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 12 lipca 2009, o 10:34

Dlatego wciaz zastanawia mnie skad tokie cisnienie na to wyburzenie... moze powrot do koncepcji budowy tunelu przed wyborami? 8)

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 12 lipca 2009, o 12:19

I te argumenty. O ile kwestie bezpieczeństwa są faktycznie istotne (i to do mnie przemawia, choć zastanawiam się, czy nie ma innych rozwiązań), to argument "brzydki widok z hotelu Ibis" wyjątkowo mnie irytuje (szczególnie, że te kamienice są, gdyby je wyremontować, sto razy ładniejsze od hotelu). Pokazuje, że ludzie decydujący o Kielcach mają prowincjonalny sposób patrzenia (i za grosz gustu) :roll:

Boss

Post autor: Boss » 12 lipca 2009, o 12:40

RZ pisze:I te argumenty. O ile kwestie bezpieczeństwa są faktycznie istotne (i to do mnie przemawia, choć zastanawiam się, czy nie ma innych rozwiązań), to argument "brzydki widok z hotelu Ibis" wyjątkowo mnie irytuje (szczególnie, że te kamienice są, gdyby je wyremontować, sto razy ładniejsze od hotelu). Pokazuje, że ludzie decydujący o Kielcach mają prowincjonalny sposób patrzenia (i za grosz gustu) :roll:
dokładnie. w tym temacie zgadzam się z Tobą w każdym calu.
CK|PL|EU

ODPOWIEDZ