Plac Artystów - Skwer przy ul. Kapitulnej
-
halny
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Dzisiaj byłem na skwerze. Od Sienkiewki doszedłem do żezby na końcu i odwróciłem się twarzą do deptaka. Ponieważ był dzień moim oczom ukazał się "piękny widok" --- dach kamienicy róg Leśnej i Sienkiwicza jest tak zardzewiały jak cała składnica złomu!
Widok okropny. Jeśli jest właściciel to niech nie skąpi i zrobi coś dla miasta w podzięce za piękny deptak 
Global Villagehalny pisze:Dzisiaj byłem na skwerze. Od Sienkiewki doszedłem do żezby na końcu i odwróciłem się twarzą do deptaka. Ponieważ był dzień moim oczom ukazał się "piękny widok" --- dach kamienicy róg Leśnej i Sienkiwicza jest tak zardzewiały jak cała składnica złomu!![]()
![]()
Widok okropny. Jeśli jest właściciel to niech nie skąpi i zrobi coś dla miasta w podzięce za piękny deptak
Jak sama nazwa wskazuje.
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Mini-amfiteatr już powstaje. Będzie ona naprawdę mini
. Po początkowych perypetiach wszystko na skwerze działa bez zarzutu, fontanna pracuje pełną parą, wodotryski też ładnie podświetlone i regulatory działają. Przy jednej tylko jacyś "mili panowie" coś popsuli i trochę przestała zbierać wodę
.
Komisja Rewizyjna czuwa!
- tom
- Kontakt:
Świeci się, świeci, wszystko działa jak należy, A od strony parku wygląda to znakomicie (w nocy oczywiścieautor pisze:To ja przy najblizszej okazji zobacze juz prawie skonczony skwer. Mam nadzieje, ze bedzie podswietlony, bo ostatnio sie nie swiecil. Miejsce piekne!
Teraz trzeba jeszcze zagospodarować tyły "Moskwy" i pomalować trochę, bo jest sporo, niekoniecznie artystycznego, graffiti. Jak dla mnie to przedszkole moze zostać w obecnym stanie, przynajmniej na razie. Szkoda tylko, ze w głębi skweru nie zrobili takich latarni jak przy Sienkiewicza, ale wiadomo, ze tamte są typowo uliczne, a przy skwerze - parkowe, czyli znacznie niższe
Komisja Rewizyjna czuwa!
- tom
- Kontakt:
Oto i ów obiekt:autor pisze:W tym tygodniu mi kopara opadlatom pisze:Teraz trzeba jeszcze zagospodarować tyły "Moskwy" i pomalować trochę, bo jest sporo, niekoniecznie artystycznego, graffiti.bo tam ma powstac (chyba) piekny obiekt na miejscu parkingu. Z zewnatrz sredni, ale srodek cycuś malinka! Zamieszcze na www jutro.

http://www.inwestycje.kielce.pl/
Komisja Rewizyjna czuwa!
-
Oskar
- Kontakt:

Będzie żywopłot zamiast kawiarni
Plac przy ulicy Kapitulnej po remoncie stał się jednym z atrakcyjniejszych miejsc w Kielcach. Niestety, szpeci go zaplecze kina Moskwa, a zwłaszcza wyasfaltowany teren w bezpośrednim sąsiedztwie wyremontowanego placu.
- Teren ten nie należy do miasta i niewiele w tej sprawie mogliśmy zrobić. Kiedy przygotowaliśmy projekt placu po remoncie, pokazaliśmy go właścicielowi firmie Apollo Film. Zdaniem architektów dobrze byłoby, żeby powstał tam letni ogródek - tłumaczy Czesław Gruszewski, dyrektor wydziału gospodarki komunalnej.
Miasto na razie niewiele jednak może zrobić w tej sprawie, więc zaplanowano posadzenie w okolicy żywopłotu.
- Nam też się bardzo nie podoba to miejsce, ale nie mamy wpływu na to, co się tam dzieje. Dlatego żeby je przynajmniej zasłonić, posadzimy żywopłot. Skoro mówimy już o estetyce, to należałoby zająć się również budynkiem przedszkola przy ulicy Kapitulnej. Mam nadzieję, że z czasem uda się zmienić jego elewację - mówi Sławomir Nowiński, dyrektor wydziału inwestycji.
Przedstawiciel Apollo Film potwierdza, że zgłaszały się osoby zainteresowane zagospodarowaniem placu, ale na razie firma nie może w tej sprawie wiele zrobić.
- Sytuacja jest skomplikowana, bo budynek kina, jak i teren wokół, ma jeszcze jednego właściciela i dopóki nie zostanie uregulowany stan prawny, myślę, że trudno będzie podjąć decyzję o zagospodarowaniu tego miejsca - mówi Krzysztof Głut z Apollo Film.
gazeta.pl
- Jarek
Przedszkole
Fakt, jakieś bluszcze przydałyby się jesli nic innego nie wchodzi w grę. Choć ja jednak byłbym za:
1. WYburzeniem tego
2. Przebudową
3. Chociaż odnowieniem
))
1. WYburzeniem tego
2. Przebudową
3. Chociaż odnowieniem
-
maju
- Kontakt:
Kawiarnia letnia na wierzchu+ Pub filmowy pod spodem
Opisywałem juz mój pomysl na forum Gazety...trzebaby odasfaltowić placyk, zrobić letni ogródek,natomiast poniżej jest zupełnie niewykorzystany chyba jakiś garaż(tak mi sie wydaje po wizji lokalnej,, którą musialem zrobić, bo na Gazecie strzelilem nieco samobója)w sam raz dla kogoś z większymi pieniędzmi,coby stworzyć kawiarnię -pub o zacięciu filmowym, jakby się dało połaczoną z Mała Salą kinową-ona sie wydaje, jest za ścianą z graffiti...