Ryszard Grzyb - Klonowa Park
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
To racja, ja myślę o ceramice. Na tyle hotelu Qubus, tuż przy wejściu jest taka imitacja bodajże z PCV. Z odleglości 1m nikt nie chciał uwierzyć, że to imitacja. Za to nie wymaga konserwacji i to jest bardzo wielki plus. Poza tym jest lekka, w przeciwieństwie do ceramiki i nie wymaga kosztowenego rusztu.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2009, o 16:01 przez T0MIKE, łącznie zmieniany 2 razy.
- MadMike
Najprawdopodobniej laminaty HPL, o których była dyskusja w wątku o parkingu na placu Konstytucji... W tym przypadku wykonane w systemie niewidocznego montażu, czyli klejone do podłoża... Bardzo ładnie to wyszło, choć widziałem ładniejsze faktury
To chyba dopiero pierwsza taka fasada w Kielcach...
Na parkingu będzie ten sam materiał (niewiadomo, czy z drewnianą fakturą)... Tyle że w systemie wentylowanym, czyli panele na stelażu, z widocznymi szczelinami...
Na parkingu będzie ten sam materiał (niewiadomo, czy z drewnianą fakturą)... Tyle że w systemie wentylowanym, czyli panele na stelażu, z widocznymi szczelinami...
To zastrzeżona technologia tynkarska (odcisk słojów drewna + specjalne malowanie).
http://tiserec.pl/index.php
W planach firma ma dalsze pomysły - tym razem faktura imitująca kamień.
Bardzo prosty ale efektowny patent.
http://tiserec.pl/index.php
W planach firma ma dalsze pomysły - tym razem faktura imitująca kamień.
Bardzo prosty ale efektowny patent.
W staporkowie jest brygada tynkarzy ktorzy robia ta metoda... mowili mi ze nauczyli sie tego w szwecji
ale mogli zmyslac.
W kazdym razie wyglada to super, a i technologia jest banalnie prosta, wymagajaca tylko wprawy i eksperymentowania z kolorami.
W swietokrzyskim jest pare domków zrobionych ta metoda
pzdr
W kazdym razie wyglada to super, a i technologia jest banalnie prosta, wymagajaca tylko wprawy i eksperymentowania z kolorami.
W swietokrzyskim jest pare domków zrobionych ta metoda
pzdr
To odwrócenie nazwy CERESIT czyli TISEREC patent pochodzi ze srąporkowa i wychodzi profesjonalnie właściwie tylko tej ekipie.
W założeniu ten system jest także na budynkacvh kolportera (domaniówka) i KGI szerwgówki na langiewicza tylko zupełnie inaczej to wygląda, tak mniej drewniano pewno zeleży kto robi
W założeniu ten system jest także na budynkacvh kolportera (domaniówka) i KGI szerwgówki na langiewicza tylko zupełnie inaczej to wygląda, tak mniej drewniano pewno zeleży kto robi
- T0MIKE
- Kontakt:
No, sam nie wiem, nie chcę precedensu w moich komentarzach nt konkurencji, ale chyba już bym wolał trespę, niż odcisk słojów... Little bit cheesy, jak to mawiają Eskimosi, w wolnym tłumaczeniu "lekka kaszana". Sądzę, że jednak wszystko, łącznie z Ludwikiem XXI i Via Botanica będzie ewoluować w kierunku poprawienia standardów, w związku z pojawiającymi się możliwościami obniżenia cen realizacji. Jeśli Ryszard może zrobić m2 taniej niż ja, a jest to więcej niż pewne, to z pewnością pokaże coś fajnego na obu nowych projektach, sam będę namawiał go do tego, bo to bardzo dobre lokalizacje, zbyt dobre na odciski dinozaura w tynku. Prowadzę intensywne rozpoznanie nowych okładzin i technologii tynków. Jeszcze wprawdzie euro tu mocno wadzi, ale za rok będzie z pewnością taniej. Myślę, że przełoży się to na ogólną poprawę estetyki nowobudowanych budynków w Kielcach. Oby tylko ceny wykonawstwa nie skoczyły w 2010r., bo znów dojdzie do obniżania standardów.