Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
T0MIKE
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 16 marca 2009, o 15:52

Wychodzę z założenia, że PCV nie będzie widać nawet na I piętrze, jeśli okleina będzie odpowiedniej jakości i wyglądu, a tak bym chciał. Moja siostra ma takie właśnie okna w domu 450m2 i sobie je chwali. Sam mam meranti i po 6 latach nadają się do renowacji.

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 16 marca 2009, o 18:42

Molser Investment pisze:
Wizard pisze: Jeszcze my jesteśmy. Pozdrawiamy:)
Tylko, że jesteście 60 razy mniej aktywni :wink:
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 16 marca 2009, o 18:58

Po dzisiejszych ustaleniach z Detanem wprowadzamy następujące zmiany w strefie wejścia:
- skrzynki na listy ze stali nierdzewnej wmontowane w ścianę,
- na podłodze kamień naturalny, z cokołem sięgającym skrzynek na listy, cała strefa wejściowa, włącznie z hallem windowym oraz cała obudowa wejść do wind na parterze,
- ściana w hallu wejściowym po lewej stronie panele fornirowane, do recepcji włącznie,
- strefa wejścia do budynku także w okładzinie kamiennej
- reklamy lokali handlowych w standaryzowanym kasetonie z podświetleniem.
Mam nadzieję, że to będzie dobry przedsmak przed Solną. Tam poszalejemy! :D
Niezależnie od wszystkiego chciałem zwrócić Wam uwagę na 2 rzeczy:
- reklamę naszego projektu w najbliższym piątkowym Echu Dnia, nie ujdzie uwadze :wink:
- ogrodzenie placu budowy, które pojawi się na koniec przyszłego tygodnia, będzie się nieco różnić od stosowanych do tej pory w Kielcach :wink:
W kolejnych tygodniach będą się pojawiać kolejne elementy naszych reklam w mieście, o czym niezwłocznie poinformuję.

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 16 marca 2009, o 20:00

T0MIKE pisze:Wychodzę z założenia, że PCV nie będzie widać nawet na I piętrze, jeśli okleina będzie odpowiedniej jakości i wyglądu, a tak bym chciał. Moja siostra ma takie właśnie okna w domu 450m2 i sobie je chwali. Sam mam meranti i po 6 latach nadają się do renowacji.
To może od Jezierskiego, to byś przy okazji lokalnego przedsiębiorcę wsparł. :wink:

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 16 marca 2009, o 20:04

Udzielał się zresztą kiedyś na naszym forum (jako Lekomin). Jako, że delikatnie to ujmując nie był fanem lotniska w Obicach, trochę się z nim ścinaliśmy i w końcu się obraził i przestał pisać. :roll:

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 16 marca 2009, o 20:06

ooo to skoro prywata się szerzy to moja żona kamieniem handluje :P granity marmury i te sprawy :D
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 16 marca 2009, o 20:12

A ja telewizją przemysłową :D

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 16 marca 2009, o 21:14

A ja chce tanie mieszkanie, o! :wink:

Chyba starczy.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 16 marca 2009, o 22:33

Wszystkich handlowców zapraszam na priv-a :D

Jeszcze jedno, w poniedziałek TVP3 nada o 16:45 reportaż o naszej współpracy na Jagiellońskiej z Adamem Wolskim. Niekomercyjna audycja, więc nie będzie cen, ani rzutów mieszkań. :D

Awatar użytkownika
Jezpir

Post autor: Jezpir » 17 marca 2009, o 08:16

Ktoś od Jezierskiego faktycznie był na naszym forum. Czy był to p. Andrzej Jezierski - trudno powiedzieć, bo nie przedstawił się. Przynajmniej ja nie doczytałem się. Faktycznie nie był fanem lotniska w Obicach, ale w wielu kwestiach się z nim zgadzałem i nie można powiedzieć, by w dyskusji nie używał logicznych i rzeczowych argumentów. Ale.. nie o tym.
Rzuciłem profil Jezierskiego w sprawie okien dlatego, że spotkałem się z nim w realizacji i, jak będę na budowie, to pstryknę fotkę, żebyście wszyscy mogli ocenić. Oczywiście firma "Jezierski" nie jest jedyną, która zna know-how w sprawie tego profilu. Jest wiele innych, może tańszych. Podałem ten przykład jako przeciwwagę dla tezy, że "drewniane okno jest lepsze i ładniejsze". To jest prawda, ale nie zawsze. Tomike też jak widzę się przekonał.
Nie dajcie się zwieść, że drewno egzotyczne (jak mahoń meranti) jest lepsze niż polska sosna, jesion czy dąb. Tak w przypadku okien, jak i podłóg. Wszystko zależy co zostanie ścięte i przerobione. Jak zakonserwowane, jak wysuszone. Przecież musi to przypłynąć do Polski, a to nie jest tanie. Żeby produkt finalny był tańszy - surowiec musi być tańszy. I wtedy niekoniecznie jest dobry jakościowo.
Ale tyle off top.
Jeżpir

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 marca 2009, o 09:26

Ja pisalem o swoich preferencjach i wcale nie mialem na mysli egzotyki :wink: nadal wole okna drewniane

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 17 marca 2009, o 09:40

Jezpir pisze:bo nie przedstawił się.
Przedstawił się - jako syn

Awatar użytkownika
Jezpir

Post autor: Jezpir » 17 marca 2009, o 10:27

RZ pisze:
Jezpir pisze:bo nie przedstawił się.
Przedstawił się - jako syn
A to sorki - nie doczytałem.
Jurku każdy ma swoje preferencje :wink: .
Jeżpir

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 17 marca 2009, o 11:34

Zgadza się, myślę, że w przypadku JP lepiej będzie zagrać innymi elementami. Na Solnej raczej pójdziemy w drewno. Z pewnością egzotyczne, bo ludzie poruszają się w stereotypach. Sam w nowym domu znów będę miał meranti, bo ludzie ze zrozumieniem kiwają głową, że u nas egzotyk, a u konkurencji "jedynie" sosna. Sprzedaje się to, co chcą ludzie, a nie co się nam wydaje. Najgorsze, co można zrobić w biznesie, to podejmować decyzje na bazie własnych gustów.

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 20 marca 2009, o 10:45

Tomkie czytalem "wywiad" w echu na temat JP i mowiles, ze na ostatnim pietrze mozna zrobic sobie kominek. Czy aby na pewno jest taka mozliwosc. Jest to zgodne z prawem budowlanym? Pytam bo sam chcialem sobie zrobic kominek w kamienicy na 3p ale kominiarz powiedzial, ze w budynku (chyba) powyzej 15m nie ma takiej mozliwosci.

ODPOWIEDZ