Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
paddy

Post autor: paddy » 13 marca 2009, o 19:06

T0MIKE pisze:Oba zarezerwowane, z tego co wiem, wczoraj byli obaj zainteresowani. Jeden jest potwierdzony, z zawarciem umowy w kwietniu, a drugi ma się zdecydować do końca marca. O te dwa się nie martwię. Ani o lokale. Ważniejsza jesr reszta.
Widziałem ogłoszenie na gratkapl, dlatego pytam...
http://dom.gratka.pl/tresc/26-27911916- ... 59bb308a,1

Awatar użytkownika
T0MIKE
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 13 marca 2009, o 19:25

To nie my, to agencja Eurolocum.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 15 marca 2009, o 21:18

Rozważamy zmianę stolarki z drewnianej, sosnowej, malowanej na dąb lazur na PCV, z okleiną drewnopodobną od zewnątrz. Pewnie oszczędności z tego tytułu będą rzędu kilkudziesięciu tysięcy, więc będziemy mogli je wrzucić w podniesienie standardu strefy wejścia. Chcemy zastosować kamień i fornir, żeby nieco dodać jakości do powierzchni ogólnodostępnej. Lazur dąb nie chce się komponować z tą czekoladą elewacji. Poza tym chcemy zadaszyć szklanym daszkiem wjazd do garażu podziemnego. Pewnie będzie to kostrukcja z nierdzewki. Powinni wyglądać fajnie. Do tego dorzucimy jeszcze jakiś inne wnętrze wind (ostatecznie staneło na OTISie).

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 15 marca 2009, o 21:22

A kiedy nazwa generalnego będzie nam podana na forum?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 15 marca 2009, o 21:26

Jako klient raczej bym sie wkurzyl na zmiane okien z drewnianych na PCV, ale umowy pewnie jeszcze niepodpisane, to sobie mozna.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 15 marca 2009, o 21:27

Najdalej w kolejnym tygodniu. Ten tydzien to już dogrywki treści umowy, oferty w zasadzie są ostateczne, jeśli idzie o stronę finansową, harmonogramy czasowe i zasady płatności.

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 15 marca 2009, o 21:43

T0MIKE pisze: Do tego dorzucimy jeszcze jakiś inne wnętrze wind (ostatecznie staneło na OTISie).
Jeśli mogę coś doradzić to unikaj tego syfu co go Grzyb instaluje. Monitor Polska czy jakoś tak... oni nawet ulotki informacyjne mają w Chinach drukowane bo nie sę po polskiemu... Jadąc tym wynalazkiem można osiwieć bo nie ma w tym żadnego poczucia bezpieczeństwa. Rusza i zatrzymuje się toto jakoś dziwnie, zacina się dosyć często i ma jakieś dziwne nieskoordynowane ruchy. OTIS i Thyssen to moim zdaniem dobry wybór ;)
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 15 marca 2009, o 22:04

Mamy od 2 lat ramową umowę z OTIS-em. Póki co dostarczają nam 5 dźwigów w W-wie i teraz 2 w K-cach. Nie będziemy tego zmieniać, przede wszystkim ze względu na jakość, cenę (byli najtańsi, choć wolałem KONE) i serwis (a to najważniejsze). Jak wspomniałem będziemy chcieli tylko zastosować nieco lepsze materiały wykończeniowe w obudowach (jakiś kamień, albo fornir) i drzwi z nierdzewki, zamiast malowania proszkowego. Niech wygląda lepiej.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 16 marca 2009, o 08:01

Uprzątnięcie placu to Wasza robota?
Było tam milion butelek po prawdopodobnie najlepszym piwie na Świecie :)
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

issac

Post autor: issac » 16 marca 2009, o 08:19

Tak tylko chcialem zapytac:) NIE ZLOSLIWIE:) Czy to forum zmienilo nazwe na "www.inwestycje.kielce.TOMIKE.pl" ?
issac

Awatar użytkownika
Wizard
Kontakt:

Post autor: Wizard » 16 marca 2009, o 08:36

Issac przecież to rozmowa o inwestycji, a że to TOMIKE to chyba aktualnie jedyny inwestor, który jawnie działa na forum, to akurat powinniśmy się cieszyć, bo można się naprawdę sporo dowiedzieć
i nauczyć.
Every dream has a price

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 16 marca 2009, o 09:22

AR pisze:Uprzątnięcie placu to Wasza robota?
Było tam milion butelek po prawdopodobnie najlepszym piwie na Świecie :)
No, byłem tam tydzień temu, przed otwarciem biura i zaliczyłem szok. Takiego syfu dawno nie widziałem. Jakby samolot z butelkami się tam rozbił. Solną też posprzątaliśmy i poprzycinaliśmy krzaki. Działka też świadczy o inwestorze i tym, co planuje.

Już wydałem polecenie, żeby grodzić teren. Inaczej trzeba będzie jeszcze raz sprzątnąć przed rozpoczęciem.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 16 marca 2009, o 13:37

A sądzisz, że jak postawicie ogrodzenie to nie trzeba będzie sprzątać? :lol:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Molser Investment

Post autor: Molser Investment » 16 marca 2009, o 13:40

Wizard pisze:Issac przecież to rozmowa o inwestycji, a że to TOMIKE to chyba aktualnie jedyny inwestor, który jawnie działa na forum, to akurat powinniśmy się cieszyć, bo można się naprawdę sporo dowiedzieć
i nauczyć.

Jeszcze my jesteśmy. Pozdrawiamy:)

Awatar użytkownika
Jezpir

Post autor: Jezpir » 16 marca 2009, o 15:31

Autor pisze:Jako klient raczej bym sie wkurzyl na zmiane okien z drewnianych na PCV, ale umowy pewnie jeszcze niepodpisane, to sobie mozna.
A ja nie. Zwróć uwagę na koszty eksploatacyjne i konserwacji. A wygląd? Kto to zobaczy na 10 piętrze? Poza tym - popatrz na jeden z profili Jezierskiego: na oko nie do odróżnienia. Tylko w przypadku szczeblinowania. Wtedy widać, bo grubość ślemienia = grubości ramiaka, a w drewnie da się to zróżnicować. Tomike, w tym przypadku, raczej nie będzie szedł w modernizm :wink:
A użytkowanie - o niebo lepsze: tylko myjesz i regulacje jakieś przeprowadzasz. A w drewnie dochodzi malowanie (pierwsze po 5 latach, kolejne już niestety częściej). Mówię to jako użytkownik obu rodzajów okien. W pierwszym mieszkaniu zainstalowałem sobie drewniane, z lepszymi okuciami i lakierem typu lazur. Producent.. nie ujawnię. Niech ich... gęś kopnie. Zapłaciłem tyle, że miałbym 3 komplety PCW. W drugim kupiłem sobie jedne z najtańszych i już 6 lat ma spokój.
Jeżpir

ODPOWIEDZ