Kierowcy MPK

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Ziarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Ziarek » 13 marca 2009, o 15:13

Kierowca #676 ma na koncie już 6 pkt karnych za stłuczkę jaką spowodował ok. 2 miesięcy temu i ja akurat byłem w tym autobusie i to zdarzenie opisałem na forum.

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 13 marca 2009, o 15:43

A nie #677 miał kolizję??

Ziarek

Post autor: Ziarek » 13 marca 2009, o 15:51

A faktycznie pomyliłem się, ale to świadczy ze kierowców jeżdżących jak by z ziemniakami a nie ludźmi jest coraz więcej.

Awatar użytkownika
abaddon

Post autor: abaddon » 14 marca 2009, o 16:16

Tam91 pisze:Dużo ważniejszy niz pracownik... Pracownik może pracować gdzie mu sie tylko podoba..

...

Socjaluchu wstrętny... załóż własną firmę!!
Pracodawca tez moze pracowac gdzie mu sie podoba... skoro wlasna firma to taki nieoplacalny i stratny interes to po jaka cholere takowa prowadzi.

Mozliwe ze kiedys zaloze... ale poki co nie musze... mam prace z ktorej jestem generalnie zdowolony...

kokosow moze nie ma ale przynajmniej jak dostaje kase to mam czarno na bialym co za co i nikt mnie w przyslowiowego ch... w tej kwestii nie robi... czas wolny to czas wolny, czas pracy to czas pracy... dodatki, skladki, ubezpieczenia i wiele wiele innych.

nie jak w gulaj-firemce ( ktorych w Polsce nadal jest niestety sporo ) gdzie wielki byznesmen szef od siedmiu bolesci kombinuje cale dnie jak by tu zrobic zeby gonic pracownika ponad normy bo to w koncu tepy robol ktory nie musi jesc, spac a najlepiej jak by wogole do domu nie musial wracac... mogl by tyrac cale miesiace. A jak przychodzi do kasy to po najnizszej linii oporu.
kacper pisze:Jezu... Zajęliby się tym, że są chamscy (nie mówię o wszystkich) i leniwi, a nie że są ubrani w swoje ciuchy zamiast firmowych. Naprawdę nie ma poważniejszych problemów niż ubiór?
Jak sie chce czegos czepic to kazdy powod jest dobry.
Jakos nie zauwazylem zeby ktos kiedykolwiek sie czepial innych ludzi pracujacych w taki czy inny sposob dla miasta o ubior.

Ziarek

Post autor: Ziarek » 15 marca 2009, o 13:50

Wrócę jeszcze do kultury jazdy kierowców:
Wczoraj na 11 #802, kierowca tak jeździł że latałem z tyłu z lewej na prawą w przód i tył, czyli po całym tyle, co trochę albo mocno hamował, albo przyśpieszał i nie mogłem się dobrze złapać poręczy.
I wczoraj na 20 #307 i ku mojemu zdziwieniu bardzo kulturalny kierowca, mało który by tak zrobił ja ten w #307 a mianowicie, na Żytniej w stronę ogrodową jechał odjechał z przystanku i jakieś 2 panie nie zdążyły więc podbiegły pod pasy przy radzie i machnęli kierowcy w lusterko a on...
otworzył drzwi :shock: wielkie brawa i pozdrowienia dla pana kierowcy z 307.

Awatar użytkownika
kacper
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: kacper » 15 marca 2009, o 13:56

W zeszły poniedziałek wracałem z przychodni na Mickiewicza o kulach i z nogą w gipsie. Podjechał ikarus 280.70E (nie pamiętam numeru tab.), kierowca wyszedł z kabiny i pomógł mi wejść, nawet bilet mi skasował. Innym razem widziałem jak koleś ze 120M #664 albo 663 starszemu panu pomógł wejść i również przy wysiadaniu pomógł.
Precz z busiarstwem!
Obrazek

Ziarek

Post autor: Ziarek » 15 marca 2009, o 14:02

Czy widzę czy czytam o tym że kierowcy bezinteresownie pomagają pasażerom to aż dzień mi się poprawia, cenię sobie takich kierowców jak z #307, czy tych co wymienił kacper.

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 15 marca 2009, o 14:43

żebyście tylko nie robili "niedźwiedziej przysługi" tym kierowcom. Inni mogą im uprzykrzać życie za to że wychodzą przed szereg.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Ziarek

Post autor: Ziarek » 15 marca 2009, o 15:59

Jeśli chodzi Ci sueno o to żeby pisać maila czy dzwonić do MPK o to że kierowca z tego i tego wozu pomógł komuś czy zaczekał na kogoś to nie mam zamiaru, dlatego właśnie żeby im ktoś nie przysparzał problemów.

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 15 marca 2009, o 16:46

Ziarek: Myślisz że "oni" nie czytają forum? :P
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
kacper
Kontakt:

Post autor: kacper » 15 marca 2009, o 17:23

Tak, ale skąd się domyślą jak numerów taborowych nie podałem dokładnie? :P
Precz z busiarstwem!
Obrazek

Piotr

Post autor: Piotr » 15 marca 2009, o 18:29

Uważam,że kierowcy MPK nie powinni być anonimowi.Każdy powinien miec swój nr służbowy Umieszczony za kabiną jak to było w czasie ubiegłorocznego konkursu na najlepszego kierowcę.Wtedy kulturalnego grzecznego kierowcę mógłby zidentyfikować przeciętny pasażer,a ich chamskiego kierowcę nadzór MPK mógłby łatwiej wyłowić z tłumu.

Awatar użytkownika
dovers_ck
Kontakt:

Post autor: dovers_ck » 16 marca 2009, o 14:16

UWAGA :!:
Uważajcie na kierowcę autobusu 312, dziś jeżdżącego na linii 21. Jest stary i chyba ślepy bo zamknął drzwi zanim wsiadłem i prawie mnie przyciął. :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 16 marca 2009, o 23:08

wczoraj autobus #323 na lini 34 kierowca palił fajkę już na żytniej i w dodatku nie odsunął okna wszystko dmuchał na autobus :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
BĄDZMY LUDZMI

Piotr

Post autor: Piotr » 17 marca 2009, o 13:38

Wczoraj popołudniu kierowca SAMa #236 na linii 19 rowniez palił jak smok.

ODPOWIEDZ