Echo Investment - Galeria Echo

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Michal K

Post autor: Michal K » 21 lutego 2009, o 21:28

Na stronie nowej GE, w zakladce "Layout'y" widać, że w miejscu obecnego CCC docelowo przewidziane są 2 lokale handlowe.

Być może obecie robią tam tymczasowe wejście glówne do Kinoplexu na czas zamknięcia części, która będzie przebudowywana (od linii Douglas-Orsay do linii Smyk-Arizona).

Na layout'cie poziomu 0 widać też, że przebudowany zostanie obecny salon Reserved (część narożna zostanie zabrana pod nowy maly lokal-najprawdopodobniej bielizna Henderson), a w jego miejscu będzie sklep Home&You (należący zresztą do grupy kapitalowej LPP S.A.: Reserved, Cropp, House, Home&You, Esotiq, Henderson).
"Lekarz może pogrzebać swoje błędy, architekt może jedynie doradzić klientowi by zasadził winorośl". Frank Lloyd Wright

Awatar użytkownika
kamilkw
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: kamilkw » 1 marca 2009, o 10:26

Obrazek
pletwa

Ziarek

Post autor: Ziarek » 1 marca 2009, o 15:10

Gandalf pisze:Nie pamiętam czy to było już poruszane, ale wydaje mi się, że wraz z rozbudową Galerii Echo szykuje się drobna modernizacja Kinoplexu w związku ze zmianą nazwy na Helios. Bilety są już drukowane z logiem Heliosa a przedfilmowy wstępniak Kinoplexu został zastępiony przez wstępniak Heliosa.
Ciekawe czy poza zmianą nazwy z Kinoplex na Helios coś się zmieni (np. wystrój sal i holu z kasami i barem).

=CK=

Post autor: =CK= » 1 marca 2009, o 16:47

Gandalf pisze:Nie pamiętam czy to było już poruszane, ale wydaje mi się, że wraz z rozbudową Galerii Echo szykuje się drobna modernizacja Kinoplexu w związku ze zmianą nazwy na Helios. Bilety są już drukowane z logiem Heliosa a przedfilmowy wstępniak Kinoplexu został zastępiony przez wstępniak Heliosa.
strona www też zmieniła nazwę :arrow: http://www.heliosnet.pl/13,Kielce/StronaGlowna/

Awatar użytkownika
michal_ck
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: michal_ck » 1 marca 2009, o 17:01

Sz.J. pisze:Może chodzi Ci o Olsen?
Może i tak, nie wiem.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 2 marca 2009, o 21:28

Na rzucie poziomu -1 na stronie głównej można zauważyć, że obydwa wejścia od strony al. Solidarności będą miały drzwi obrotowe (tak mi się przynajmniej wydaje z symboliki).
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
macgol

Post autor: macgol » 2 marca 2009, o 22:17

Też tak mi sie wydaje ale nie jestem do końca pewien czy to będą drzwi takie ja w Ikea karków (wejście) czy inne.
Czas pokaże

Na razie to niech kończą parking i zabierają się do kolejnego etapu.Dzis dokańczali "zaślepianie" prawego narożnika przodu parkingu.

Tak na marginesie: poszla jakaś głupia fama wewnątrz galerii iż Echo wstrzymuje rozbudowę bo odmówiono im kredytu :))) haha

Nadal trwają jakieś prace na dolnym parkingu troszeczke dalej niż myjnia jakieś dwa tygodnie temu coś tam w stropie wycinali.
Scyzoryk Scyzoryk tak na mnie wołają....

Awatar użytkownika
malkolm
Kontakt:

Post autor: malkolm » 3 marca 2009, o 14:11

Obrazek

Scoth and soda- coś się dzieje, zdjęte logo z nad wejścia oraz malowanie w środku

Otworzyli Euro RTVAGD ale jakiś zmian rzucających na kolana nie zauważyłem

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 3 marca 2009, o 18:50

malkolm, wieksze foty plis :)
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Ziarek

Post autor: Ziarek » 3 marca 2009, o 19:20

macgol pisze:Byc moze zostanie zamontowany projektor cyfrowy 3D ale ostateczna decyzja jeszcze nie jest znana
Jeszcze wrócę do tematu kina, bo nie zauważyłem tego, więc fajnie jak by zamontowali projektor 3D to było by fajnie szkolne wycieczki nie trzeba by ciągnąć do Warszawy czy Krakowa aby obejrzeć film 3D.

Awatar użytkownika
macgol

Post autor: macgol » 3 marca 2009, o 20:34

malkolm pisze:Obrazek

Scoth and soda- coś się dzieje, zdjęte logo z nad wejścia oraz malowanie w środku

Otworzyli Euro RTVAGD ale jakiś zmian rzucających na kolana nie zauważyłem
Minimalnie zmniejszyli powierzchnię wystawowa ,zlikwidowali wejscie na zaplecze sklepu z lewej strony tam gdzie kiedyś( przed Modernizacją) bylo stoisko z Aparatami zmienili układ komunikacji kasy i euro raty zrobili na sirodku sklepu a nie jak wczesniej z prawej strony pod koniec

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 5 marca 2009, o 22:46

Z aktualnych informacji - zamknięcie częsci galerii nie wcześniej niż 30. czerwiec. A więc kolejny miesiąc poślizgu.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
macgol

Post autor: macgol » 9 marca 2009, o 15:15

Zobaczymy czy dotrzymają terminu. Narzazie poz pracami na dolnym parkingu,i pomniejszeniu CCC nic nie wskazuje aby się w jakiś sposób szykowali.

maark

Post autor: maark » 9 marca 2009, o 22:22

macgol pisze:Zobaczymy czy dotrzymają terminu. Narzazie poz pracami na dolnym parkingu,i pomniejszeniu CCC nic nie wskazuje aby się w jakiś sposób szykowali.
A po co się będą spieszyli ? Narazie blokują budowę Galerii IX W więc nikt im nie zagraża bezpośrednio jako ewentualna konkurencja, a ludzie nie mając wyboru i tak przyjdą do tego co jest :evil:

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 10 marca 2009, o 09:05

Przecież tempo budowy parkingu mają dobre jak na razie.

ODPOWIEDZ