jak dla konkurencji? Condite to normalna spolka budowlana. A jak juz ktos ma byc konkurencja to jedynie Condite Developmnent. To sa dwie rozne firmy.sueno pisze:Dziwnie tak jakoś... Będą budować dla konkurencjiT0MIKE pisze:Ciepło,
Condite.
Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
to prawie tak samo jak Echo Investment nie ma nic wspólnego z protestem członka zarządu Echa dotyczącego galerii na IX Wieków 
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
Nie wiem czy nie jest błędem podawanie potencjalnych wykonawców przed wybraniem GW, zawsze może nastąpić "zmowa" lub wycofanie się któregoś oferenta z negocjacji. Z podanych firm ze względu na podniesienie rangi inwestycji najlepszym wykonawcą byłaby firma Eiffage Mitex Budownictwo, jednak to cena ma największe znaczenie.
To jest tylko moja opinia, pewnie Inwestor ma w tym swój cel.
To jest tylko moja opinia, pewnie Inwestor ma w tym swój cel.
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Już za późno, mam cenę, która mnie całkowicie satysfakcjonuje, a różnice są, poza rzeczonym Condite, niewielkie, rzędu setek tysięcy przy prawie 20 milionach. Nigdy nie podaję nikomu zestawienia firm, dopóki nie mam pewności, że zbliżyłem się do celu. W tym przypadku tak jest, cel został osiągnięty. Czekam tylko na poprawkę Condite, bo może nas zaskoczy pozytywnie, jak to zrobił Eiffage. W każdym przetargu w końcówce wyścigu wszyscy poznali konkurentów. I zawsze, nawet w gorącym 2007r. dochodziliśmy do zabudżetowanej ceny. Dzisiaj, dzięki Bogu, jest lepiej, doszliśmy nie tylko do budżetowanego kosztu, ale znacząco go obniżyliśmy. Co za uczucie być znów panną na wydaniu 
- T0MIKE
- Kontakt:
A, no i Eiffage jest poważnie rozpatrywany, aczkolwiek dla kupująych nie ma to absolutnie żadnego znaczenia. Po dzisiejszej wizycie w Kielcach moi wspólnicy uznali, że to Condite jest wiodącym wykonawcą. Trudno się im dziwić: byliśmy na os. Panorama, widzieliśmy hotel Dekom, parking przed UM. Osobiście też nie widzę nic złego w wyborze Unimaksu, jesteśmy znich bardzo zadowoleni w W-wie. Zostali bardzo dobrze ocenieni przez wspólników. No i panowie z Radomia: Łuczbud jest mi znany od z górą 15 lat jako praktycznie monopolista na tamtejszym rynku. Ale ostatnie kilka lat widziałem ich częściej w W-wie, a to bardzo dobre referencje. Na temat RoSa-Bud nie umiem nic powiedzieć.
- T0MIKE
- Kontakt:
RoSa-Bud trochę mnie przeraża swoim tempem akwizycji kontraktów w ostatnim czasie. Poza tym dostałem sugestię, żeby obejrzeć frontową fasadę i jej równość (a raczej nierówności). Myślę jednak, że wszystko się rozstrzygnie w grupie 4 w/w firm. Po piątku wybór się nie zawęził, a powiększył, bo nastąpiły znaczące, bardzo znaczące korekty ofert. Trudny wybór...
Przy okazji, podobno kroi się pierwsza transakcja z forumowiczami. Żądają wywiązania się ze zobowiązania danego tutaj o 5% zniżce i systemie 10/90. Wprawdzie płatność 10/90 mieliśmy stosować wyłącznie dla mieszkań, ale słowo się rzekło, kobyłka u płota. Dajemy i 5% i system 10/90.
Przy okazji, podobno kroi się pierwsza transakcja z forumowiczami. Żądają wywiązania się ze zobowiązania danego tutaj o 5% zniżce i systemie 10/90. Wprawdzie płatność 10/90 mieliśmy stosować wyłącznie dla mieszkań, ale słowo się rzekło, kobyłka u płota. Dajemy i 5% i system 10/90.
No to fajnie. Elewacja Qubusa byla zrobiona niedokladnie, nierowno, ale tylko we fragmentach z tynkiem mineralnym, czyli na fragmencie sciany od strony Czarnowskiej (zreszta mozliwe, ze gdzies jeszcze jest tu zdjecie dokumentujace stan elewacji). Inwestor chyba dostrzegl problem, tym bardziej, ze sciana byla iluminowana i Rosa robila poprawki.
- T0MIKE
- Kontakt:
Póki co w trójce są 2 z Kielc. Niestety, najlepsza oferta jest jednak z Radomia. RoSa też złożył ofertę w piątek, trochę rzutem na taśmę, w bardzo dobrej cenie, ale z brakami, więc chyba nie zdążymy już jej poprawić i przenegocjować. To min. 2 tygodnie czasu, a my musimy odpalić z początkiem kwietnia. Dopinguję firmom kieleckim, bo Unimax jest już naszych GW na największej naszej budowie, a Mitex to ludzie znani mi od 15 lat. No koniec dnia jednak zaważy cena i warunki kontraktowe (kilka istotnych elementów okołofinansowych). Po 16 marca będziemy rozstrzygać.
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
A ja czekam na moje ciężko wyłudzone 5 ojroT0MIKE pisze: Przy okazji, podobno kroi się pierwsza transakcja z forumowiczami. Żądają wywiązania się ze zobowiązania danego tutaj o 5% zniżce i systemie 10/90. Wprawdzie płatność 10/90 mieliśmy stosować wyłącznie dla mieszkań, ale słowo się rzekło, kobyłka u płota. Dajemy i 5% i system 10/90.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl