Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

tract

Post autor: tract » 18 lutego 2009, o 22:14

agcho pisze: (...) Mnie, jako potencjalnemu nabywcy większego mieszania, dla mojej rodziny w składzie 2+2, najbardziej odpowiadałoby mieszkanie z 10 piętra:))))) Jest fantastyczne, zwłaszcza tarasy! No ale wróćmy na ziemię, nie na moją kieszeń. Poważnie mówiąc, nie znalazłam w JP mieszkania, które pasowałoby mojej rodzinie, tzn. powiedzmy metraż ok 80m. z 4 pokojami. (...) Zakładam też, że mając do wydania 4 stówki, to zastanawiałabym się nad kupnem domu, który wtedy zapewnia przestronność. (...) Nie da się ukryć, że ceny mieszkań w Kielcach są powalające i może małe mieszkania schodzą najlepiej, a może ja też nie jestem grupą docelową (...)
Abyś nie czuł się osamotniony jako potencjalny nabywca 4 pokojowego mieszkania :D Dodam, że mam dość podobny sposób myślenia do Twojego tzn. uważam, że dla rodziny 2+2 komfortowe mieszkanie to minimum 4 pokoje (2 pokoje dla dzieci, sypialnia dla rodziców i pokój dzienny dla całej rodziny).
Niestety dostrzegam na kieleckim rynku deficyt takich mieszkań - oczywiście mam na myśli nowe budownictwo (cegła, budynek max. 2-5 letni), bo wielka płyta z mojego punktu widzenia odpada.
Jedyne co mnie różni od Ciebie to to, iż za 4 stówki mimo wszystko wolałbym 4 pokojowe nowe mieszkanie, niż dom - ale to już kwestia indywidualnych preferencji - ja mam akurat takie tzn. nie wyobrażam sobie żyć w domu poza miastem, a dom w mieście to już 4 stówki razy 2 :)

Molser Investment

Post autor: Molser Investment » 19 lutego 2009, o 10:00

Witamy,

Po przeczytaniu postów Charona chętnie wysłuchamy oceny naszej inwestycji. Uważamy iż krytyka ( jeśli sie taka pojawi ) może być dobrą nauką na przyszłość. To całkiem ciekawy pomysł. Może włączą się też inni forumowicze. Załóżmy inny wątek żeby nie zaśmiecać tego.

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 20 lutego 2009, o 14:28

ZGODNIE Z ZAPOWIEDZIAMI I OSTRZEŻENIAMI PODJELIŚMY DECYZJĘ O ZAMYKNIĘCIU TEMATU DO CHWILI ZROBIENIA Z NIM PORZĄDKU NA PODSTAWIE PUNKTU REGULAMINU:
Zasady ogólne:
1)Każdy uczestnik Forum jest zobowiązany do zapoznania się z regulaminem oraz do przestrzegania go.
2)Należy podawać źródło informacji, które cytujemy na Forum (adres internetowy, nazwisko)
3)Należy pisać posty rzeczowe, merytoryczne, jak najwięcej wnoszące do dyskusji. Wypowiedzi zaśmiecające Forum będą usuwane, a ich autorzy upominani.
4)Jeśli do napisanego wcześniej postu chcemy coś dodać czynimy to po przez edycje tego ostatniego (funkcja „zmień”). Zabronione jest pisanie dwóch lub więcej postów bezpośrednio po sobie w krótkim okresie czasu.
5)Wypowiedzi innych cytujemy tylko w sytuacji gdy jest to niezbędne. Jeśli chcemy się odnieść do danego problemu znajdującego się w większej całości cytujemy tylko interesujące nas zdania.
6)Na Forum nie ma miejsca na pisanie oszczerstw wobec innych.
7)Staramy się utrzymać pozytywną atmosferę.
Wydzielony temat znajdzie się w dziale utylizacja pod nazwą: Zbędne Dyskusje

Wszelkie sugestie zażalenia itp. do chwili otwarcia tematu proszę przesyłać przez zainteresowanych na PW do moderatorów tego działu.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 20 lutego 2009, o 16:24

Temat oczyszczony jeśli ktoś ma jakieś uwagi to zapraszam na PW, zresztą większość wypowiedzi, które musiałem dziś czyścić powinny być między stronami za pomocą Prywatnych wiadomości :!:

Od teraz proszę o Konkretne Posty wszystkie zainteresowane strony na temat inwestycji.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 25 lutego 2009, o 16:22

Od poniedziałku rozpoczęliśmy sprzedaż w naszym biurze na Koziej 3. Zapraszamy wszystkich, i tych, którzy chcą kupić, i tych, którzy chcą ponarzekać na nas, a także tych, którzy zwyczajnie chcą pogadać o rynku. Jeśli będą chcieli porozmawiać ze mną - jestem w piątek. Ceny od 4.600 zł za m2, więc kwalifikują się do kredytu "Rodzina na swoim". Ponadto, po raz pierwszy w Kielcach wprowadzamy system płatności 10/90. Czyli dzisiaj wpłacasz 10% wartości mieszkania, a resztę po kryzysie :D , czyli przed odbiorem mieszkania - jesień 2010. Pracujemy także nad nieco lepszymi niż standardowe warunkami kredytu w PLN w banku PKO BP I O/Kielce nad Silnicą. Projekt jest pod opieką Pani Wioletty Jaśkowskiej z tegoż oddziału.
Niezależnie od powyższego 5 marca otwieramy oficjalnie nasze biuro w Kielcach. Jeśli ktoś chce je tylko obejrzeć - też zapraszamy. Mamy nie tylko Jagiellońską, ale także nasze warszawskie projekty. Poza tym można też zobaczyć makietę JP w skali 1:100.

Awatar użytkownika
Wizard
Kontakt:

Post autor: Wizard » 25 lutego 2009, o 22:39

Ceny od 4600 m2 spowodują, że Becher i Poniewierski za wiele nie sprzedzą :wink:
Every dream has a price

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 25 lutego 2009, o 22:53

Trudno wyczuć, myślę, że inwestycje Bechera i Poniewierskiego akurat z naszą nie konkurują. Raczej szukałbym konkurencji wśród Condite Development y Rysia Grzyba na Podkarczówce, aczkolwiek uważam, że wspólną cechą może być jedynie zbliżona lokalizacja. Reszta nas tylko różni: inna architektura, wysokość, otoczenie, gęstość zabudowy, struktura mieszkań, widok. Sądzę, że każdy znajdzie swoich klientów. My możemy jedynie przejąć tych, dla których cena jest najważniejszym kryterium, względnie chodzi im o wysokość i widoki.

Awatar użytkownika
Wizard
Kontakt:

Post autor: Wizard » 25 lutego 2009, o 22:55

To fakt. Musze przyznać, że kuszą mnie te mieszkania na IX piętrze
i recepcja na dole :D
Every dream has a price

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 27 lutego 2009, o 13:18

Na IX piętrze jeszcze wolne. X już od początku jest zarezerwowane. Wizard, zapraszam na indywidualne negocjacje ceny :D

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 28 lutego 2009, o 18:35

Na koniec przyszłego tygodnia spodziewamy się ostatecznych ofert wszystkich potencjalnych wykonawców. Muszę przyznać, że ceny powoli zbliżają się do naszych założeń.

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 5 marca 2009, o 09:26

To może je spróbuję wytypować GW, moje 4 typy:

1. Unimax
2. Kartel Jędrzejów
3. Dorbud
4. Mitex

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 5 marca 2009, o 22:03

Ciepło,

Condite
Eiffage
Unimax
Łuczbud
RoSa-Bud (wpłynęła wczoraj)

Jesteśmy bardzo blisko rozstrzygnięcia. Muszę powiedzieć, że jesteśmy bardzo, bardzo zadowoleni z poziomu cen. Do końca przyszłego tygodnia powinniśmy podjąć decyzję.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 5 marca 2009, o 22:10

T0MIKE pisze:Ciepło,

Condite.
Dziwnie tak jakoś... Będą budować dla konkurencji :?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Moi

OT

Post autor: Moi » 5 marca 2009, o 22:15

Całkiem niezły lansikowy występ w TVN Wawa o "Sokratesie". ;-)
Congrats :!:

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 5 marca 2009, o 22:22

Gracias, PR działa. W szczególności dzisiaj, otwarliśmy biuro sprzedaży w Kielcach. Z przyjemnością ugościliśmy kilkadziesiąt osób, w tym wielu naszych szacownych konkurentów, którzy przyjęli nasze zaproszenie. Dzienks także dla Autora i RZ za przybycie, szkoda tylko, że uciekliście mi za wcześnie :(
Mam nadzieję, że imprezka się spodobała. Od dzisiaj, jako że już biuro zostało ochrzczone zapraszamy wszystkich. Nawet, jeśli nie chcą mieszkania, niech się podzielą swoją opinią o biurze, bo włożyliśmy wiele wysiłku, żeby wyszło fajnie.

ODPOWIEDZ