KAMIENICE - remonty, nowe elewacje

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
kamilkw
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: kamilkw » 3 stycznia 2009, o 11:54

I jak już przyjedzie do nas jakiś zbłąkany turysta to będzie mógł w komfortowych warunkach wypłacic sobie pieniądze :)
pletwa

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 3 stycznia 2009, o 12:46

Moze zmienią nazwe na Bankową :lol:
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 3 stycznia 2009, o 12:48

Albo Wall Street ;)

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 3 stycznia 2009, o 13:33

Brodway już mamy na Świętokrzyskim :D
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 8 stycznia 2009, o 21:50

Temida po remoncie w pełnym blasku

Sąd Okręgowy przy ul. Seminaryskiej w Kielcach, najważniejszy w województwie budynek wymiaru sprawiedliwości, już nie wygląda jak Kopciuszek. Zakończył się trwający przez rok remont zabytkowego gmachu. Teraz przykuwa uwagę pastelową kolorystyką ścian, stylowymi lampami i podświetleniem.

Wszystko kosztowało ponad 6 mln zł. A to nie koniec inwestycji. W tym roku planowane są prace wewnątrz. W miejscu portierni ma zostać zamontowana winda, a na przyległej działce ma zostać dobudowane nowe skrzydło z trzypoziomowym podziemnym parkingiem. Ze starym sądem będzie połączone holem, który zajmie miejsce zaplanowanej do wyburzenia sali rozpraw na parterze budynku.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce

http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... lasku.html

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 10 lutego 2009, o 18:17

Komisje Rady Miejskiej 2009-02-10

W Urzędzie Miasta spotkała się Komisja Rodziny, Polityki Społecznej i Zdrowia. Tematem posiedzenia była m.in. realizacja świadczeń rodzinnych i alimentacyjnych oraz programy profilaktyczne realizowane przez miasto w 2009 r. W ratuszu zebrała się również Komisja Rewizyjna, która zajmowała się m.in. analizą realizacji wniosków i zaleceń pokontrolnych jednostek kontrolowanych przez kontrole wewnętrzną i zewnętrzne w 2008 r. Na posiedzeniu w Urzędzie Miasta spotkała się także Komisja Budżetu i Finansów. Radni zajmowali się m.in. kwestiami związanymi z promocją gospodarczą Kielc oraz współpracą w tym zakresie z samorządami innych miast i krajów. Tematem posiedzenia był także program udzielania preferencyjnych pożyczek na remonty elewacji budynków usytuowanych w centrum Miasta Kielce.

źródło: http://www.um.kielce.pl/pl/biuro_prasow ... t2438.html
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Tomasso
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Tomasso » 11 lutego 2009, o 12:34

Ręce opadają.....po ubiegłorocznym remoncie Ratusza, już tynk odpada. Kawałek elewacji odpadł od strony Leśnej. Ciekawe jak długo reszta wytrzyma???

Michal K

Post autor: Michal K » 11 lutego 2009, o 13:36

To są skutki przetargów publicznych, w których jedynym kryterium wyboru oferty jest najniższa cena.
"Lekarz może pogrzebać swoje błędy, architekt może jedynie doradzić klientowi by zasadził winorośl". Frank Lloyd Wright

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 lutego 2009, o 13:42

W tym przypadku nie bylo nawet konkurencji.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 11 lutego 2009, o 13:46

Michal K pisze:To są skutki przetargów publicznych, w których jedynym kryterium wyboru oferty jest najniższa cena.
Kolejny specjalista od siedmiu boleści od zamówień publicznych... Weź bzdur nie wypisuj. Najpierw zapoznaj się z ustawą, popraktykuj ją sobie i dopiero wtedy się wypowiadaj...
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 20 lutego 2009, o 14:54

Coś się dzieje z pogotowiem na Leonarda.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 22 lutego 2009, o 20:39

Pogotowie prawie wyremontowane

Kończy się remont budynku kieleckiego pogotowia przy ul. Leonarda.
- Będą wreszcie normalne warunki, w których da się bez ścisku pracować - zaznacza Ryszard Bedla, zastępca dyrektora Świętokrzyskiego Centrum Ratownictwa Medycznego. Remont zaczął się latem ubiegłego roku, całość prac będzie kosztować 3 mln zł. Od tego czasu oddano do użytku m.in. pokoje wypoczynkowe dla ekip wyjazdowych, część socjalną i pomieszczenia dla służb dyspozycyjnych. Trwa jeszcze remont placu prowadzącego do budynków przy ul. Leonarda. - Teren trzeba całkowicie odwodnić, przygotować nowe instalacje, nawierzchnię i przystosować do trochę innej organizacji ruchu - wylicza Bedla. Dyrekcja chce zadbać też o stronę estetyczną samego placu. - Obok budynków chcemy zasadzić krzewy ozdobne, np. tuje. Myślę, że zielone rośliny wprowadzą do naszej codziennej pracy trochę spokoju, który jest nam bardzo potrzebny - tłumaczy Bedla. Zakończenie prac przewidziano na koniec czerwca, ale dyrekcja pogotowia szacuje, że uda się to zrobić wcześniej.
:arrow: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... owane.html
Obrazek

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 22 lutego 2009, o 21:27

Ten wyjazd na fotce powyżej jest zapewne tymczasowy na czas remontu placu.

Awatar użytkownika
vincent

Post autor: vincent » 13 marca 2009, o 11:23

Zabytek do remontu, ale to na razie tajemnica

Nowy właściciel rozpoczął remont zabytkowej kamienicy przy ul. Sienkiewicza 8 w Kielcach.

Prace najlepiej widać od strony ul. Leonarda. - Zależy nam na tym, aby za kilka lat to była ładna kamienica. Myślę, że będzie to dla kielczan miłą niespodzianką. Na razie trzymam szczegóły w tajemnicy - zapowiada jej właściciel, Sebastian Michalski. Wcześniej budynek popadał w ruinę, należał do najbogatszego kielczanina, Michała Sołowowa. Jego spółka Sun Plaza planowała tam zbudować ekskluzywny dom handlowy, ale skończyło się jedynie na zabezpieczeniu elewacji z jednej strony.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
Żółć i czerwień w naszych sercach aż po życia kres!!!

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 13 marca 2009, o 11:37

za kilka lat :?
Obrazek

ODPOWIEDZ