A nie macie można planów jak mają wyglądać te stanowiska postoju dla autobusów? Wydaje mi się, że na pętli na Ślichowicach jest strasznie mało miejsca, więc jakoś trudno to sobie wyobrazić.
Nie rozumiem co może przeszkadzać mieszkańcom w budowie "mini-dworca" (nie ma na to jakiejś lepszej nazwy?), w czasie gdy mieszkałem na Ślichowicach nie było mi dane zaznać takich wygód
Co do przenisienia ślichowickiej pętli w stronę torów - jest to niezły pomysł, uwolniłby się teren po starej pętli. Nie rozumiem dlaczego prezes spółdzielni podejrzewa, że mieszkańcom bloków przy obecnej pętli "dworzec" się nie spodoba, a mieszkańcom Triasowej już się spodoba. Jeśli pętla miałaby być za blokami na Triasowej to byłaby pewnie w takiej samej odległości od bloków co teraz. Nie ma to jak prezes wszystkich mieszkańców spółdzielni. Chyba, że chodzi im o przeniesienie na te mokradła między parkingiem a torami albo na teren wyburzonych niedawno baraków, wtedy nie miałbym pytań.
PS. Pytanie do obeznanych - jaki autobus ma największy promień skrętu i ile on wynosi? Oczywiście chodzi o te jeżdżące w Kielcach. Ile metrów potrzeba, żeby zawrócił?