Zbędne dyskusje

Do wyrzucenia, poprawy.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 lutego 2009, o 11:07

Sugeruje zmiane tonu i modyfikacje wypowiedzi zamieszczonej wyzej.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 10 lutego 2009, o 11:16

Krytycy dołączyli w lutym do forum... Dziwny zbieg okoliczności... Swoją drogą, Autorze, faktycznie dyskusja robi się, jak z Palikotem...

Awatar użytkownika
Wizard
Kontakt:

Post autor: Wizard » 10 lutego 2009, o 11:22

Onecik nam się robi
Every dream has a price

Awatar użytkownika
koubah

Post autor: koubah » 10 lutego 2009, o 12:33

przygladam sie dyskusji i coraz bardziej nie wierze wlasnym oczom. Otoz kolezanka LOLA, albo jest przedstawicielem dewelopera, albo nie zalezy jej na jakosci inwestycji mieszkaniowych i na, ogolnie rzecz ujmujac, inwestycjach w tym miescie. Ale jako ze intersuje sie ww. tematem odrzucam jako malo prawdopodobna opcje druga.
Moim zdaniem prawie wszystkie inwestycje w tym miescie to jakis substandard i raczej nie ma w czym wybierac, jesli chodzi o mieszkania. Jako Czarnowski autochton, obecnie, jak sie okazuje, na przedluzajacej sie emigracji nie moge miec innej opinii jak tylko pozytywna o Czarnowie. Mieszkaja tam tacy sami ludzie jak Stoku, Bocianku, Siwtokrzyskim itd. Inwestycja T0Mike wnosi wiele dobrego do tej okolicy. Rożnicuje typologie i co najwazniejsze podnosi standard mieszkan dostepnych w Kielcach. Dla tych co deprecjonuja "komunalesa obok" mam pytanie - ten kto mieszka w swiezo wyremontowanej (2007-2008) kamienicy przy Wesolej, a za sasiadow ma zuli z Niecalej to zainwestowal dobrzy czy zle? Biorac pod uwage, ze to Centrum to pewnie dobrze, tylko ze kupil juz totalny substandard, niegodzien miasta wojewodzkiego i jego Centrum, a sasiedztwo jednak jest mizerne. Skoro liczy sie lokalizacja to Czarnow jest super, podobnie jak Wesola. Niektorzy nie moga rozumiec, ze kazdy ma inne potrzeby, innym podoba sie warszawska Praga (jeszcze do niedawna tak deprecjonowana) innym lofty w Zyrardowie, innym kielecki Czarnow innym Bilcza. I kazdy powinien miec mozliwosc wyboru.
Ale kazdy robi ze swoimi pieniedzmi co chce. jezeli Michal (T0Mike) uwaza ze to dobry interes to dobrze i nikomu nic do tego, no chyba ze konkurencji, bo ta moze sie jednak obawiac, w czasach spowolnienia gospodarczego. I jezeli trafil z lokalizacja to wroze mu sukces (a mysle ze trafil). I jezeli uda mi sie do Kielc wrocic to sam z checia kupie tam mieszkanie.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 10 lutego 2009, o 13:51

Dzięki Kuba, pewnie będziesz posądzony o pracę w naszej firmie, ale obalimy to szybko, bo 6 września 2006r. jeszcze nie było Kielc w planie :D Ale co najważniejsze: chciałem powiedzieć, że to co napisałeś to są to dokładnie odczucia, które zaważyły na decyzji o budowie tego budynku. Oczywiście jest pewnie z milion lepszych miejsc, ale cena do lokalizacji była odpowiednia, konkurencji praktycznie zero, a samo otoczenie nienajgorsze, dla mnie ciekawe, bo praktyczne w codziennym życiu. Filozofię można dorabiać do działki, którą się odziedziczyło, przejęło za długi, etc. Ja ją kupiłem z rozmysłem, to była przemyślana decyzja. Tak jak mówię, najwięcej krytyki jest od kryptokonkurencji, która, być może boi się naszych atutów, nowych standardów, które chcemy wprowadzić na rynek, a które są zdecydowanie w interesie klienta, nie dewelopera itp. W tej kwestii i tak nie powiedzieliśmy ostatniego słowa, zostanie ono wypowiedziane dopiero po podpisaniu umowy z wykonawcą. Będzie to z pewnością sensacją dla klientów, którzy w tym stanie rynku obawiają się bankructwa dewelopera.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 10 lutego 2009, o 16:08

Nie dość, sueno, że jesteś czujny jak ważka, to do tego szybko analizujesz i reagujesz i to mi się podoba! Byłbyś niezłym analitykiem rynku :D Swoją drogą podziwiam Twoją aktywność... Nawet gdybym nic nie miał do roboty nie byłbym w stanie usiedzieć tyle na forum i jeszcze fo tego wyszukiwać w mediach tematy, Bożeeeee... :shock: Pracowity gościu z Ciebie :D

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 10 lutego 2009, o 16:35

T0MIKE: Ty mi tu nie ściemniaj tylko oddaj mi moje 5 ojro :P Swoją szosą to wyszukiwanie to kwestia odpowiedniego zorganizowania zakładki "ulubione" :P
I podaj cenę metra. Tak z ciekawości bo i tak narazie nie mam zamiaru zmieniać mieszkania :P
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

LOLA

Post autor: LOLA » 11 lutego 2009, o 14:40

Przepraszam za ostry ton, ale ta dyskusja robi się bardzo mdła. Jeszcze chwila a doczekam się "Ody do CZARNOWA". Tak się składa, że każdy z nas ma prawo do wypowiedzi , nawet tych ostrzejszych. Już kolejna strona, a my w kółko klepiemy o tym samym. Zrobił sie fan klub TOMIKE, tak sobie tu siedzicie i cukrujecie. Nie podniecam się ani lokalizacją ani budynkiem, nie da sie z tego soku wycisnąć.

A co do Palikota? Jedyny, który mówi na głos, to co inni szepczą po kątach.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 11 lutego 2009, o 14:46

Uderz w stół a nożyce... Długo nie trzeba było czekać, a i Palikot wzięty do serca... Tak prosto rozpoznać konkurencję :D

LOLA

Post autor: LOLA » 11 lutego 2009, o 14:52

Z całym szacunkiem- lubię Palikota, a konkurencją wcale nie jestem, chociaż... szczerze? Chciałabym być.

Powróćmy jednak do sedna sprawy, który gdzieś sie zgubił.... za moją przyczyną.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 11 lutego 2009, o 15:19

OK, co jeszcze chciałabyś dodać poza tym, że lokalizacja jest słaba i projekt też?

LOLA

Post autor: LOLA » 11 lutego 2009, o 15:25

Nic już, bo i tak już podniosłam ciśnienie i Tobie i innym- o projekcie nic nie mówiłam? Mam mówić?

Powiem tylko, że lubię duże tarasy, ale nie na Czarnowie. :P

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 11 lutego 2009, o 17:24

LOLA pisze:Przepraszam za ostry ton, ale ta dyskusja robi się bardzo mdła. Jeszcze chwila a doczekam się "Ody do CZARNOWA". Tak się składa, że każdy z nas ma prawo do wypowiedzi , nawet tych ostrzejszych. Już kolejna strona, a my w kółko klepiemy o tym samym. Zrobił sie fan klub TOMIKE, tak sobie tu siedzicie i cukrujecie. Nie podniecam się ani lokalizacją ani budynkiem, nie da sie z tego soku wycisnąć.
Rozumiem, że to nie ty piszesz, tylko ktoś z twoich pracowników?

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 11 lutego 2009, o 17:30

OK, już się połapałem, wystarczy wejść w profil LOLA i przeczytać wszystkie wpisane od dnia 15 lutego komentarze. Wszystko się wyjaśnia :D

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 12 lutego 2009, o 16:25

T0MIKE: Mam prośbę jako tzw. zamawiacz publiczny który wybierając wykonawcę musi stosować przepisy ustawy prawo zamówień publicznych i jej różne obostrzenia. Gdybyś się postawił na moim miejscu i miał wybudować taki apartamentowiec, to na co byś zwrócił uwagę, jakbyś przeprowadził postępowanie i jakie kryteria oceny ofert byś zastosował? Czym by się to postępowanie różniło od twojej zwykłej pracy.
Albo jakie błędy widujesz o Zamawiających.

Jak zapytałem na okrętkę to chciałbym usłyszeć od Ciebie (no bo od kogo :P ) co stanowi o tym że wybiera się dobrego i taniego wykonawcę (ty nie musisz się martwić o protesty :P ). Nie musi to być na podstawie tej inwestycji tylko ogólnie ;)
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

ODPOWIEDZ