Drewno klejone to jak najbardziej kompozyt. Ma niejednorodną strukturę, komponenty mają różne właściwości (drewno i lepiszcze lub inne spoiwo). Kompozytem nie byłoby, gdyby to były jednolite deski lub inne słupy zrobione np. w tartakuMadMike pisze:Te słupy podtrzymujące dachowe świetliki nie są kompozytowe, tylko z drewna klejonego.
Echo Investment - Galeria Echo
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- MadMike
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
To samo napisalem... Żelbet to też kompozyt, a nikt na żelbetowe słupy nie mówi słupy kompozytowe
... Zazwyczaj to określenie jest zarezerwowane dla kompozytów z włókien szklanych lub węglowych rozproszonych w żywicy. Bartku... Nie czepiam się tylko precyzuje 
Samo drewno też jest kompozytem naturalnym, w którym włókna celulozy są rozproszone w ligninie. Kwestia umowy
Samo drewno też jest kompozytem naturalnym, w którym włókna celulozy są rozproszone w ligninie. Kwestia umowy
- Krzysiek Kielce
Galeria Echo
Chyba z tym zamknięciem części galerii są jakieś poślizgi bo mój kumpel z GoSportu mówił że zamykają ich do końca marca a teraz że dopiero w maju.
ge rozbudowa
Również słyszałem ze w Maju maja odgrodzić ta metalowa p.pożarowa ścianą cześć galerii. Co do hausa to ja słyszałem ze ma tam być Nike.
I ja się cieszę z podpisywanych umów najmu sklepów których nie ma w Kielcach.
P.S co do NY dziś bylem w Galerii Krakowskiej i pytałem kierownika salonu o Kielce lecz ten nic mi nie chciał powiedzieć,ale to nic bo pojawiłem się również w Galerii Kazimierz i tam była milsza kadra i wiem że prowadzone są rozmowy bo dostali info z centrali o planowanych miastach i są Kielce a w nawiasie pisze Rozmowy z Echo Inwestment
I ja się cieszę z podpisywanych umów najmu sklepów których nie ma w Kielcach.
P.S co do NY dziś bylem w Galerii Krakowskiej i pytałem kierownika salonu o Kielce lecz ten nic mi nie chciał powiedzieć,ale to nic bo pojawiłem się również w Galerii Kazimierz i tam była milsza kadra i wiem że prowadzone są rozmowy bo dostali info z centrali o planowanych miastach i są Kielce a w nawiasie pisze Rozmowy z Echo Inwestment
Scyzoryk Scyzoryk tak na mnie wołają....
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
nie wiem czy to już publicznie wiadomo ale parking jak na tą chwilę będzie jedyną częścią tej inwestycji która zostanie zrealizowana - reszta w nieokreślonej przyszłości, a szkoda...
takie info podane przez zelazn na:
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 456&page=8
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

"Piotr Gromniak, prezes zarządu Echo Investment, nie ma wątpliwości, że oszczędności są konieczne. - Pomimo stabilnej sytuacji firmy, robimy to wszystko, co inne firmy w czasie kryzysu, czyli tniemy koszty. Zaproponowaliśmy naszym pracownikom obniżkę wynagrodzeń i chociaż była to kwestia dobrowolnego wyboru, mamy ich akceptację. Kontraktów już podpisanych staramy się nie negocjować, ale przed podpisaniem nowych bardzo dokładnie je analizujemy i czekamy, aż koszty jeszcze spadną - opowiada Gromniak.MAŁY pisze:nie wiem czy to już publicznie wiadomo ale parking jak na tą chwilę będzie jedyną częścią tej inwestycji która zostanie zrealizowana - reszta w nieokreślonej przyszłości, a szkoda...
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 456&page=8
Pracownicy Echa Investment mówią nam, że w firmie są zwolnienia. - Rzeczywiście, nie wszystkie umowy okresowe są przedłużane, ale to akurat normalne w firmie, która działa w branży budowlanej, gdzie prace są prowadzone sezonowo - uspokaja Gepner i dodaje, że grupa nie planuje wstrzymania inwestycji.
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... rdera.html
Waleczne Serce Korona Kielce