Galeria Echo – sklepy, wydarzenia nieinwestycyjne
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Ale peek nie jest przeciez jakas ekskluzywna marka. Owszem mozna dostac ubrania za kilka tys, ale tez jest masa w normalnych cenach. A co do okreslenia snob, no coz chyba nim jestem jezeli nic sobie w Kielcach nie potrafie kupic. I patrzac na zapowiadane sklepy pewnie dalej bede jezdzil do Krakowa czy Lodzi. Tommy Hilfiger, Springfield, Espirt, nic sie z nich nie zapowiada. A co dostaniemy w zamian? Carry, H&M, Tatuum, czyli kolejny Reserved w innym wydaniu. Wybredny jestem, a nie sorry, snob, heh...
Na planach, które jakiś czas temu oglądałem w Echo Investment, stwierdzam, że był tam zlokalizowany zarówno Tommy Hilfiger jak i Esprit, ale czy faktycznie będą, to się okaże.jasiek pisze: I patrzac na zapowiadane sklepy pewnie dalej bede jezdzil do Krakowa czy Lodzi. Tommy Hilfiger, Springfield, Espirt, nic sie z nich nie zapowiada.
Prównywanie Reserved do Carry i H&M, to policzek dla tej pierwszej marki, która moim zdaniem w odróżnieniu od tych dwóch trzyma dobry poziom jakościowy. Natomiast Carry i H&M to szmateks.jasiek pisze: A co dostaniemy w zamian? Carry, H&M, Tatuum, czyli kolejny Reserved w innym wydaniu. Wybredny jestem, a nie sorry, snob, heh...
Co do marki Tatuum, to również się nie zgodzę, że to kolejny Reserved. Marka Tatuum, to moim zdaniem świetna jakość ubrań i ponadczasowe kolekcje. A polski len, którego używają w swoich kolekcjach wiosna-lato nie ma sobie równych w jakichkolwiek innych markach, rowniez tych najdrozszych. Ja jestem wielkim fanem tej marki, ale z przykrością stwierdzam, że franchisingowy sklep Tatuum, który jest w Pasażu Świętokrzyskim znacząco odbiega od standardów tej sieci pod kazdym względem, dlatego dotychczas nie kupiłem tak niczego.
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
To z tego, że Poznań to chyba po Warszawie najbogatsze miasto w Polsce, więc tej firmie powinno bardzo zależeć na tym aby się tam znaleść, a jakoś jak na razie ich tam nie ma.Naos pisze:Snoby to gruuubo przesadzone okreslenie. Jeden lubi dobrze wygladać drugi woli grzebac w nosie. Druga sprawa jak pisze msz1 kurtki wiosenne za 2 K to nie jedyny towar tam sprzedawany i ceny nie wszystkiego sa drogie, mam wrazenie ze wypowiadajacy sie w temacie nigdy tam nie byli albo sieja propagande. Coz z tego ze nie ma w Poznaniu? To jakis wyznacznik? Nie ma w Poznaniu to bedzie w Kielcach, Kielce nie gorsze, nie każdy musi tam wchodzić i tyle.
1400 mkw dla Reserved.
RESERVED to marka odzieżowa, której kolekcje dla kobiet, mężczyzn i dzieci dostępne są w 10 europejskich krajach. Pierwszy sklep pod tą nazwą został otworzony w Polsce w połowie lat dziewięćdziesiątych. Do dzisiaj powstało ponad 190 salonów, w których klienci znajdują ubrania o dobrej jakości i najnowszym wzornictwie. RESERVED angażuje się również w promocję utalentowanych projektantów. Dzięki temu chce podkreślić, że jest marką dla tych wszystkich, którzy szukają światowych trendów za przystępną cenę.
RESERVED to marka odzieżowa, której kolekcje dla kobiet, mężczyzn i dzieci dostępne są w 10 europejskich krajach. Pierwszy sklep pod tą nazwą został otworzony w Polsce w połowie lat dziewięćdziesiątych. Do dzisiaj powstało ponad 190 salonów, w których klienci znajdują ubrania o dobrej jakości i najnowszym wzornictwie. RESERVED angażuje się również w promocję utalentowanych projektantów. Dzięki temu chce podkreślić, że jest marką dla tych wszystkich, którzy szukają światowych trendów za przystępną cenę.
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:

Kryzysu w handlu nie widać
Anna NIEDZIELSKA niedzielska@echodnia.eu
Klientów w sklepach jest wielu i tylko niektóre branże narzekają na spadki sprzedaży. Na razie nikt nie mówi o kryzysie, choć wszyscy przewidują, że w zakupach zaczniemy być ostrożniejsi.
Po liczbie klientów w kieleckiej Galerii Echo trudno doszukiwać się kryzysu w naszym regionie. Centrum handlowe odwiedziło w stycznie niemal tyle samo osób, co w analogicznym okresie ubiegłego roku.
- Grudzień był bardzo dobrym miesiącem dla handlu. Pełnych danych na temat styczniowych obrotów naszych najemców jeszcze nie mam. Z tych, które już poznałem trudno cokolwiek wnioskować, bo kilka sklepów ma spadki obrotów w porównaniu do stycznia 2008, a kilka innych z kolei ma sporo większe niż rok temu - mówi Grzegorz Czekaj, dyrektor Galerii Echo, największego centrum handlowego w regionie.
LUTY ROZSTRZYGNIE
Zdaniem dyrektora Czekaja to luty będzie miesiącem, po którym będzie można stwierdzić, jaki wpływ na handel ma kryzys w gospodarce.
- Ten rok bardzo nietypowo zaczął się o wiele wcześniejszymi niż zwykle wyprzedażami w sklepach, teraz okres niższych cen praktycznie już się kończy, tak samo zresztą jak zimowe kolekcje. Powoli zaczyna być też widoczne wystopowanie klientów w bardzo dużych zakupach, jakie robili jeszcze w grudniu i na początku roku. Jednak na ile jest to wpływ kryzysu, a na ile zaspokojenia potrzeb konsumentów, to naprawdę trudno stwierdzić - mówi dyrektor Grzegorz Czekaj.
Podobnego zdania jest Marcin Zajączkowski, dyrektor kieleckiego hipermarketu E.Leclerc. Tutaj grudniowe i styczniowe wyniki były lepsze niż w porównywalnym okresie sprzed roku.
reklama
- Myślę, że to luty rozstrzygnie, na jakiego rodzaju towary nadal będzie zapotrzebowanie i czy klienci zrezygnują lub zmniejszą zakupy w jakimś asortymencie. Na razie tego typu reakcji na kryzys u nas nie widać - mówi Marcin Zajączkowski z E.Leclerc w Kielcach.
WAŻNY PIERWSZY KWARTAŁ
Jeszcze później, bo po pierwszym kwartale, cokolwiek o wpływie kryzysu na spadek sprzedaży będą mogły powiedzieć sieci hipermarketów takich jak Tesco, Real, Makro, czy Media Markt. Wszystkie są spółkami akcyjnymi lub należą do grup notowanych na giełdzie, gdzie obliczenia finansowe robi się kwartalnie.
- Jako sieć należąca do grupy Metro dopiero po pierwszym kwartale tego roku ogłosimy wyniki finansowe, a na ich podstawie będzie można dopiero wyciągnąć jakieś miarodajne wnioski na temat tego, czy kryzys w Polsce ma wpływ na handel - mówi Agnieszka Łukiewicz-Stachera, rzecznik sieci Real.
źródło: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /592446176
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- kamilkw
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
1900 mkw. dla PURE.
Pure Health and Fitness którego założycielem jest James Balfour - syn twórcy Fitness First, największej sieci klubów fitness na świecie, otworzy swój kolejny klub w Galerii Echo w Kielcach. Będzie to największy i najbardziej profesjonalny obiekt tego typu
w regionie. W programie fitness w Galerii Echo znajdą się m.in.: sala do ćwiczeń, siłownia, basen, sauna, jacuzzi, salon odnowy biologicznej z częścią rehabilitacyjną. Na wynajętej powierzchni powstanie także kawiarnia. Obecnie działają dwa kluby tej sieci:
w Krakowskiej Galerii Kazimierz oraz Warszawskim Blue City
i należą one do najnowocześniejszych klubów fitness w Polsce.
http://www.nowa.galeriaecho.pl/
Pure Health and Fitness którego założycielem jest James Balfour - syn twórcy Fitness First, największej sieci klubów fitness na świecie, otworzy swój kolejny klub w Galerii Echo w Kielcach. Będzie to największy i najbardziej profesjonalny obiekt tego typu
w regionie. W programie fitness w Galerii Echo znajdą się m.in.: sala do ćwiczeń, siłownia, basen, sauna, jacuzzi, salon odnowy biologicznej z częścią rehabilitacyjną. Na wynajętej powierzchni powstanie także kawiarnia. Obecnie działają dwa kluby tej sieci:
w Krakowskiej Galerii Kazimierz oraz Warszawskim Blue City
i należą one do najnowocześniejszych klubów fitness w Polsce.
http://www.nowa.galeriaecho.pl/
pletwa
jeśli był uwzględniony w projekcie to może być całkiem pokaźnych rozmiarów jeśli nie to pewnie będzie to brodzik. w końcu obciążenie musi być przeniesione przez 2 kondygnacje.
Coś mi się nie chce wierzyć w ten basen, wydaje mi się ze echo investmest możliwość powstania basenu ujawniło by wcześniej
http://www.purepoland.com/panoramy/krakow.html
Coś mi się nie chce wierzyć w ten basen, wydaje mi się ze echo investmest możliwość powstania basenu ujawniło by wcześniej
http://www.purepoland.com/panoramy/krakow.html
Ostatnio zmieniony 6 lutego 2009, o 14:40 przez bobek, łącznie zmieniany 1 raz.