Tylko tyle PRek zostało?aaa pisze:Tak jego juz nie zobaczymy na miescie, kiedys zdejmowli mu kasowniki. Obecnie na stanie jeszcze jest 570, 573, 587, 589, 591, 703, 704, choc co do 587 i 589 to nie jestem pewien.AR pisze:Widziałem dzisiaj #702 jak stał koło tej złomowanej PRki w zajezdni.
Może to jego ostatnie miejsce postoju na Jagiellońskiej?
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
#598 kilka dni temu wyjechal na spotkanie z palnikiem a jego miejsce zajely #586 i #702... powoli sie rozbieraja^^.AR pisze:Widziałem dzisiaj #702 jak stał koło tej złomowanej PRki w zajezdni.
Może to jego ostatnie miejsce postoju na Jagiellońskiej?
Jeszcze #575 , #577 , #597 z tym ze te juz nie opuszczaja zajezdni.AR pisze:Tylko tyle PRek zostało?aaa pisze:Tak jego juz nie zobaczymy na miescie, kiedys zdejmowli mu kasowniki. Obecnie na stanie jeszcze jest 570, 573, 587, 589, 591, 703, 704, choc co do 587 i 589 to nie jestem pewien.
Padl alternator nie oswietlenie... a ze to byl ostatni kurs tej brygady doczlapal sie z Bukowki o wlasnych silach pod baze... ( jak nie bylo ladowania to padly w koncu akumulatory dlatego nic nie dzialalo ... w tym oswietlenie )Piotr pisze:Dziś 18.18 podmiana na linii 1 za #645 /padło oświetlenie/ #675.Podmiana przy bazie MPK przy ulicy Jagiellońskiej.
Z tej zamiany chyba narazie nic nie bedzie... a co za tym idzie pewnie troche jeszcze u nas postoja. ( dlatego zeby nie placic za ich postoj wracaja na Jagiellonska )AR pisze:Znów MANy 2-wejściowe zostały przestawione.
Z tego co widzialem, u Wzorka także jakieś roszadki.
Nie wiem w jaki sposób MPK pozbędzie się tych autobusów.
Zostało ich ok. 10 szt., chyba nawet ponad.
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Piotr pisze:W tej chwili u Wzorka na parkingu stoją tylko cztery many dwudrzwiowe #332 #343 #344 i #346.Brak sześciu "stojaków" ,może jakieś przygotowania do zamiany na trzydrzwiowe?
No cóż, szkoda im kasy na porządne autobusy, a 500 tys + wymiana kilkunastoletnich złomów za 3 Lionsy to nie jest wygórowana kwota. Lepiej za nią kupić 1 MAZa, które tak ten Wołochy ceni. Myślę, że byłby dobrym prezesem, ale na Białorusi. Miejmy nadzieję, że do zamiany dojdzie. Jeśli wypowiada się w prasie o konkretych zamiarach, to trzeba je wypełniać, a nie obiecywać gruszek na wierzbie.abaddon pisze:Z tej zamiany chyba narazie nic nie bedzie... a co za tym idzie pewnie troche jeszcze u nas postoja. ( dlatego zeby nie placic za ich postoj wracaja na Jagiellonska )
Sorry, takiego mamy prezydenta...
Prezes Wołoch to romantyczny opowiadacz ,a może kręt .Najpierw na Lamach prasy informował,że to firma leasingowa zaproponowała by zakup pozostałej części nowych autobusów dokonany został na początku 2009r,tak,ze nawet prezesowi opłacać sie miało płacenie kary 1000zł dziennie za stary tabor.Potem okazało sie,że bank żądał dodatkowych dokumentów .Po co więc prezesie mydlić ludziom oczy.A tak na marginesie to nowe autobusy maja przyjść 6 lutego pożyjemy zobaczymy.