Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Mat

Post autor: Mat » 13 stycznia 2009, o 17:38

leo pisze:dokładnie w MPK przyjmują zaraz po zdanym prawku tacy kierowcy nie dostaną się nigdzie no jeszcze w PKS ale żadna prywatna większa firma odmówi takiemu kierowcy .
no popatrz na firmy ktore wygrywaja przetargi na nowe linie w innych miastach (np.ITS czy mobilis) tez szukaja byle szybko i kogokolwiek z uprawnieniami bo niestety jaka sytuacja w kraju jest kazdy widzi (sporo kierowców na "Wyspach" smiga piętrusami)

takze brak kierowców dotyka wszystkie małe i duze firmy bez reguły

Patol
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Patol » 13 stycznia 2009, o 19:06

Ziarek pisze:To #911 nadal nie ma przedniego wyświetlacza i decha z przodu, pomału zamieniamy się MKS Skarżysko-Kamienna
Nie bój się, przez najblizszy tydzień albo i dłużej nie uśwadczysz #311 na ulicy z tą dechą...
krzysiu1493 pisze:Wy myślicie że ostatnio #315 był stuknięty podczas jazdy kobiety? NIE, to facet który podmienił ją pomylił trasę na 13 i musiał cofać i wtedy stuknął w inny samochód...
Nie w samochód tylko w płot.
Erotis pisze:Jakim autobusem ona jeździ?
Kiedyś miała Mana chyba #333, a teraz to jezdzi na skoczka.
leo pisze:dokładnie w MPK przyjmują zaraz po zdanym prawku tacy kierowcy nie dostaną się nigdzie no jeszcze w PKS ale żadna prywatna większa firma odmówi takiemu kierowcy .
No słuchaj jakby było sporo wolnych kierowców na rynku to nie musieliby sie tak ostro łapać tych zaraz po egzaminie. A co pójdziesz do przywaciarza/busiarza który ci będzie płacił raz na dwa miesiące albo wtedy kiedy bedzie miał?? Problem z niedoborem kierowców to nie jest problem kielecki, to jest problem ogólnopolski. A jesli rząd nie zmieni tych nowych zasad które wprowadził to za jakiś czas jeszcze bardziej możemy odczuć ten problem, bo nie każdego będzie stać żeby wyłożyć ładnych pare tysięcy na to żeby jezdzić autobusem.

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 13 stycznia 2009, o 19:32

Kiecu pisze:
l Gdyby ta pani nie była doświadczona to na pewno nie znalazła by pracy w MPK ..

Patol odniosłem się do tego postu wiem że jest w Polsce deficyt na kierowców
BĄDZMY LUDZMI

Awatar użytkownika
Michel2
Kontakt:

Post autor: Michel2 » 13 stycznia 2009, o 20:26

Pol godziny temu:
#906(chyba) na 27
#367 na 29
www.nowiny.com.pl - serwis internetowy gminy Sitkówka-Nowiny
Kocham Świętokrzyskie :* :)

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 13 stycznia 2009, o 21:25

#911 na 34 przedni wyswietlacz nie hula, decha.

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 13 stycznia 2009, o 21:41

A ja dziś zauważyłem #304 ma zamiast ciepłych guzików dziury :? ewidentnie wyjęte wszystkie.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 13 stycznia 2009, o 22:50

Może zamontują w nowych Solarisach ;) :lol:

Awatar użytkownika
abaddon

Post autor: abaddon » 14 stycznia 2009, o 01:53

Przyjmia Przyjmia... Na autobusy co prawda trudniej bez doswiadczenia niz na zestawy ale jest sporo firm co wezma... na poczatku szef pokreci glowa ze jestes bez doswiadczenia a pod stolem rece zaciera bo nowy to sie bedzie dal pewnie w bambuko robic.
Mat pisze:no popatrz na firmy ktore wygrywaja przetargi na nowe linie w innych miastach (np.ITS czy mobilis) tez szukaja byle szybko i kogokolwiek z uprawnieniami bo niestety jaka sytuacja w kraju jest kazdy widzi (sporo kierowców na "Wyspach" smiga piętrusami)

takze brak kierowców dotyka wszystkie małe i duze firmy bez reguły
Dokladnie... Kto sie troche orientuje w temacie wie ze w prawie kazdym miejscu w Polsce brakuje kierowcow ( autobusy/zestawy ). U nas nie jest jeszcze tak zle... nie pamietam juz gdzie ( na 99% jedno to gdzies w GOPie ) MPK robilo kursy na prawka zeby tylko kierowcow zlapac.
Patol pisze:Nie bój się, przez najblizszy tydzień albo i dłużej nie uśwadczysz #311 na ulicy z tą dechą...
Uoj nie wiem czy aby nie dluzej O_o .
Erotis pisze:Jakim autobusem ona jeździ?
Jedna z Pan ma chyba #315 ( dawno jej nie widzialem ) a druga ostatnio jezdzi #307 ( wczesniej ja widywalem w Solarisie z reklama Veka czy jakos tak )
Patol pisze:A co pójdziesz do przywaciarza/busiarza który ci będzie płacił raz na dwa miesiące albo wtedy kiedy bedzie miał?? Problem z niedoborem kierowców to nie jest problem kielecki, to jest problem ogólnopolski. A jesli rząd nie zmieni tych nowych zasad które wprowadził to za jakiś czas jeszcze bardziej możemy odczuć ten problem, bo nie każdego będzie stać żeby wyłożyć ładnych pare tysięcy na to żeby jezdzić autobusem.
Te zasady moze dosc drastyczne zwlaszcza dla tych co dopiero prawko robia... ale przynosza tez duzo korzysci i dla starych i dla przyszlych kierowcow.
( dla przyszlych bedzie latwiej znalezc prace bo posiadanie prawka bedzie czyms a nie jak kiedys np kazdy z wojska z prawkiem wychodzil i w kierowcach mozna bylo przebierac... dla starych... i nowych w sumie tez... polepszaja sie warunki pracy bo jak kierowcow brak to nawet najbardziej dziadowskie firmy zeby miec pracownika musza zaoferowac cos na poziomie innych... )
i moze z czasem i u nas w Polsce kierowcy zaczna zarabiac normalnie ( moze nie na poziomie europejskim ale zblizonym ) i wtedy nie bedzie tylu wiac np na wyspy ( chociaz ja osobiscie wolal bym skandynawie^^ )... bo jak nie to kierowcow bedzie brakowac caly czas... i coraz wiecej.

( no ale zszedlem calkiem z tematu... sorka za OT )

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 14 stycznia 2009, o 08:02

#911 nadal nie działa wyświetlacz.
Ciekawe czy rozbili coś już w tym kierunku żeby go naprawic.

Ziarek

Post autor: Ziarek » 14 stycznia 2009, o 12:17

jak sie przyjrzałem to #911 nie ma wyświetlacza z przodu.

Awatar użytkownika
BRS

Post autor: BRS » 14 stycznia 2009, o 13:19

Dzis zdazyla mi sie dziwna sytuacja.Jadąc 46 ktore bylo perra #704 i zatrzymala sie na czarnowie i stal juz podstawiony ikar #214 i powiedzieli ze awaria no i oczywiscie kazali sie przesiasc.Ciekawe co sie stalo bo nieslyszalem zeby silnik zle chodzil albo cos.
Tu się urodziłem i umrzeć bym chciał tu.

michal641

Post autor: michal641 » 14 stycznia 2009, o 13:24

A w #319 automat do sprzedaży biletów zosta już pomazany

Awatar użytkownika
kacper
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: kacper » 14 stycznia 2009, o 14:10

Może hamulce albo coś z układem kierowniczym.
Precz z busiarstwem!
Obrazek

Tam91

Post autor: Tam91 » 14 stycznia 2009, o 14:40

Te zasady moze dosc drastyczne zwlaszcza dla tych co dopiero prawko robia... ale przynosza tez duzo korzysci i dla starych i dla przyszlych kierowcow.
( dla przyszlych bedzie latwiej znalezc prace bo posiadanie prawka bedzie czyms a nie jak kiedys np kazdy z wojska z prawkiem wychodzil i w kierowcach mozna bylo przebierac... dla starych... i nowych w sumie tez... polepszaja sie warunki pracy bo jak kierowcow brak to nawet najbardziej dziadowskie firmy zeby miec pracownika musza zaoferowac cos na poziomie innych... )
KOmpletny debilizm... Jak myslisz... skad te firmy transportowe wezma pieniadze, żeby wiecej zapłacic kierowcy? wydrukują sobie? a nie, przepraszam, paskudny kapitalista wyzyskiwacz wszystkie pieniadze upycha w skarpete i nie dzieli sie nimi... Zeby podniesc płace kierowcy własciciel takiej firmy, bedzie musial poniesc stawki za jakie bedzie swiadczyl uslugi... Podniesie stawki a wiec ceny towarow transportowanych przez samochody wzrosna, ceny przewozu pasażerów wzrosna... a wiec drogi inteligencie za to wszystko zapłacisz TY! Chyba, ze masz jakis inny pomysl jak to bedzie wygladac! W efekcie tego wszystkiego takze realna pensja kierowcy nie wzrosnie tak bardzo poniewaz: artykuły spożywcze beda musiały podrożeć... w skutek tego np. fryzjer szanownego kierowcy bedzie musiał ponieść stawke za swoja usługę, bo przeciez musi jeść.. ale ekonomicznym polglowkom bedzie sie wydawalo ze jest lepiej..

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 14 stycznia 2009, o 15:17

MAŁY pisze:A ja dziś zauważyłem #304 ma zamiast ciepłych guzików dziury :? ewidentnie wyjęte wszystkie.
We wszystkich neoplanach w tych dziurach są guziki .

ODPOWIEDZ