Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: krzysiu1493 » 10 stycznia 2009, o 19:59

A ty co się tak go uczepiłeś jakoś ten post się nie skończył ze ktoś coś zgłosi: :arrow:
Autor pisze:W Solarisach chyba nie szwankuja, tylko w Mazach.

Awatar użytkownika
BRS

Post autor: BRS » 10 stycznia 2009, o 20:06

Tolek czemu sie tak czepiasz.Fakty sa faktami Kasp nieumie spełnic wymagan.To jest smnieszne zeby kupic autobus w 2008 i wyswietlacz niedziala.Ciekawe czy nowym manom sie to zdarza bo solarom narazie nie.Albo autobus z 2007 laz bez hamulca przystankowego to juz lepiej kupic uzywanego jelcza niskopodlogowego tanieju a i tak l;epiej.Ktos juz wie jakie many dostaniemy.?
Tu się urodziłem i umrzeć bym chciał tu.

TOLEK

Post autor: TOLEK » 10 stycznia 2009, o 20:08

Poczytaj dzieciaku wcześniej,większość chce gość zgłaszać...do ZTM-u,do Prokuratury...niedługo do Brukseli napisze że szyby w Ikarusach są lużne i to powoduje dodatkowy hałas w czasie jazdy czyli co,w autobusie jest głośniej niż powinno,następny powód do skargi no bo to przecież dyskomfort dla pasażerów...

Awatar użytkownika
BRS

Post autor: BRS » 10 stycznia 2009, o 20:13

Nie mowie juz o takich szczególach ale ze nowy autobus ma zepsóte wyświetlacze to juz inna sprawa.Mozna zrozumiec ze stare wyswietlacze ale to sa nowki.
Tu się urodziłem i umrzeć bym chciał tu.

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 10 stycznia 2009, o 20:17

Awaria wyświetlaczy a autobusach, które jeżdżą kilka tygodni to śmiech :evil:

TOLEK

Post autor: TOLEK » 10 stycznia 2009, o 20:19

BRS pisze:Tolek czemu sie tak czepiasz.Fakty sa faktami Kasp nieumie spełnic wymagan.To jest smnieszne zeby kupic autobus w 2008 i wyswietlacz niedziala.Ciekawe czy nowym manom sie to zdarza bo solarom narazie nie.Albo autobus z 2007 laz bez hamulca przystankowego to juz lepiej kupic uzywanego jelcza niskopodlogowego tanieju a i tak l;epiej.Ktos juz wie jakie many dostaniemy.?
Czepiam sie...na pewno KASP specjalnie popsuł wyświetlacze bo mają za dużo kasy,przecież kierowcy łatwiej jest "latać" po wozie i deski zmieniać niż na wyświetlaczu kierunek zmienić...Lazy mają oryginalne odłączenie "przystankowego" w razie awarii pneumatyki pozwala na scholowanie do zajezdni bez tzw.włażenia pod wóz i kombinacji z zaworami.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 stycznia 2009, o 20:22

W tym tygodniu zglosilem brak numerow taborowych wewnatrz ostatnio dostarczonych Mazow. W #908 juz sa :wink: nie wiem jak w innych.

W poniedzialek przekazalem rowniez prosbe o szybkie przeliczenie wieku taboru. Kary sa naliczane.

Widzisz roznica miedzy Twoimi pogladami a moimi jest kolosalna, bowiem drazni Cie, ze zwracam uwage na wszystkie aspekty, ktore odbiegaja norma od podpisanej umowy. Tak jak juz pisalem bede to robil do momentu az standard swiadczonych uslug bedzie co najmniej przyzwoity, nie dlatego, zeby MPK. Moim marzeniem bylaby sytuacja, gdyby np. kara za niesprawny wyswietlacz w nowym taborze byla wieksza niz oszczednosci wynikajace z tego, iz bylo to robione u nas, a nie przez producenta, bo jak napisalem wyzej w Solarisach problemu nie widac. Tym samym moze ktorys z decydentow zauwazylby, ze oszczednosci trzeba szukac w innym miejscu. Takze biorac pod uwage moja upartosc i konsekwencje bede robil wszystko, by zylo sie lepiej... by pasazerom zylo sie lepiej.

Mozesz nazywac mnie jak chcesz, ale na ten moment nie widze perspektywy poprawy w MPK, a przede wszystkim ludzi, z ktorymi chcialbym cos poprawiac, bo ile moge, to moge, ale do sciany lub gorzej mowic nie lubie, dzis juz nie... zostaje tylko ZTM, ktory jeszcze cos chce robic.

TOLEK

Post autor: TOLEK » 10 stycznia 2009, o 20:43

Autor pisze:W tym tygodniu zglosilem brak numerow taborowych wewnatrz ostatnio dostarczonych Mazow. W #908 juz sa :wink: nie wiem jak w innych.

W poniedzialek przekazalem rowniez prosbe o szybkie przeliczenie wieku taboru. Kary sa naliczane.

Widzisz roznica miedzy Twoimi pogladami a moimi jest kolosalna, bowiem drazni Cie, ze zwracam uwage na wszystkie aspekty, ktore odbiegaja norma od podpisanej umowy. Tak jak juz pisalem bede to robil do momentu az standard swiadczonych uslug bedzie co najmniej przyzwoity, nie dlatego, zeby MPK. Moim marzeniem bylaby sytuacja, gdyby np. kara za niesprawny wyswietlacz w nowym taborze byla wieksza niz oszczednosci wynikajace z tego, iz bylo to robione u nas, a nie przez producenta, bo jak napisalem wyzej w Solarisach problemu nie widac. Tym samym moze ktorys z decydentow zauwazylby, ze oszczednosci trzeba szukac w innym miejscu. Takze biorac pod uwage moja upartosc i konsekwencje bede robil wszystko, by zylo sie lepiej... by pasazerom zylo sie lepiej.

Mozesz nazywac mnie jak chcesz, ale na ten moment nie widze perspektywy poprawy w MPK, a przede wszystkim ludzi, z ktorymi chcialbym cos poprawiac, bo ile moge, to moge, ale do sciany lub gorzej mowic nie lubie, dzis juz nie... zostaje tylko ZTM, ktory jeszcze cos chce robic.
nigdzie sie nie odwołałem do umowy,wyświetlacze popsuli specjalnie i z determinacją żebyś miał powód do pozwu,nie nazwałem Cie w żaden sposób,piszesz o oszczędnościach,na pewno jest taniej wykleić dykte cyframi niż zamawiać niedziałający produkt elektroniczny,ze wyświetlacz nie działa...jasne,gościu,klapki z oczu zdejmij,to nie stolica że miasto dokłada do komunikacji,to są Kielce gdzie prezydent zrobi wszystko żeby tą firme zniszczyć,z PKSem mu sie udało.Prosze o niekontynuowanie wątku bo mi sie ciśnienie podnosi a sercowy jestem :D

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 stycznia 2009, o 20:45

Szkoda, ze Ci sie nie podnosi przy zauwazaniu nieprawidlowosci, ale moze to lepiej dla Twojego serca :wink: :wink: :wink:

Tak, tak o teorii spiskowej wobec MPK slyszelismy juz wiele. Dzis to przeciez "prywatna firma", wiec ma sie wywiazywac, a sentymenty i milosci mozna odstawic na bok.

Dodam jeszcze, ze drobnych sprawach typu brak numeru o logo, prosze tylko i interwencje, ale juz przy wieku nie. "Grubszymi" tematami zawsze zajmuje sie takze Gazeta.

pk5
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: pk5 » 10 stycznia 2009, o 20:47

ja mam jeden komentarz: nudzicie się? po co niepotrzebne kłótnie.

TOLEK

Post autor: TOLEK » 10 stycznia 2009, o 20:55

Już to kiedys pisałem,komunikacją w mieście zajmuje sie MPK,nie prywatna spółka czyli KASP.A miasto ma dalej 45% udziałow...pk5dlaczego zaraz kłócimy,forum ogólnie dostępne,a że nie zgadzam sie z niektórymi,każdy ma chyba swoje zdanie :D
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2009, o 20:58 przez TOLEK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 stycznia 2009, o 20:57

Juz niebawem 30%, choc dzis juz udzialowiec mniejszosciowy. Najzdrowsza sytuacja to taka, gdyby mialo 0%, choc szkoda sie pozbywac akcji za takie grosze.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 10 stycznia 2009, o 20:59

TOLKU, soreczki ale ośmieszasz się swoimi postami.

TOLEK

Post autor: TOLEK » 10 stycznia 2009, o 21:09

no to prosze poprawić gdzie sie myle...normalnie,ale aktywny dzisiaj jestem :D ,ale już zmykam,pozdrawiam miłośników KM,nie przeciwników :D
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2009, o 21:12 przez TOLEK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 10 stycznia 2009, o 21:10

O to chodzi że chyba wszędzie.
...i nie chodzi o to że masz inne zdanie.
Chodzi o to, że myślisz calkiem innymi kategoriami, które nie są do zaakceptowania przeze mnie.
Pokazujesz się jako osoba zacofana i ograniczona pewnymi schematami, jako osoba ktora nie jest w stanie zrozumieć standardów KM działającej na "normalnym" poziomie.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2009, o 21:21 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ