Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Ale liczy ZTM
Może te różnice to tylko kwestia miesięcy, bo możliwe że liczą nie rocznikowo, a od daty produkcji. Nie zmienia to faktu, że za kilka miesiecy musieliby dokupić kilka nowych sztuk, a mówili, że zakupy planują dopiero pod koniec roku
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2009, o 11:52 przez CKfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- AR
- Kontakt:
Co by jednak nie mówic, oprócz prawdopodobnie niemiłej niespodzianki z Solarisami, to transakcję dot. wymiany MANów uważam za bardzo dobrą.
Te nasze MANy troche złomy były i w życiu by się ich nie pozbyli
Te nasze MANy troche złomy były i w życiu by się ich nie pozbyli
Myślę że tak właśnie jest.B@rteK pisze:Ale liczy ZTMMoże te różnice to tylko kwestia miesięcy, bo możliwe że liczą nie rocznikowo, a od daty produkcji.
- CKfan
Ja myślę jednak, że Solarisy przyjadą. Przecież te wozy i tak miały być wręcz na styk, więc dodatkowe 3 MANy dadzą im większe pole manewru w remontach itd. Poza tym, to czemu miałyby Solarisy nie przyjechać? Może to MAZów nie będzie. Poza tym MANy są na wymianę, a dopłacić muszą tylko jakąś różnicę, więc myślę, że jakoś dadzą radę ze swoich środków. Solary i MAZy są na leasing. Bądźmy dobrej myśli
Pracownicy chcą przejąć kolejne udziały w MPK
Pracownicy Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach prawdopodobnie jeszcze w tym roku przejmą kolejne udziały w spółce. Zastępca prezydenta Kielc Tadeusz Sayor informuje, że zgodnie z przepisami mogą je otrzymać od miasta za darmo.
Pracownicy maja też prawo pierwokupu pozostałych udziałów, jeśli miasto będzie chciało je sprzedać. Prezes Kieleckich Autobusów Arkadiusz Krzysztofik informuje, że pracownicy przygotowują się do przejęcia udziałów w MPK.
W październiku władze miasta sprzedały pakiet większościowy w MPK, spółce pracowniczej Kieleckie Autobusy. Pracownicy mają teraz 55 proc. udziałów a miasto pozostałe 45 proc.
Jak już wczoraj informowaliśmy kierowcy chcą mieć coraz więcej do powiedzenia w MPK. Wczoraj rada nadzorcza MPK zdecydowała o powiększeniu zarządu i wprowadzeniu do niego przedstawiciela załogi. Z dotychczasowym prezesem Marekem Wołochem będzie teraz współpracował Władysław Wotoliński.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Pracow ... 14745.html
Pracownicy Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach prawdopodobnie jeszcze w tym roku przejmą kolejne udziały w spółce. Zastępca prezydenta Kielc Tadeusz Sayor informuje, że zgodnie z przepisami mogą je otrzymać od miasta za darmo.
Pracownicy maja też prawo pierwokupu pozostałych udziałów, jeśli miasto będzie chciało je sprzedać. Prezes Kieleckich Autobusów Arkadiusz Krzysztofik informuje, że pracownicy przygotowują się do przejęcia udziałów w MPK.
W październiku władze miasta sprzedały pakiet większościowy w MPK, spółce pracowniczej Kieleckie Autobusy. Pracownicy mają teraz 55 proc. udziałów a miasto pozostałe 45 proc.
Jak już wczoraj informowaliśmy kierowcy chcą mieć coraz więcej do powiedzenia w MPK. Wczoraj rada nadzorcza MPK zdecydowała o powiększeniu zarządu i wprowadzeniu do niego przedstawiciela załogi. Z dotychczasowym prezesem Marekem Wołochem będzie teraz współpracował Władysław Wotoliński.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Pracow ... 14745.html
- CKfan
We wcześniejszym artykule w wyborczej (o średniej wieku autobusów) jest napisane, że jeszcze nie dojechały 4 Solarisy i 6 MAZów. Szkoda, że w tym nie dowiedzieliśmy się czy te MANy są zamiast czy jako kolejne. Moim skromnym zdaniem, Solarisy przyjadą, a MANy są tylko uzupełnieniem taboru, żeby dysponować 160 autobusami na 144 brygady (taką ich ilość Wołoch podał wczoraj w TVP).
A tak wogóle, to dużo dziś PeeR na ulicy. Chyba lepiej w zimnie odpalają lepiej niż nowsze pojazdy
A tak wogóle, to dużo dziś PeeR na ulicy. Chyba lepiej w zimnie odpalają lepiej niż nowsze pojazdy
Jakis kosmos. NIkt nie wie ile autobusow kupili. Dziwne, dziwne, bardzo dziwne. Solaris raczej nie opoznia dostaw. Ale jesli sklamali, ze 11, a jest 7, to sie wcale nie zdziwie.
Niemniej skoro mieli sfinalizowac leasing w 2009, to zalecam cierpliwosc. To dopiero 3- dzien roboczy w tym roku (2.01 wszyscy maja wolne). Solarisy pewnie stoja i czekaja w Bolechowie.
A many mysle ze sa lepsze od su12. Tak mi sie wydaje osobiscie.
Niemniej skoro mieli sfinalizowac leasing w 2009, to zalecam cierpliwosc. To dopiero 3- dzien roboczy w tym roku (2.01 wszyscy maja wolne). Solarisy pewnie stoja i czekaja w Bolechowie.
A many mysle ze sa lepsze od su12. Tak mi sie wydaje osobiscie.
-
michau
Mylisz kolego pojęcia i głupoty piszesz,na razie to sobie sami te nowe autobusy kupili,miasto nie dołożyło ani grosza,najpierw dowiedz sie czegoś więcej na dany temat a dopiero potem pisz bo siejesz zamęt...kamilkw pisze:To w takim razie niech sami sobie kupią autobusy zamiast liczyć na darowizny.Koniec tematuTOLEK pisze:powiedz czy zauważyłeś gdzieś na biletach logo MPK...biletami zajmuje sie ZTM i to do nich najpierw idzie kasa,póżniej MPK ma od ZTM-u pieniądze.kamilkw pisze:Autobusy za darmo to by chcieli ale biletów sprzedawać im się nie chce bo przecież są prywatną firmą i chcą za to dodatkowe pieniądze.To jak to w końcu jest bo ja już sie tutaj gubię.Zaczyna mnie mocno irytować ich mniemanie o sobie, że im to się wszystko należy.
- kamilkw
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Moje posty dotyczyły wypowiedzi pana Wołocha a nie obecnej sytuacji.TOLEK pisze:Mylisz kolego pojęcia i głupoty piszesz,na razie to sobie sami te nowe autobusy kupili,miasto nie dołożyło ani grosza,najpierw dowiedz sie czegoś więcej na dany temat a dopiero potem pisz bo siejesz zamęt...kamilkw pisze:To w takim razie niech sami sobie kupią autobusy zamiast liczyć na darowizny.Koniec tematuTOLEK pisze:powiedz czy zauważyłeś gdzieś na biletach logo MPK...biletami zajmuje sie ZTM i to do nich najpierw idzie kasa,póżniej MPK ma od ZTM-u pieniądze.
pletwa