Kolporter Siedziba - ul. Zagnańska 61

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: tom » 10 maja 2006, o 06:36

autor pisze:
tom pisze:Mam nieco smutną wiadomość: na placu budowy pojawiła sie wizualizacja wieżowca w kolorze ... hm ... "herbacianym"...
yyy i wyglada gorzej? moze to oszczednosc w druku?
Wydaje mi się, że pierwotna wersja była lepsza. Chociaż nie potrafię sobie tego wyobrazić po ukończeniu, więc nie jestem pewny czy lepsza czy gorsza.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 maja 2006, o 15:38

Dzięki za zdjęcia. Jak dla mnie wygląda ok. Widać, ze prace ruszyły z kopyta :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 maja 2006, o 15:58

Kolporter
10-05-2006, 15:08:19

Kielce stają się miastem przyjaznym dla inwestorów stwierdził prezydent Wojciech Lubawski przy okazji wmurowaniu kamienia węgielnego pod nową siedzibę Grupy Kolporter. „Cieszę się, że kieleckie firmy nie chcą wycofywać się z miasta, jak działo się to kilka lat temu, a dodatkowo do Kielc przybywają nowi inwestorzy” powiedział Radiu Kielce Wojciech Lubawski
Własciciel holdingu Kolportera, Krzysztof Klicki zapewniał, że jego firma na stałe została powiązana z Kielcami:
Nowy biurowiec przy ulicy Zagnańskiej będzie miał 10 kondygnacji. Powstanie do końca marca 2007 roku. Będzie główną siedzibę spółek grupy Kolporter.

Źródło: Radio Kielce

ice

Post autor: ice » 11 maja 2006, o 09:21

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 maja 2006, o 09:58

http://www.slowo.com.pl/kielce/?id=6448

Słowo, 11.05.2006

Złota elipsa dla Kolportera

KIELCE. - Mamy już za sobą kilkadziesiąt przeprowadzek. Mam nadzieję, że ta będzie ostatnia. Chociaż... kto wie; może za kilka lat okaże się, że i tu zrobi się za ciasno - tymi słowami Krzysztof Klicki, właściciel Grupy Kapitałowej Kolporter powitał wczoraj gości uroczystości wmurowania kamienia węgielnego pod nową siedzibę firmy.

Jedenastopiętrowy budynek stanie przy ul. Zagnańskiej - tuż obok kupionej przez Kolportera byłej siedziby Poligrafii S.A. i naprzeciwko kieleckiej siedziby zarządów giełdowych spółek Echo Investment SA i Cersanit S.A.

Wieżowiec, którego budowa właśnie się zaczęła, ma być gotowy wiosną przyszłego roku. Wprowadzą się tam zarządy wszystkich spółek z Grupy Kapitałowej Kolporter; będą mieć do dyspozycji prawie 8 tys. m kw. powierzchni. Budynek, zaprojektowany w kształcie elipsy; z elewacją w kolorze złota, ma być jednym z najbardziej efektownych obiektów w mieście.

- Nasz dotychczasowy biurowiec przy ul. Strycharskiej przestał wystarczać bardzo szybko rozwijającym się spółkom spod znaku Kolportera. Zaczęło brakować miejsca dla nowych pracowników - mówi Maciej Topolski, rzecznik prasowy GK Kolporter. - Dlatego zdecydowaliśmy się na budowę nowej siedziby, a biurowiec przy ul. Strycharskiej zostanie wystawiony na sprzedaż.

We wmurowanym wczoraj w fundamenty akcie erekcyjnym znalazły się nazwiska obecnego papieża, prezydenta RP, premiera, a także marszałka województwa świętokrzyskiego, wojewody i prezydenta Kielc. Biskup Marian Florczyk, który poświęcił budowę, jest przekonany o sukcesie tego przedsięwzięcia i dobrych perspektywach dla firmy. - Tak się złożyło, że co poświęcę, to dobrze się rozwija - wyznał, kropiąc fundamenty złotego wieżowca. - W tym przypadku nie będzie inaczej.

Autor artykułu: (pot)

Obrazek

Awatar użytkownika
Michał
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Michał » 11 maja 2006, o 14:08

Oby tylko nie wyszedł taki złoty jak na Targowej... :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 15 maja 2006, o 09:24

Obrazek
wiadomość z dnia 2006-04-20

Ruszyła budowa nowej siedziby Kolportera przy ulicy Zagnańskiej w Kielcach.

Ogrodzenie i koparki pojawiły się na placu budowy, gdzie powstaje nowoczesny budynek w kształcie elipsy i elewacji w złotym kolorze. Wieżowiec o 11 piętrach, przy ulicy Zagnańskiej, tuż koło dawnej siedziby Poligrafii ma być gotowy wiosną przyszłego roku.

- W komfortowych warunkach będzie mogło pracować około 500 osób. Biurowiec dobrze się komponuje z obecną siedzibą spółki Kolporter Info, kupioną od Poligrafii SA - mówi Maciej Topolski, rzecznik prasowy Grupy Kapitałowej Kolporter.
- Nasz biurowiec przy ulicy Strycharskiej 6 również jest komfortowy i wyposażony w nowoczesną infrastrukturę telekomunikacyjną, ale spółki spod znaku Kolportera rosną tak szybko, że zaczęło brakować miejsca dla nowych pracowników. Umieszczanie biur spółek w kilku budynkach nie jest dobrym rozwiązaniem ze względów komunikacyjnych - dodaje rzecznik. - Dlatego zdecydowaliśmy się na budowę nowej, docelowej siedziby, a biurowiec przy ulicy Strycharskiej zostanie wystawiony na sprzedaż.

Autor: /ATA/
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, o 09:27 przez Autor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 15 maja 2006, o 09:25

Obrazek
wiadomość z dnia 2006-05-11

Kamień "Kolportera"

Krzysztof Klicki, właściciel Grupy Kapitałowej Kolporter, jako pierwszy sięgnął wczoraj po kielnię podczas uroczystego wmurowania kamienia węgielnego pod nową siedzibę zarządu Kolportera przy ulicy Zagnańskiej 61 w Kielcach.

Wmurowywali również przedstawiciele miasta i administracji państwowej. - Jako kielczanin bardzo się cieszę, że prezes Krzysztof Klicki jest kieleckim patriotą. Bardzo mi zależy, aby Kielecczyzna była piękna, A to, co robi Kolporter, przyczynia się do tego - mówił zaś biskup Marian Florczyk, dokonując poświęcenia budowy. - Muszę przyznać, że jak ja jestem obecny przy początkach jakiegoś przedsięwzięcia, to ono później bardzo dobrze się toczy - stwierdził biskup.
Przy ulicy Zagnańskiej, na tyłach dawnego budynku "Poligrafii", jest ogromna dziura w ziemi, fundamenty i multum zapracowanych budowlańców.! Ale już w marcu przyszłego roku ma tam stać nowoczesny biurowiec o łącznej powierzchni użytkowej 5000 metrów kwadratowych. Wtedy ma się do niego wprowadzić około 700 pracowników Grupy Kapitałowej "Kolportera".
- Czy ten nowy biurowiec ma podnieść prestiż Kolportera? - zapytaliśmy Krzysztofa Klickiego, właściciela Grupy Kapitałowej "Kolporter".
W tej inwestycji nie chodzi o prestiż. To będzie po prostu fajne miejsce do pracy dla wielu osób - odpowiedział.

Autor: /kam./

qbasck

Post autor: qbasck » 15 maja 2006, o 22:01

Przejeżdzałem rowerkiem dzisiaj i zauważyłem dwa dźwigi (chyba :?: ) Bo czerwone miałem i musiałem się pośpieszyć :!:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 15 maja 2006, o 22:53

Szczególy, szczegóły!!! Czym prędzej :shock: :shock: :shock:

plum
Kontakt:

Post autor: plum » 17 maja 2006, o 13:13

autor pisze:Szczególy, szczegóły!!! Czym prędzej :shock: :shock: :shock:
są dwa "mobilne" dźwigi i od dziś wyrasta żurawik :-)

Pozdawiam

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 maja 2006, o 22:47

Ulala!!! Będe widział z pociągu już jak bede wracał :P chociaz ostatnio na PKS sie przerzucam :P

msz

Dobra wiadomość dla Jurka.

Post autor: msz » 18 maja 2006, o 10:16

Właśnie w tej chwili zauważyłem że na placu budowy wyrósł piękny żurawik.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 18 maja 2006, o 11:26

Duży jest? :roll: :roll: :roll:

ODPOWIEDZ