Wyświetlacze z #800 do #653, ponieważ ma zmodernizowany tyłek z otworem na wyświetlacz, a z #216 tak jak piszesz lub (jeśli np przedni jest niesprawny, czyli nie byłoby kompletu) do #198 (który ma wyświetlacze segmentowe z przodu i z tyłu, a bocznego chyba już nie ma) na bok.Ziarek pisze:Co do wyświetlaczy z #216 to tak sobie myślę żeby dostało #200 (bo ma malowanie miejskie a nie ma wyświetlacza) lub #207 (bo to ikar który zamyka ikary z dechami). A wyświetlacze z #800 do #657.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
http://www.infobus.pl/text.php?id=21833&from=main
Wiem, że ze stopniem i tralala, ale ciekawa sprawa
Wiem, że ze stopniem i tralala, ale ciekawa sprawa
- CKfan
One chyba nie mają nawet żadnego stopnia, bo Connecto średniopodłogowe nie jest już produkowane. Ale nie warto wprowadzać kolejnej marki do Kielc, w ilości 2 sztuk. Zwłaszcza że serwis Mercedesa do tanich nie należy. Ja to żałuję, że MANy Lions City po ForBusowe kupił Białystok, a nie my, a pewnie byłyby w podobnej cenie, co nowe MAZy. Może chodziło o kryterium wieku, bo wtedy, żeby średnia wynosiła poniżej 10 lat, MPK musiałoby kupić więcej autobusów.
- CKfan
W moim odczuciu długo nie pojeździ bez kolejnej NG. Zawieszenie stuka, trzeszczy. W środku silnik głośno pracuje. Ale za taką cenę to nie można się spodziewać zbyt wiele. Nawet najładniejsze opakowanie (oświetlenie progów, z zewnątrz przerobienie na tantusa, ciemne długie szyby) nie zakryje wad tego pojazdu, których jest dość sporo. A i tak o niebo lepszy niż reszta kieleckich przegubów.