Zapewne rzadko bywa on w tym swoim biurze, bo wiekszosć czasu spędza w Warszawie
TVP3 Kielce nowa siedziba - ul. Ściegiennego
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ja mogę iść, ale akurat słabo sie orientuje w tym temacie, także mógłbym mieć problemy z odpowiednim przedstawieniem sprawy
.
Zapewne rzadko bywa on w tym swoim biurze, bo wiekszosć czasu spędza w Warszawie
(nie chcę mówić kto ma najblizej
).
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2006, o 22:16 przez tom, łącznie zmieniany 1 raz.
Komisja Rewizyjna czuwa!
W majlu nie udzielili mi tej odpowiedzi,najlepiej po prostu wystosować do nich kolejne pytania.Ja czekałem na odpowiedź ok.2 tygodni,ale odpisali.
Odpowiedź uzyskałem od pana Olesinskiego z działu techniki.
Jakby jeszcze ich zasypać majlami na temat jakości programu,tych powtórek,reminiscencji-zapchajdziur,oraz obcych materiałow,jak np.ostatnio w piatek oglądałem z olsztynskiej TVP zabawy narciarskie pracowników OTV Olsztyn,czy to kielczan ma interesować,była to typowa zapchajdziura prze wiadomościami.Poza tym dlaczego w kieleckiej TVP nie ma pogodynek tylko pogoda czytana jest przez speakerkę?
Odpowiedź uzyskałem od pana Olesinskiego z działu techniki.
Jakby jeszcze ich zasypać majlami na temat jakości programu,tych powtórek,reminiscencji-zapchajdziur,oraz obcych materiałow,jak np.ostatnio w piatek oglądałem z olsztynskiej TVP zabawy narciarskie pracowników OTV Olsztyn,czy to kielczan ma interesować,była to typowa zapchajdziura prze wiadomościami.Poza tym dlaczego w kieleckiej TVP nie ma pogodynek tylko pogoda czytana jest przez speakerkę?
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Gdzie powstanie nowa siedziba kieleckiej telewizji
Agnieszka Drabikowska 10-05-2006 , ostatnia aktualizacja 09-05-2006 20:22
Kielecka telewizja znalazła miejsce na budowę nowej siedziby. To działka pomiędzy nowym stadionem a Wojewódzkim Domem Kultury.
Nieruchomość przy ul. Ściegiennego mająca około 2 tys. m kw. jest własnością samorządu wojewódzkiego. - Rozmawiałem już z marszałkiem i generalnie jesteśmy za tym, aby przekazać ją telewizji. Z tego powodu korona nam z głowy nie spadnie, a poza tym tej działki i tak nigdy nie wystawilibyśmy na sprzedaż ze względu na nieco kłopotliwe położenie. Sąsiaduje z parkingami i zapleczem WDK - mówi Jacek Kowalczyk, członek zarządu województwa. Dodaje, że na zbycie nieruchomości muszą się jeszcze zgodzić radni sejmiku. Głosować nad tym będą prawdopodobnie już na początku czerwca.
Teraz zarząd zastanawia się, na jakich zasadach teren miałby zostać przekazany. - Telewizja jest spółką prawa handlowego. Ze względu na jej misję i cel użyteczności publicznej prawdopodobnie uda się przeprowadzić bezprzetargowy tryb sprzedaży i odstąpić ją telewizji na preferencyjnych warunkach, z dużym rabatem - tłumaczy Kowalczyk.
Kielecki oddział TVP szukał odpowiedniego terenu pod nową siedzibę od kilku miesięcy. Początkowo brano pod uwagę część dużej ponad 2-hektarowej działki przy ul. Leszczyńskiej w Kielcach, której miastu nie udało się do tej pory sprzedać, a także działkę na Ślichowicach.
- Cały czas jednak rozglądaliśmy się za miejscem w ścisłym centrum. O tej działce przy WDK dowiedziałem się od prezydenta Kielc Wojciecha Lubawskiego. Taka lokalizacja to dla nas coś idealnego. Bardzo się cieszę, że ze strony władz województwa spotkałem się z dużym zrozumieniem - mówi Marek Mikos, dyrektor kieleckiego oddziału TVP. Ale nie tylko lokalizacja w centrum jest atutem tej nieruchomości. - Mamy doskonałe sąsiedztwo. Moglibyśmy na żywo przeprowadzać relacje z koncertów w WDK i imprez na nowym stadionie, korzyści byłyby wzajemne. Swoją siedzibę ma mieć też obok Wojewódzka Biblioteka Publiczna z nowoczesną mediateką, z którą też chcielibyśmy współpracować - wylicza Mikos.
Obecnie kielecka redakcja TVP mieści się w Kieleckim Centrum Kultury, ma tam do dyspozycji 330 m kw. - Cieszymy się, że tam jesteśmy, ale jest trochę minusów. To budynek zaprojektowany do innych celów, a poza tym jeśli chcemy się rozwijać, własna siedziba jest niezbędna - argumentuje dyrektor Mikos.
Zarząd TVP wyraził zgodę, aby kielecki oddział wybudował własną siedzibę. Jej koszt szacuje się na ok. 7 mln zł. Nowy budynek ma mieć dwie kondygnacje, w sumie około 750 m kw., w tym pokaźne, liczące 150 m kw. studio. Jego budowa ma się rozpocząć w przyszłym roku.
http:///www.gazeta.pl/kielce
Agnieszka Drabikowska 10-05-2006 , ostatnia aktualizacja 09-05-2006 20:22
Kielecka telewizja znalazła miejsce na budowę nowej siedziby. To działka pomiędzy nowym stadionem a Wojewódzkim Domem Kultury.
Nieruchomość przy ul. Ściegiennego mająca około 2 tys. m kw. jest własnością samorządu wojewódzkiego. - Rozmawiałem już z marszałkiem i generalnie jesteśmy za tym, aby przekazać ją telewizji. Z tego powodu korona nam z głowy nie spadnie, a poza tym tej działki i tak nigdy nie wystawilibyśmy na sprzedaż ze względu na nieco kłopotliwe położenie. Sąsiaduje z parkingami i zapleczem WDK - mówi Jacek Kowalczyk, członek zarządu województwa. Dodaje, że na zbycie nieruchomości muszą się jeszcze zgodzić radni sejmiku. Głosować nad tym będą prawdopodobnie już na początku czerwca.
Teraz zarząd zastanawia się, na jakich zasadach teren miałby zostać przekazany. - Telewizja jest spółką prawa handlowego. Ze względu na jej misję i cel użyteczności publicznej prawdopodobnie uda się przeprowadzić bezprzetargowy tryb sprzedaży i odstąpić ją telewizji na preferencyjnych warunkach, z dużym rabatem - tłumaczy Kowalczyk.
Kielecki oddział TVP szukał odpowiedniego terenu pod nową siedzibę od kilku miesięcy. Początkowo brano pod uwagę część dużej ponad 2-hektarowej działki przy ul. Leszczyńskiej w Kielcach, której miastu nie udało się do tej pory sprzedać, a także działkę na Ślichowicach.
- Cały czas jednak rozglądaliśmy się za miejscem w ścisłym centrum. O tej działce przy WDK dowiedziałem się od prezydenta Kielc Wojciecha Lubawskiego. Taka lokalizacja to dla nas coś idealnego. Bardzo się cieszę, że ze strony władz województwa spotkałem się z dużym zrozumieniem - mówi Marek Mikos, dyrektor kieleckiego oddziału TVP. Ale nie tylko lokalizacja w centrum jest atutem tej nieruchomości. - Mamy doskonałe sąsiedztwo. Moglibyśmy na żywo przeprowadzać relacje z koncertów w WDK i imprez na nowym stadionie, korzyści byłyby wzajemne. Swoją siedzibę ma mieć też obok Wojewódzka Biblioteka Publiczna z nowoczesną mediateką, z którą też chcielibyśmy współpracować - wylicza Mikos.
Obecnie kielecka redakcja TVP mieści się w Kieleckim Centrum Kultury, ma tam do dyspozycji 330 m kw. - Cieszymy się, że tam jesteśmy, ale jest trochę minusów. To budynek zaprojektowany do innych celów, a poza tym jeśli chcemy się rozwijać, własna siedziba jest niezbędna - argumentuje dyrektor Mikos.
Zarząd TVP wyraził zgodę, aby kielecki oddział wybudował własną siedzibę. Jej koszt szacuje się na ok. 7 mln zł. Nowy budynek ma mieć dwie kondygnacje, w sumie około 750 m kw., w tym pokaźne, liczące 150 m kw. studio. Jego budowa ma się rozpocząć w przyszłym roku.
http:///www.gazeta.pl/kielce
Komisja Rewizyjna czuwa!
-
_koubah
tvp3
bzdura, bzdura, jeszcze raz bzdura, jak tak mozna nie dbac o historyczne uwarunkowania urbanistyczne Kielc? To ze ktos nie zna tematu,a podejmuje takie decyzje, nie powinien zostac zwolniony z odpowiedzialnosci za porzadek w miescie. Kiedys na forum napisalem juz,a teraz raczej chcialem przypomniec o niejakim kregoslupie rekreacyjno-wypoczynkowym Kielc. Zostal on w latach 70tych mocno zaniedbany przez globalne planowanie urbanistyczne wsadzajac tam ogrodki dzialkowe i dwa rzedy domow miedzy ulicami Mahometanska i Husarska! Teren ten wraz z powstajaca przy ulicy Bocznej hala, byc moze plywalnia, nie liczac biblioteki wojewodzkiej i calego "zaglebia sportowego", az po sama skocznie, staje coraz bardziej staje sie czytelne. Urbanistyka jest takim dzialem ktory wymaga duzo czasu i konsekwencji zeby zauwazyc widoczne efekty dzialan. dlaczego niweczyc decyzja jednego z urzednikow lata staran i wysilkow o lad urbanistyczny miasta. dlaczego wrzucac budynek ktory bedzie zamknieta dla ludzi instytucja, ogrodzona i strzezona. Niezmienia to faktu, ze ciesze sie ogromnie z faktu ze czeka Kielce kolejna inwesycja publiczna. Bardzo mnie cieszy, ze moze powstac budynek ktory nie bedzie razil tandeta, bo TVP znana jest raczej z "wypasnych" budynkow, ale dlaczego akurat tam? jest kilka innych potencjalnych lokalizacji. ale ten pomysl wydaje mi sie niezwykle chybiony biorac pod uwage ze jako jedno jedno z niewielu czesci Kielc ma swaja niezwykle widoczna tozsamosc przestrzenna.
- Tomek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Jeśli chodzi o mnie to mi podoba się pomysł wybudowania tam siedziby Kieleckiej TVP3. Ten teren sportowo-rekreacyjny jest i tak w wielu miejscach (i na większych powierzchniach) nie wykorzystany zgodnie z przeznaczeniem. Działka o której mowa nie jest zbyt duża i tak naprawdę nie wiem co takiego mogłaby tam powstać zgodnego z planem zagospodarowania. Kolejna sprawa to chyba naprawdę bardzo by się przydało transmitować na żywo wydarzenia z WDK-u a może i kiedyś w przyszłości wydarzenia sportowe. Może i nawet łącznie z meczami Korony bo wierze, ze kiedyś monopol C+ zostanie przełamany i chociaż stacje regionalne będą może mogły transmitować mecze.