Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 27 grudnia 2008, o 22:29

Możliwe, że w celu obniżenia średniej wieku je skasują, ale z drugiej strony, to nie powinni się z tym spieszyć, bo przed przyjściem MAZów i Solarisów mieli wozy na styk i część wyjeżdżała niesprawna. A czeka ich konieczność przeprowadzania NG na Neoplanach. Poza tym powinni się w końcu wziąć za przemalowywanie wszystkich autobusów, żeby zdążyć przed terminem zapisanym w umowie.
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 27 grudnia 2008, o 22:42

już 500 strona temat żyje i żyć bedzie. Oby drugie 500 stuknęło z postami pozytywnymi i było pełne nowinek technicznych ;)
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Mat

Post autor: Mat » 27 grudnia 2008, o 23:21

Śląski przodownik w dziedzinie SAMów...
http://www.infobus.pl/text.php?from=main&id=21727
Infobus pisze:...zastrzeżenia można mieć wobec sprowadzania dawno wyeksploatowanych pojazdów jak RENAULT PR180.2, które jak za ujęciem magicznej różdżki wymłodniały z 1983 do 2008 roku...

michau

Post autor: michau » 27 grudnia 2008, o 23:41

Nasz SAM przy nich to cud techniki :wink:

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 28 grudnia 2008, o 01:36

Przydałoby się więcej tych Solarisów. Są świetne!

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 28 grudnia 2008, o 02:20

wrota świętokrzyskie pisze:Obrazek
Rozwój regionalny
Co z tą metropolią?

A odległość między Kielcami i Ostrowcem nie jest czymś nadzwyczajnym. Komunikacja nie powinna być tym czynnikiem, który zaprzepaści te plany. Póki co rozwiązaniem może być wprowadzenie jednego biletu komunikacyjnego na całym obszarze – twierdzi Lubawski.
źródło: wrota świętokrzyskie

Marzy mi się za kilka lat zcentralizowanie komunikacji pod jednym organizatorem ZTM Kielce. Podobnie jak w Katowicach KZK GOP, ale z organizacją i warunkami przetargów jak ZTM Warszawa. Miło byłoby pojechać na jednym bilecie do miasta oddalonego o kilkadziesiąt km, a wszędzie żółto-czerwone autobusy.

Erotis
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Erotis » 28 grudnia 2008, o 11:09

Jechałam wczoraj pierwszy raz nowym Solarisem #365 na linii 35. Po prostu cudo....cudowny dźwięk silnika, piekne wnętrze, stylowe fotele. Drzwi otwierają się zgrabnie nie tak jak w wielu innych autobusach. Niestety tylko jeden przystanek jechałam więc mało mogłam zaobserwować ale wrażenie zrobil na mnie ogromne. Więcej takich autobusow w Kielcach :)

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 28 grudnia 2008, o 11:20

Dziś #907 jeździ z tabliczką z numerem za przednią szybą na linii 35 :?

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 28 grudnia 2008, o 12:07

też go dzis widzialem widocznie wyswietlacz się juz sknocił ;] tak to jest w tych naszych kochanych autobusach

Ziarek

Post autor: Ziarek » 28 grudnia 2008, o 12:26

ice pisze:Dziś #907 jeździ z tabliczką z numerem za przednią szybą na linii 35 :?
Siadł wyświetlacz albo go nie ma, szybko jeżdżą z dechami za szybą.
B@rteK pisze:
wrota świętokrzyskie pisze:Obrazek
Rozwój regionalny
Co z tą metropolią?

A odległość między Kielcami i Ostrowcem nie jest czymś nadzwyczajnym. Komunikacja nie powinna być tym czynnikiem, który zaprzepaści te plany. Póki co rozwiązaniem może być wprowadzenie jednego biletu komunikacyjnego na całym obszarze – twierdzi Lubawski.
źródło: wrota świętokrzyskie

Marzy mi się za kilka lat zcentralizowanie komunikacji pod jednym organizatorem ZTM Kielce. Podobnie jak w Katowicach KZK GOP, ale z organizacją i warunkami przetargów jak ZTM Warszawa. Miło byłoby pojechać na jednym bilecie do miasta oddalonego o kilkadziesiąt km, a wszędzie żółto-czerwone autobusy.
^^Ten tekst to chyba twój B@rtek bo na stronie ze źródłem tego nie zauważyłem, ale mniejsza z tym. Fajną idee masz, podoba mi się ale mam co do kilku małe zastrzeżenia, dokładnie co do organizatora o nazwie ZTM Kielce, jeśli miała by to być komunikacja metropolijna to nazwa powinna być jakaś ogólna (np. ZTM Świętokrzyskie lub tym podobne). Drugim zastrzeżeniem jest malowanie, powiem Ci ze to już beznadzieja aby każde miasto w Świętokrzyskim miało żółto-czerwone autobusy, nie wiem czy wiesz, bo możesz tego nie wiedzieć bo mieszkasz w Kielcach i Skarżyska nie odwiedzać ale jest taka linia "A" Skarżysko-Kamienna - Starachowice, kursy wykonuje MKS S-K i MZK ST (i puszczają normalne autobusy nie mają specjalnego malowania na tą linię).
A jeśli miało by być nasze metropolitalne ZTM takie jak Warszawskie ZTM trzeba by od zera zrobić nowe z nowymi członkami i prezesem. I w każdym mieście z km (Skarżysko, Starachowice, Ostrowiec) zrobić mniejsze siedziby ZTM-u a w Kielcach siedzibę główną.

Tam91

Post autor: Tam91 » 28 grudnia 2008, o 12:45

ice pisze:Dziś #907 jeździ z tabliczką z numerem za przednią szybą na linii 35 :?
No to kara... moze kary ich naucza, zeby fuszerki nie odwalac... przeciez na pewo sa inne wolne autobusy ktore moglyby jezdzic zamiast tego...

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 28 grudnia 2008, o 12:47

Widze, że znowu zaczyna się jakaś fala mazania tylnych ścian autobusów. #193; #234; #651; #669 (na reklamie JBB) są tego przykładem :?

Mat

Post autor: Mat » 28 grudnia 2008, o 12:50

wczoraj jechalem 35 MAZem (z ostatniej dostawy bo z klimatyzacja) i z tylu pomazane czarnym markerem siedzenia, pokrywa silnika i do tego porysowane: szyba boczna i tylne drzwi wejsciowe :evil: no co za d...le

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 28 grudnia 2008, o 14:00

link i fragment wziąłem z działu: informacje z Kielc z tematu o metropolii

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 28 grudnia 2008, o 20:28

wczoraj byłem światkiem jak na lini 9 kierowca wysadził gościa który malował autobus miał ładny spacerek jeżeli jechał do Kielc bo to był ostatni kurs
BĄDZMY LUDZMI

ODPOWIEDZ