I ostatni odcinek tasiemca pt: "Co z #300" zakończył się happy end'em.
Na generalny remont pojechał jednak do Bolechowa
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Też się cieszę z tego że #300 pojechała do Bolechowa i szkoda mi #216 że już pod palnik, wiem że inne miasta się pozbywają ich ale to część historii Kieleckiego MPK i przegubowej ikony miasta. Co do wyświetlaczy z #216 to tak sobie myślę żeby dostało #200 (bo ma malowanie miejskie a nie ma wyświetlacza) lub #207 (bo to ikar który zamyka ikary z dechami). A wyświetlacze z #800 do #657.B@rteK pisze:Czyli połowiczny sukces jest. #300 na plus. #216 trochę na minus, bo jednak mogli go wyremontować. Może uznali, że po kupnie #236 nie braknie im przegubowych wozów. Mogliby więc przełożyć wyświetlacze do innego Ikarusa. A tak poza tym #800 trzyma ze sobą niepotrzebnie elektroniczne tablice, bo na liniowe kursy nie wyjedzie i tak. Mogliby je przełożyć do któregoś 120M, bo odpowiadają rozmiarowo do tego modelu
ice pisze:Rozumiem, że #300 będzie pierwszym Neo w miejskich barwach?![]()
Oby nie, choć ładne i dobre są Neoplany - to nie chcę aby był SAM-em ponieważ będziemy postrzegani drugim GOP-em, gdzie jeżdżą różne SAM-y.B@rteK pisze:Byle nie drugim SAMem
To może jakaś wycieczka do Nowin??? Do złomowiska, mamy przewodniczkę tylko, czy się zgodzi?, a mam na myśli Erotis.AR pisze:Dla mnie sukces
Na #216 mi nie zależało. Chciałbym żeby MPK jak jaszybciej pozbyło się Ikarusów, chociaż mocne są bestie.
Trzeba się wybrać na foty do Nowin
Dlaczego Neo-solara?Ziarek pisze:Pewnie tak jeśli go robią w Bolechowie czyli u Solarisa to pomalują go - ale bajerancko będziemy mieć Neo-solara