Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
-
Kontakt:
Aha czyli pętla zdaje się, no to może być tak przystanek, jest po prostu ustawiony przodem do pętli. Nie tak daleko mieszkam, a jednak niewidziałam nigdy

-
Michel2
-
Kontakt:
autor: Michel2 » 14 grudnia 2008, o 19:59
On jest ustawiony tyłem do pętli. Pętla to pętla, kończy na niej kurs 19S. "Sitkówka tory to przystanek na którym zatrzymują sie 27 i 29. " Ta wiata stoi od paru dni.
www.nowiny.com.pl - serwis internetowy gminy Sitkówka-Nowiny
Kocham Świętokrzyskie :*

-
CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Na Grunwaldzkiej - koło wiaduktu w stronę Ślichowic, jakiś sk.....syn pomalował wiatę zielonym sprayem. Ładna reklama dla Justusa. Na pewno nigdy nie skorzystam z usług tej firmy i życzę jej szybkiego bankructwa
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
A wracając do tej wiaty w Nowinach to podobno mieli je odremontować i dopiero wstawiać, co jest

-
Maniax
Hej, zauwazyłem znak przystanku autobusowego na chodniku obok tego parkingu przy kadzielni, od strony liceum słowackiego. Nie ma tam zadnego rozkładu jazdy ale ciekaw jestem o co chodzi? Ma tam powstac jakis przystanek? Do tej pory tamtedy jezdzą tylko autobusy nr 2 i to jesczze w dodatku jakies 2A chyba i jezdza raz na 2 godziny wiec nie wiem po co tam przystanek koło tego Słowaka. No chyba ze ten znak tonie chodzi o przystanek ale o parking dla autokarów...?! Czy ktoś sie orientuje o co chodzi?

Lokalny patriota
-
ice
Na Artwińskiego pojawiła się wiata.
Przeniesiona z pod Exbudu.
-
ice
Maniax pisze: No chyba ze ten znak tonie chodzi o przystanek ale o parking dla autokarów...?! Czy ktoś sie orientuje o co chodzi?

Wydaje mi się, że znak parkingu dla autobusów stał by bliżej krawędzi ulicy.
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
i znak dla autokarów nie wygląda tak, tylko "P" i tabliczka pod nim z autobusem (tak jak jest przy Galerii Echo)
-
ice
Artwińskiego - szpital

-
Erotis
-
Kontakt:
O jaki ładny przystanek, dużo ładniejszych od tych ostatnio stawianych przez MZD szkoda tylko że zdewastowany... :/
A tutaj przystanek na pętli na Bukówce :
Ładny, prawda?

Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2008, o 18:18 przez
Erotis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
AR
-
Kontakt:
Wg mnie ładniejszy to on nie jest.
Moze ma lepsze kolory troche choc bardziej mam na mysli żółty niż brązowy

Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
-
ice
Ten przystanek na Artwińskiego to wiata przeniesiena z Al. Solidarności i wydaje mi się, że został on już postawiony w takim stanie.
Nie wygląda na odświeżany bo niektóre napisy wydają się być stare

-
Erotis
-
Kontakt:
Śmietnik na przystankach kieleckiej Bukówki
Mieszkańcy Bukówki żalą się, że przystanki autobusowe w tej dzielnicy giną w odpadkach.
- Nikt się tym nie interesuje, a śmieci wciąż przybywa - mówią.
Z relacji mieszkańców Bukówki wynika, że w sprawie zaśmieconych przystanków kilkakrotnie już interweniowali u kieleckiej Straży Miejskiej, ale na niewiele się to zdało. - Śmieci nikt nie uprzątnął, a niedawno przybyła nam nowa "atrakcja” - przewrócona budka toi-toi na pętli autobusowej - mówi jeden z mieszkańców.
Śmieci i…wychodek
- W pobliżu przystanku dla wsiadających znajduje się duży, gęsty żywopłot, w którym notorycznie lądują wszystkie śmieci, a potem nikt ich stamtąd nie wybiera. Z kosza na odpadki podróżni niestety nie korzystają - opowiada mieszkaniec Bukówki.
- Dwa razy dzwoniliśmy w tej sprawie do Straży Miejskiej, ale sytuacja się nie poprawiła. Wręcz przeciwnie, ostatnio ktoś przewrócił budkę toi-toi, która stała na pętli autobusowej i teraz straszy ona przyjezdnych. Kto powinien się tym zająć? Bo chyba nie mieszkańcy? - pyta rozżalony.
reklama
Mniej zgłoszeń
Komendant kieleckiej Straży Miejskiej, Władysław Kozieł wyjaśnia, że zgłoszenie zostało przekazane odpowiedniej instytucji, czyli Miejskiemu Przedsiębiorstwu Komunikacji. - W naszym mieście ciężko jest utrzymać porządek. Raz posprzątane miejsce za chwilę znów jest zaśmiecone - dodaje.
Podobnie sądzi Janusz Wilk, dyrektor do spraw handlowych w MPK Kielce. - Za sprzątanie terenu przy przystankach jesteśmy odpowiedzialni od pół roku. Po pierwszej lawinie interwencji od kielczan teraz sytuacja się uspokoiła, przyjmujemy średnio jedno zgłoszenie na dwa tygodnie. Na przystankach prowadzimy podwójny monitoring - czystość sprawdzają tam specjalnie wysyłane patrole oraz sami kierowcy. Nie mamy umowy na sprzątanie pętli autobusowych, ale nasi pracownicy już nie raz to robili - wyjaśnia dyrektor Wilk. - Każda uwaga o zaśmieconym przystanku jest dla nas udogodnieniem i wskazówką. Sprzątamy to jak najszybciej, nawet w ciągu godziny - zapewnia.
Źródło:
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /710031597
-
CKfan
Myślałem, że MZD odpowiada za przystanki
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
kacper
-
Kontakt:
Oni odpowiadają za własne d*** i stołki (sorki za wyr.), a nie za przystanki. Są jak pewne pielęgniarki: mają masę kasy i jeszcze im mało. (kto oglądał wczoraj Wydarzenia albo Fakty, ten skojarzy o które chodzi).
Precz z busiarstwem!