Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Czyli komuna rządzi! Zamiast dać młodym, ambitnym, uprzejmym, pewnie dadzą tym co o kulturze do pasażerów wcale nie słyszeli.
Dziś objechałem 2 MAZy: #903 i #904. Jak dla mnie, to żadna rewelacja. Na pewno dużo lepsze od LAZa, ale do Solarisa brakuje drugie tyle.
Wewnątrz głośno
rurka w środku rzeźni uniemożliwia wjazd do niej wózka inwalidzkiego
brak rurki z przodu oddzielającej oba skrzydła przednich drzwi, przez co pasażerowie nieraz będą zasłaniać kierowcy widoczność,
szyberdachy otwierane ręcznie,
zbiornik paliwa z przodu pojazdu zabiera 2 miejsca siedzące,
całość niemiłosiernie się tłucze podczas jazdy po wjechaniu na jakąś nierówność, kilka niedoróbek wykończeniowych (szpary między drzwiami - guma nie chroni zbyt bardzo przed zimnem i deszczem, niektóre panele nie nachodzą na siebie, przez co odkrywają co nie trzeba),
przednie drzwi mają pojedynczą nieogrzewaną szybę (lubią parować),
brak kasownika przy przednich drzwiach, a za to jest jeden między przednumi i środkowymi, raczej bezużyteczny, bo w tłoku nikt z przodu ani ze środka do niego się nie dostanie
To tyle z opisu niedociągnięć, reszta jest wykonana poprawnie. Mam nadzieję, że za kilka lat nie będzie wyglądać to dużo gorzej. Dziś bardzo często było widać MAZy. Wreszcie wszystkie wyjechały i jeżdżą głównie na liniach miejskich. Dlatego są wreszcie widoczne, a to dobrze dla wizerunku miasta.
Odkurzacza dziś widziałem na 36.
Dziś objechałem 2 MAZy: #903 i #904. Jak dla mnie, to żadna rewelacja. Na pewno dużo lepsze od LAZa, ale do Solarisa brakuje drugie tyle.
To tyle z opisu niedociągnięć, reszta jest wykonana poprawnie. Mam nadzieję, że za kilka lat nie będzie wyglądać to dużo gorzej. Dziś bardzo często było widać MAZy. Wreszcie wszystkie wyjechały i jeżdżą głównie na liniach miejskich. Dlatego są wreszcie widoczne, a to dobrze dla wizerunku miasta.
Odkurzacza dziś widziałem na 36.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2008, o 14:04 przez CKfan, łącznie zmieniany 2 razy.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- krzysiu1493
- krzysiu1493
Taka ciekawostka:
http://www.automatyka.pl/referenceItem. ... refa=ha265
Szczerze mówiąc sam kiedyś o czymś takim myślałem
http://www.automatyka.pl/referenceItem. ... refa=ha265
Szczerze mówiąc sam kiedyś o czymś takim myślałem
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Dzisiaj się dowiedziałem komu został przydzielony autobus nr 902.. niestety... Na przodzie, po prawej stronie mamy wyklejone eleganckimi żółtymi naklejkami KRZYSIEK, a po lewej stronie MPK KIELCE. W środku kabiny, też pojawiło się kilka nalepek. Wszystko bardzo estetycznie 
bym zapomniał... nie wiem czy mi się dobrze wydawało, ale mniej więcej na wysokości środkowych drzwi na suficie zamontowana jest mała kamera/atrapa.
bym zapomniał... nie wiem czy mi się dobrze wydawało, ale mniej więcej na wysokości środkowych drzwi na suficie zamontowana jest mała kamera/atrapa.