Dariusz Mróz - Osiedle Radosne (etap I i II) [M]
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
- MadMike
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Forum czytam na tyle uważnie, żeby wiedziec, że propozycja Plazy o której piszesz, wyjmując ją z kontekstu, jest nie do przyjęcia przez MZD, który ma najwięcej do powiedzenia w tym temacie...
I bardzo dobrze, bo to rozwiązanie idiotyczne, po najmniejszej linii oporu, bez uwzględnienia wpływu, jaki wywołałoby na ruch w tym miejscu i na życie mieszkańców kilku bloków przy tej jednokierunkowej drodze...
Jeżeli na głównej ulicy Ślichowic- Massalskiego przy Pasażu Świętokrzyskim były protesty mieszkańców, to co dopiero działoby się przy małej, jednokierunkowej drodze lokalnej, która w zamyśle miała byc przeznaczona głównie dla mieszkańców tych osiedli...
I bardzo dobrze, bo to rozwiązanie idiotyczne, po najmniejszej linii oporu, bez uwzględnienia wpływu, jaki wywołałoby na ruch w tym miejscu i na życie mieszkańców kilku bloków przy tej jednokierunkowej drodze...
Jeżeli na głównej ulicy Ślichowic- Massalskiego przy Pasażu Świętokrzyskim były protesty mieszkańców, to co dopiero działoby się przy małej, jednokierunkowej drodze lokalnej, która w zamyśle miała byc przeznaczona głównie dla mieszkańców tych osiedli...
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Wizualka dla przypomnienia:
[URL=http://imageshack.us]
[/
Obejrzyj sobie i przemyśl ponownie, który z budynków i która z okolic będzie lepszym miejscem do życia. Co terenów zielonych to J. P. będzie oddalona zaledwie 800m od podnóża Karczówki (w przyszłości ma tu powstać ogród botaniczny).
[URL=http://imageshack.us]
[/Obejrzyj sobie i przemyśl ponownie, który z budynków i która z okolic będzie lepszym miejscem do życia. Co terenów zielonych to J. P. będzie oddalona zaledwie 800m od podnóża Karczówki (w przyszłości ma tu powstać ogród botaniczny).
- MadMike
Co do terenów zielonych... Kilometr do Karczówki, to nie bezpośrednie sąsiedztwo jak w przypadku Okrzei i doliny Silnicy..msz1 pisze: Obejrzyj sobie i przemyśl ponownie, który z budynków i która z okolic będzie lepszym miejscem do życia. Co terenów zielonych to J. P. będzie oddalona zaledwie 800m od podnóża Karczówki (w przyszłości ma tu powstać ogród botaniczny).
Jagiellońska Point ma delikatnie mówiąc nieciekawe sąsiedztwo... Stare bloki z wielkiej płyty i blok komunalny. Poza tym Czarnów nie ma dobrej opinii, jeżeli chodzi o bezpieczeństwo itd...
Co do wizualizacji, widziałem wszystkie. Jak dla mnie poziom architektury jest poniżej przeciętnej, w porównaniu np. do Promenady Solnej. Nie neguję, że ten kwadratowy blok może się komuś podobac... Są gusta i guściki.
- MadMike
Masterkort ma szanse byc ciekawszym obiektem niż J.P. Chociażby ze względu na ciekawszą bryłę... Trzeba zaczekac na realizacje... Wizualizacje nijak się mają do tego jak to wychodzi w rzeczywistości. Z doświadczenia wiem, że trzeba trzymac do nich dystans. Ale faktem jest, że Volumetric postarał się o znacznie lepszą wizualizację...
Jak dla mnie... Masterkort, J.P i oś Radosne prezentują niski poziom architektury... Nie ma znaczenia, który najlepszy, a który najgorszy.
Jak dla mnie... Masterkort, J.P i oś Radosne prezentują niski poziom architektury... Nie ma znaczenia, który najlepszy, a który najgorszy.