Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Ruch jest na tej linii że ho-ho (chodzi mi o 53 bo tylko na tej jechałem) na Okrzei dużo wsiada w stronę Częstochowskiej. A i brawo dla MPK bo w rozkładzie nie ma że to niskopodłogowa brygada a była na nawet 2
Ale to pewnie dla tego że to jej pierwszy dzień jutro pewnie już Jelcze 120M.
Ale na 53 za to była jedna 120M
Ale to pewnie dla tego że to jej pierwszy dzień jutro pewnie już Jelcze 120M.
Ale na 53 za to była jedna 120M
- krzysiu1493

Autobusy w święta
Na czas świąt Bożego Narodzenia zmienią się rozkłady jazdy kieleckich autobusów. W pierwszy i drugi dzień świąt oraz w Nowy Rok autobusy będą kursowały według rozkładu jak w niedziele. Nie będą kursowały linie numer 41 i 42.
W Wigilię i Sylwestra autobusy będą jeździły zgodnie z rozkładem jak w dni robocze. Wyjątek stanowią linie 41 i 42. Pierwsza z nich w Wigilię będzie kursować do godziny 15-ej, a w Sylwestra do 16-ej. Natomiast linia 42 w Wigilię będzie kursować do 17-ej, w Sylwestra do 18-ej.
Szczegółowych informacji udziela Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach.
http://www.plus.kielce.pl/www/index.php ... &op=3#nius
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Nie chcę być uszczypliwy ale Kiecu bardzo mocno bronił swoich postów, a rok dobiegł do końca. Sugeruję więc zmianę źródła informacji na jeszcze bardziej wiarygodne.
Kiecu pisze:Po wakacjach czekają nas duże zmiany : dodane zostaną nowe linie , których będzie aż 16 , powiększając liczbę wszystkich linii do 68. Ciekawe jak MPK sobie poradzi z nowym zadaniem , bo przecież mamy niedobór pojazdów i kierowców...
MeehoweCK pisze:kto powiedział, że 16 linii będzie dodanych już po wakacjach? A nawet jeśli... to jeden przewoźnik jest na świecie?
Kiecu pisze:Akurat mam wiarygodne źródła i piszę to co się dowiedziałem ...
Daniel pisze:Owszem po wakacjach - do 2013 roku. Zajrzyj na www.komunikacja-kielce.pl
Kiecu pisze:A ja wiem że te linie mają powstać do końca tego roku.
Kiedy wreszcie ZTM zadba o mieszkańców Białogona i przedłuży linię 49 z Podkarczówki na Białogon.Mieszkańcy staszicowskiej dzielnicy miasta nie mają połączenia w soboty i święta ze Stokiem.Odpowiedż pewnie będzie ,że nie mają pieniędzy na dodatkowe kilometry i taboru.Rozwiązanie jest proste zlikwidować linię 39,która jest obsługiwana w dni powszednie dwoma brygadami do godz 17:00.Trasa 39 na odcinku Podkarczówka Stok praktycznie się pokrywa.Więc przedłużenie linii 49 byłoby jak najbardziej zasadne.Być może ZTM chce namnożyć ilości linii by podkreślić metropolitarny charakter miasta.
-
Misiek3108
-
Ziarek
Coraz bardziej mnie denerwują szybcy kierowcy tzn. przed czasem, miałem załatwić ważną sprawę, miałem 5 min do 13 (12:05 Domaszowska/giełda) no i byłem na o tej godzinie, czekam tak z 10 min nic nie przyjeżdża, a trochę osób zebrało się przy przystanku, po 5 minutach na szczęście nie musiałem już jechać bo, dostałem SMS-a.
-
Misiek3108